Το Bellagio είναι μία νέα ιταλική trattoria στην Αγία Παρασκευή με ένα μενού γευστικής σύμπραξης Νίκου Δημητροκάλλη και Μιχάλη Μαργαρίτη.
Το Bellagio βρίσκεται ακριβώς πάνω από την πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή και ομολογώ πως χρόνια είχα να βρεθώ προς τα εκεί, δίπλα στη γεμάτη από ζωή πλατεία. Το μαγαζί άνοιξε ελάχιστες μέρες πριν το lockdown, οπότε τώρα ουσιαστικά κάνει τα πρώτα του βήματα στην εστιατορική σκηνή της πόλης, αν και από όσο μας είπαν τιμήθηκε δεόντως στην εποχή της βασιλείας του delivery. Με την ελπίδα λοιπόν πως ποτέ ξανά το delivery δεν θα είναι η μοναδική μας επιλογή, αλλά απλώς μία εναλλακτική, ας συστηθούμε με τη νέα αυτή ιταλική trattoria. Το μενού του Bellagio αρχικά είχε σχεδιάσει ο μετρ του είδους Νίκος Δημητροκάλλης, αφήνοντας στο πόδι του τον πολύ ικανό Μιχάλη Μαργαρίτη, που έκανε κι αυτός τις δικές του προσθήκες, παρουσιάζοντας πλέον ένα νέο μενού "σύμπραξης" με ενδιαφέρουσες επιλογές.

Τα πιάτα είναι αρκετά τόσο σε ορεκτικά και pasta, όσο και σε πίτσα και κρέας. Οι σαλάτες έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο για την πληθωρική τους παρουσία όσο και για τη γεύση τους. Πάνω βλέπεις την Insalata di Manzo σε πρώτο πλάνο με τη Romana στο background. Η Romana είναι μία λίγο διαφορετική εκδοχή της κλασσικά αγαπημένης όλων Caesar’s με μία πολύ νόστιμη Aioli sauce στην ουσία να στηρίζει τη διαφοροποίηση. Η Insalata di Manzo με τέλεια ψημένα φιλετίνια μόσχου, μαριναρισμένα μανιτάρια, τοματίνια και dressing από εσπεριδοειδή ήταν επίσης άψογη σε φρεσκάδα και μαζί με την Romana θα μπορούσαν και οι δύο να επέχουν και θέση κυρίως πιάτου, εάν είσαι σε mood ελαφρού δείπνου.

Πολύ καλό επίσης και το Vitello Tonnato, που ήταν όμορφα κομμένο, φίνο και ελαφρύ και -κυρίως- τόσο όσο χρειάζεται "tonnato", χωρίς να υπερβάλλει.

Εξαιρετική πραγματικά η Carbonara Romana με σπαγγέτι αργής ξήρανσης (βρασμένα αριστοτεχνικά), κρόκο αυγού, guanciale, pecorino Romano και φρέσκο πιπέρι. Πάρα πολύ καιρό έχω να δοκιμάσω τόσο ωραία καρμπονάρα, η οποία τόσο έχει κακοποιηθεί και τόσο έχει αδικηθεί μέσα στα χρόνια στη χώρα μας.

Το ζυμάρι της pizza είναι φυσικά χειροποίητο με φυσικό προζύμι και ψήνεται σε ξυλόφουρνο, ενώ βγαίνει σε εκδοχή 6 ή 10 κομματιών, γεγονός που την κάνει αρκετά ευέλικτη, όταν θέλεις να δοκιμάσεις, αλλά δεν θέλεις να περιοριστείς εκεί.
Info: Αγίου Ιωάννου 82, Αγία Παρασκευή, 210 60 00 646
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information