New style resolutions
Το εστιατόριο Athénée γιορτάζοντας την ένταξη του στον Michelin Guide, υποδέχεται τον χειμώνα με ένα σημαντικό γαστρονομικό γεγονός. Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 9 μμ, φιλοξενεί τον γνωστό Έλληνα chef Άνταμ Κοντοβά σε ένα μοναδικό Champagne dinner, στο οποίο θα συνδυαστούν οι ευφάνταστες δημιουργίες του με τις σαμπάνιες του γνωστού Γαλλικού οίκου της Καμπανίας, Philipponnat.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1985 ο Άνταμ Κοντοβάς ήταν 24 ετών όταν αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο της μαγειρικής. Αφού αποφοίτησε από τη σχολή με άριστα, στη συνέχεια βρέθηκε στο πλάι του καταξιωμένου chef Γιάννη Μπαξεβάνη στο εστιατόριο 2ΜΑΖΙ. Λίγο μετά έφυγε για την Ιρλανδία, για να δουλέψει στο βραβευμένο "Danu at the Brehon". Μετά από πολύ δουλειά, αφοσίωση και έχοντας πλέον αποκτήσει εμπειρία και γνώση αποφασίζει να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου εργάζεται στο διακεκριμένο Boutique Hotel "Amanzoe" στο Πόρτο Χέλι και μαγειρεύει για πολλούς σταρ και σπουδαίες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πορεία του δεν σταματά εκεί. Tαξιδεύει στις Βρυξέλλες και εργάζεται στο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin, "Sea Grill". Για δύο χρόνια από το 2017 μέχρι και το 2019 αναλαμβάνει το "Mylos" στη Σαντορίνη στο οποίο και εργάζεται με μεγάλη επιτυχία. Πριν λίγους μήνες ο Άνταμ Κοντοβάς πραγματοποίησε ένα όνειρο του, ένα γαστρονομικό project στο κέντρο της Αθήνας, το "Kobra". Στο νέο του εγχείρημα με τη δική του γευστική προσωπική σφραγίδα παντρεύει το street food με τη bistronomie και πολλές δόσεις ethnic στοιχείων. Πρόσφατα, ήταν συμπαρουσιαστής στο επιτυχημένο τηλεοπτικό παιχνίδι Game of Chefs. Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά η γνωστή καλλιτέχνιδα Rosanna Mailan.
MENU
AMUSE BOUCHE
Fried and raw oyster / spicy mayo, curry / fermented kohlrabi
Philipponnat Royale Reserve Brut
(A.O.C Champagne, Pinot noir, Chardonnay, Pinot meunier)
STARTER
Langoustines / kale emulsion, roasted kale / tamarind
Philipponnat Royal Reserve Brut
(A.O.C Champagne, Pinot noir Chardonnay, Pinot meunier)
BREAD COURSE
Milk bread / churned butter / bottarga
FISH COURSE
Amberjack / beluga lentils / chorizo / fish roe / wild greens
Philipponnat Royale Reserve Non Dose
(A O.C Champagne, Pinot noir, Chardonnay, Pinot meunier)
MEAT COURSE
Beef fillet / eggplant / parmesan cheese / red fruits / almond
Philipponnat Royale Reserve Rose
(A.O.C Champagne, Pinot noir, Chardonnay, Pinot meunier)
DESSERT
Choux / white chocolate / parsnip / caramel / fried rice
Philipponnat Sublime Reserve Sec 2008
(A.O.C Champagne, Chardonnay)
Τιμή: 75€ (Menu + Champagne Pairing)
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κρατήσεις: +30 210 32 51 430
Athénée, Βουκουρεστίου 9, Αθήνα
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr