Ο κορυφαίος ξενοδοχειακός Όμιλος Katikies θέτει τη γαστρονομία στο επίκεντρο, αναθέτοντας στον Έκτορα Μποτρίνι τη συνολική γευστική επιμέλεια των resort του.
Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη στην καρδιά του χειμώνα, όμως τα πρώτα ξενοδοχειακά και γαστρονομικά νέα που αρχίζουν σιγά σιγά να καταφθάνουν από τα νησιά μάς ψιθυρίζουν στο αυτί πως το καλοκαίρι δεν θα αργήσει να έρθει ξανά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φυσικά αναφέρομαι στην ανάθεση της συνολικής γαστρονομικής επιμέλειας των υπερπολυτελών ξενοδοχείων Katikies σε Σαντορίνη και Μύκονο στον βραβευμένο με αστέρι Michelin Έκτορα Μποτρίνι. Ο "γάμος" είχε ξεκινήσει από πέρσι, με τον διάσημο σεφ να δίνει νέα πνοή στην εμβληματική Σελήνη (διάβασε σχετικά εδώ) εντός του άκρως ατμοσφαιρικού Katikies Garden στα Φηρά, όμως φέτος τα πράγματα παίρνουν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα τροπή και μάλιστα η Σαντορίνη πρόκειται να αποκτήσει και το δικό της εστιατόριο Botrini’s!

"Στα περισσότερα από 35 χρόνια παρουσίας μας θέτουμε πάντα τον επισκέπτη μας και την εμπειρία του μαζί μας στο επίκεντρο της ύπαρξης και της δράσης μας. Θέλουμε ο κάθε φιλοξενούμενος να φεύγει από εδώ, όχι απλά απόλυτα ικανοποιημένος, αλλά πραγματικά χαρούμενος. Προκειμένου να το επιτύχουμε αυτό διερωτόμαστε διαρκώς, "Τι θα ήθελα εγώ από τις διακοπές μου σε ένα resort του δικού μας επιπέδου;", και τολμώ να πω πως η κορυφαία γευστική εμπειρία καταλαμβάνει σχεδόν πάντα τις πρώτες θέσεις στις απαντήσεις μας. Ως εκ τούτου με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον Έκτορα Μποτρίνι και την ομάδα του στην οικογένειά μας, καθώς είμαι απόλυτα βέβαιος πως το μοναδικό ταλέντο, ο επαγγελματισμό και οι αδιαπραγμάτευτες αξίες τού θα μας βοηθήσουν να προσφέρουμε μία ακόμη υψηλότερη εμπειρία φιλοξενίας στο εκλεκτό κοινό μας", δήλωσε ο Βασίλειος Κουμπής, Γενικός Διευθυντής των Katikies Hotels. Η απόφαση αυτή υλοποιείται μέσα από νέες εστιατορικές αφίξεις, ιδιαίτερα μενού, αξιοποίηση της τοπικής πρώτης ύλης με καινοτόμες μαγειρικές τεχνικές, αλλά και αντισυμβατικό τρόπο σκέψης και δράσης. "Τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που γινόμαστε μέρος της ιστορίας του Ομίλου Katikies, καθώς αισθάνομαι πως η δημιουργική μου φιλοσοφία, την οποία υπηρετώ με απόλυτη προσήλωση σχεδόν ολόκληρη τη ζωή μου, βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τα υψηλότατα ποιοτικά στάνταρ του συγκεκριμένου brand. Το νησί της Σαντορίνης προσφέρει αμέτρητους κρυμμένους γευστικούς θησαυρούς, τους οποίους και σκοπεύω να αξιοποιήσω στο έπακρο, σχεδιάζοντας μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία για τον επισκέπτη μας και προσφέροντάς του την αληθινή γεύση της Ελλάδας και της Μεσογείου στο πιάτο του", δήλωσε ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ και επιχειρηματίας Έκτορας Μποτρίνι.

Έτσι το πολυβραβευμένο και Michelin-starred αθηναϊκό Botrini’s ετοιμάζει το κυκλαδίτικο "σπίτι" του στο ομορφότερο σημείο του εμβληματικού ξενοδοχείου Katikies Santorini, απολαμβάνοντας την πιο συγκλονιστική θέα στην Καλντέρα. Η Σελήνη θα συνεχίσει να τιμά τα σχεδόν 40 χρόνια συνεχούς ιστορίας της μέσα από το μυσταγωγικό σκηνικό του Katikies Garden, με ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων και των μαγειρικών παραδόσεων του νησιού. Το Katikies Kirini, χτισμένο σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Οίας, αποκτά ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο, το Thirasia, βαφτισμένο από το μικρό ηφαιστιογενές νησάκι που απλώνεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη, που θα έχει μεσογειακό ταπεραμέντο αλλά και σαφείς ιταλικές κατευθύνσεις. Το Katikies Chromata ανανεώνει το εντυπωσιακό εστιατόριο Chroma με την πανοραμική θέα στο απέραντο γαλάζιο και το φλεγόμενο ουρανό το σούρουπο, στρέφοντάς το προς την ψαγμένη μεσογειακή κουζίνα, αλλά με ιδιαίτερη έμφαση στο ψάρι και τους θησαυρούς της θάλασσας. Και το πολυτελές Katikies Mykonos θα γνωρίσει επίσης νέες αφίξεις, αλλά αυτά θα τα μάθουμε σε δεύτερο χρόνο.

Επίσης από αυτή τη σεζόν όλα τα ξενοδοχεία και τα resorts θα μοιράζονται το ίδιο, λαχταριστό signature Katikies πρωινό, αλλά και ένα all-day a la carte μενού με μοναδικά γευστικά στοιχεία, σχεδιασμένο φυσικά από τον ίδιο τον Έκτορα Μποτρίνι και πάντα σε συνάρτηση με τα υψηλά γαστρονομικά στάνταρ του brand. Εκεί θα συναντούμε και μία απρόσμενη κατηγορία που τιτλοφορείται OMA και, όπως είναι σαφές και από το όνομά της, αποτελεί μία ωδή στην απλότητα και την καθαρότητα των γεύσεων, στην εντοπιότητα και την εποχικότητα των πρώτων υλών, στην μικρότερη δυνατή -αλλά κομβική- παρέμβαση από το μαγειρικό χέρι, που θα μετατρέψει τα ολόφρεσκα δώρα της ελληνικής γης και θάλασσας σε μικρές μαγικές στιγμές συμπυκνωμένης απόλαυσης. Ο Master of Wine, Γιάννης Καρακάσης, και η πολύτιμη τέχνη του θα συνεχίσουν να συμπληρώνουν -και να απογειώνουν- το πολυπαραγοντικό νέο γευστικό παζλ Katikies.
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information