top article

Με την πανδημία να κρατάει γερά και τα lockdown να διαδέχονται το ένα το άλλο, όλοι ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες, αλλά τουλάχιστον μέχρι τότε μπορούμε να απολαμβάνουμε όλο και περισσότερες αγαπημένες μας γεύσεις και συνήθειες στο σπίτι, χάρη στους ακούραστους ανθρώπους της εστίασης και των bars. Παρακάτω θα βρεις τρεις προτάσεις για "in house dolce vita”!

#Tidbits *: Τι τραβάει η όρεξή σου;

The Premium Brunch 
Η υπηρεσία Let us do the cooking του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία επεκτείνεται και αποκτά και Brunch Edition. Έτσι το κομψότερο brunch της πόλης, που πριν 2 χρόνια πρωτοστάτησε στα timeline μας, τώρα έρχεται στο σπίτι μας. Ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης με την ομάδα της κουζίνας και του ζαχαροπλαστείου, με επικεφαλής τον Pastry Chef Ευγένιο Βαρδακαστάνη, παρουσιάζουν ένα νέο μενού για brunch, εμπνευσμένο από το διάσημο Weekends at Winter Garden, το οποίο πλέον το απολαμβάνουμε στην άνεση του καναπέ μας, ή μάλλον της τραπεζαρίας μας! Φρεσκοψημένα κρουασάν, παραδοσιακό τσουρέκι αρωματισμένο με μαστίχα,  ‘baton’ καραμελωμένης σφολιάτας συνοδευόμενα από φρέσκο βούτυρο, μέλι πεύκου και μαρμελάδα με φρούτα του δάσους, καπνιστός σολομός και ‘balik’ με αβοκάντο και αυγό ορτυκιού, βασιλικό καβούρι και φύλλα πράσινης σαλάτας, ζυμαρικά ‘candele’ γεμιστά με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, μανιτάρια, χειμωνιάτικη τρούφα, γκρατινέ με γραβιέρα Κρήτης, θαλασσινά -γαρίδες και χτένια- μαγειρεμένα με μαραθόριζα, σπανάκι και καπνιστό χέλι στη σχάρα και μία απολαυστική τάρτα αχλάδι με κρέμα αμυγδάλου, πραλίνα φουντουκιού και λεμόνι μπαίνουν σε κομψά κουτιά και συνθέτουν ένα μενού 4 ατόμων με μοναδική παρουσίαση μέσα σε πυρίμαχες πορσελάνες και μια αυθεντική λευκή λινή πετσέτα με κεντημένο το οικόσημο του ιστορικού ξενοδοχείου, τα οποία έπειτα παραμένουν στη συλλογή μας.
Για εκείνους που επιθυμούν να εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο τη γευστική τους εμπειρία, ο Chef προτείνει το Caviar & Champagne Brunch, με το οποίο η εμπειρία απογειώνεται προσθέτοντας στο μενού μία σαμπάνια TAITTINGER BRUT 750ml και χαβιάρι ROYAL GOLD RESERVE 30gr.
Παραγγελίες καθημερινά 11.00-19.00 στο 210 33 30 748

vibo bistrot


Cocktails @ Home 
Το πανέμορφο Vibo Bistrot της Γλυφάδας, τέκνο του γνωστού restauranteur Νίκου Σκρέμπου (βλ. Hytra) και του καταξιωμένου bar manager Παναγιώτη Φράγκου, διοργάνωσε το πρώτο διαδικτυακό cocktail tasting για να παρουσιάσει τη νέα του cocktail list, εμφιαλώνοντας τα cocktails προκειμένου να φτάσουν στα χέρια μας. Αυτή η διαδικασία γέννησε και την ιδέα της πώλησης των cocktails του σε εμφιαλωμένη έκδοση, που οφείλω να πω πως σε τίποτα δεν υπολείπονταν σε γεύση και αίσθηση. Έτσι, όσοι επιθυμούν και θέλουν γρήγορο take away σύντομα θα μπορούν να βρουν τα Vibo Spritz, Gin & Tonic, Negroni και Old Fashioned του Vibo Bistrot στα όμορφα μπουκαλάκια τους και να τα απολαύσουν στο σπίτι… τουλάχιστον μέχρι να μπορούν ξανά να καθίσουν στην επιβλητική ξύλινη μπάρα του. 
Γρηγορίου Λαμπράκη 16, Γλυφάδα

by the glass

Wine Pairing
Μπορεί να αγαπάς το καλό κρασί και το καλό φαγητό, αλλά να μην έχεις αναγκαστικά τις κατάλληλες γνώσεις ώστε να κάνεις το σωστό συνδυασμό στο σπίτι. Κανένα πρόβλημα, αφού το By the Glass ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για να μεταφέρει όλη την εμπειρία στο χώρο σου. Πλέον μπορούμε να έχουμε στο σπίτι μας μενού και κρασιά, σε μπουκάλι και σε ποτήρι, καθώς και ιδιωτικό σεφ για υψηλή μαγειρική με sommelier για ειδικό ταίριασμα κρασιών με την υπογραφή του γνωστού wine bistro. Είτε με take away είτε με delivery μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας το μενού από 20 νέα αλλά και signature πιάτα και 100 συγκλονιστικά κρασιά σε μπουκάλι και σε ποτήρι, καθώς και ως κάβα με φιάλες takeout σε τιμές κάβας. Παράλληλα με την βραβευμένη chef Κυριακή Φωτοπούλου το wine bistro δίνει τη δυνατότητα μενού ψαγμένης ελληνικής κουζίνας για ολιγάριθμα άτομα στο σπίτι, με συνδυασμό κρασιών από τις 500+ ελληνικές και ξένες ετικέτες της αξεπέραστης wine list του By the Glass, με επιλογή από την ιδιοκτήτρια Φωτεινή Παντζιά, και παρουσία sommelier για το σερβίρισμα.
Παραγγελίες: 210 3232 560,  Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Στοά Ράλλη, Σύνταγμα, 


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>
window.addEventListener('message', function(event){ console.log("Message received from the child: " + event); });