top article

Με το όνομά του να πηγάζει -φαντάζομαι- από τη λέξη quintessential, το Quintessa είναι μία πολύ νέα άφιξη στην περιοχή της Κηφισιάς που φιλοδοξεί με τον πολύ όμορφο χώρο του, τις ωραίες μουσικές του, και κυρίως με την πολύ καλή κουζίνα και μπάρα του να κερδίσει τη δική του θέση στην καρδιά μας, και μαζί στις μέρες και τις νύχτες μας. Η αλήθεια είναι πως μπορώ εύκολα να με φανταστώ, ειδικά τώρα που κρυώνει ο καιρός, να απολαμβάνω after office cocktails με τις φίλες μου στην ρομπούστα μπάρα του, βάζοντας το εξαιρετικό tuna tataki και μερικά mini burgers στη μέση για να τσιμπάμε, ή να παίρνω θέση λίγο πιο αργά, καθισμένη αναπαυτικά στους μεγάλους δερμάτινους καναπέδες, και να απολαμβάνω ένα ωραίο δείπνο με καλή παρέα, συζητώντας μέχρι αργά και ατενίζοντας την κίνηση στην κομψή και άνετη σάλα με τις μεγάλες τζαμαρίες. Είναι όμορφος ο χώρος εδώ, βγάζει μία αίσθηση ζεστής πολυτέλειας, όχι επιτηδευμένης ή κραυγαλέας, αλλά θερμής και φιλόξενης. 

#Tidbits *: Νέα Άφιξη στην Κηφισιά

Σίγουρα βέβαια είναι και η κουζίνα του Δημήτρη Γιαννόπουλου, με το πολύ ωραίο χέρι, που σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα εδώ. Με ένα μενού καθαρά στη λογική του sharing και με επιλογές καθαρά τόσες-όσες θα χρειαζόσουν να έχεις μπροστά σου, ώστε να μην χαθείς αλλά ταυτόχρονα και να μην περιοριστείς, το Quintessa σου προσφέρει πολλούς γευστικούς λόγους για να το επισκεφθείς ξανά και ξανά. Στον κατάλογο θα βρεις πιάτα που επηρεάζονται σίγουρα από τις διεθνείς τάσεις και έχουν έναν international χαρακτήρα, χωρίς να λείπει φυσικά και το μεσογειακό/ελληνικό στοιχείο, αλλά ταυτόχρονα είναι σωστά "φιλτραρισμένα" ώστε να κρατάνε τα καλά και να σου δίνουν στο σύνολο ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα. Εμείς ξεκινήσαμε με ένα πολύ καλοφτιαγμένο cocktail από το μενού των signatures, εγώ πήρα το El Dragon με βάση tequila infused με jalapeno, μάνγκο, πράσινο τσάι και lime, το οποίο και σου συνιστώ ανεπιφύλακτα, εάν είσαι -όπως εγώ- λάτρης των spicy-sour γεύσεων με βάθος και δυναμική. Την επόμενη φορά σίγουρα πάντως θα δοκιμάσω ένα Drunken Elf και γιατί πολύ μου άρεσε το όνομα και γιατί με το gin, το λικέρ St. Germain, το αγγούρι, το αμύγδαλο και το lime μου ακούγεται σαν μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή ενός GnT χωρίς τις φυσαλίδες.

Quintessa

Στο φαγητό τώρα μεγάλο ενδιαφέρον θα σου πω παρουσίαζαν στα πρώτα τα φρέσκα αρώματα που έφταναν στο τραπέζι μας με κάθε πιάτο, πριν τα γευτούμε. Και εξηγούμαι. Ξεκινήσαμε με μία Noodle Crab Salad με κουνουπίδι και mango vinaigrette, η οποία έφερε μαζί της ένα τόσο έντονο άρωμα φρεσκάδας, που δεν θα μπορούσες να μη σκύψεις από πάνω απλώς και μόνο για να μυρίσεις. Νομίζω τα αρώματα ενός πιάτου λένε πολλά για την ποιότητα της πρώτης ύλης τους και εδώ ξεκάθαρα το Quintessa κερδίζει στα σημεία.

Quintessa

Συνεχίσαμε με τα ωμά, με ένα crudo μαγιάτικο με αβοκάντο, γρανίτα jalapeno και σος εσπεριδοειδών, με τη φρεσκάδα του ψαριού και τη σωστή τεχνική να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Η γρανίτα της πιπεριάς έδινε την απαραίτητη ένταση και τα εσπεριδοειδή έφερναν μία τίμια ισορροπία. 

Quintessa

Εκεί όμως που είπα hats off ήταν στο εξαιρετικό tataki τόνου με κινόα (την οποία να σου πω πως καθόλου δεν συμπαθώ), τζελ passion fruit, chilli και ponzu. Ειλικρινά αυτό το πιάτο με την βαθιά umami νοστιμιά, τις τέλεια ισορροπημένες εντάσεις και τη μαγική επίγευση αποτελεί από μόνο του λόγο για να βρεθείς στο members club style περιβάλλον του Quintessa. 

Quintessa

Σχεδόν στο ίδιο επίπεδο θα κατέτασσα και το Vitello Taramosalato (όχι δεν έχω κάνει ορθογραφικό λάθος), το οποίο για να σου είμαι ειλικρινής κάπως ξίνισα όταν διάβασα στον κατάλογο και πάρα πολύ άδικο είχα, καθώς ήταν ένα πολύ άρτιο και βαθιά γευστικό πιάτο, με το μοσχάρι να είναι τέλεια κομμένο και τον ταραμά να έχει αντικαταστήσει τόσο έξυπνα και τόσο ελληνικά το "tonnato". Η κάπαρη και το φρέσκο κρεμμυδάκι επίσης έδιναν ένα όμορφο παιχνίδισμα, με το δεύτερο να προσθέτει αυτό το άρωμα φύσης και φρεσκάδας που λέγαμε παραπάνω. 

Quintessa

Δεν δοκιμάσαμε την pinsa και το arancini μουσακά, που δεν σου κρύβω πως θα επιστρέψω για να δοκιμάσω, καθώς πολύ μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Περάσαμε όμως σε ένα εξαιρετικά ψημένο σε josper inside skirt που ήρθε με τη συνοδεία ψητών λαχανικών με φιλέ αμυγδάλου και πουρέ πατάτας με τρούφα. Η ποιότητα του κρέατος, καθώς και το χοντρό αλάτι μαζί με το ιδανικό του ψήσιμο, έκαναν σχεδόν περιττή την παρουσία των συνοδευτικών σος (hollandaise, bearnaise ή gremolata), που ήταν επίσης χειροποίητες και πολύ νόστιμες. Προσωπικά το απόλαυσα πάρα πολύ ευχάριστα με το θαλασσινό του αλάτι να σκάει στο στόμα, χωρίς συνοδευτική σος, αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα προτίμησης. 

Quintessa

Τέσσερα επιδόρπια έρχονται να καλύψουν όλα τα γούστα, από τα πιο ραφινάτα μέχρι τα πιο κολασμένα. Εγώ όπως πάντα -εντάξει με έχεις μάθει πια- θα σου παινέψω πρώτη και καλύτερη τη μεστή μους μαύρης σοκολάτας με passion fruit και crumble σοκολάτας, που θεωρώ πως είναι ο ιδανικός τρόπος να κλείσεις το δείπνο σου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το ιδιαίτερο mojito φράουλας με την κρέμα λευκής σοκολάτας με γιαούρτι και μπισκότο αμυγδάλου δεν ήταν λαχταριστό. Αλλά τι να λέμε τώρα, σαν την σοκολάτα για εμένα ποτέ δεν έχει!  

Info: Λ. Κηφισίας 324, Κηφισιά, τηλ. 2106232506, quintessa.gr 

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>