Το πανέμορφο Tudor Hall του ξενοδοχείου King George ανανεώνεται με νέο Chef de Cuisine το Νίκο Λειβαδιά.
Το Tudor Hall του ξενοδοχείου King George σίγουρα δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, αφού το εστιατόριο με την regal ατμόσφαιρα και την απαράμιλλη θέα στην Ακρόπολη αποτελεί διαχρονικό σημείο συνάντησης για τους λάτρεις κάθε εκλεπτυσμένης γαστρονομικής εμπειρίας. Όμως από τις 11 Φεβρουαρίου και μετά, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βρουν ανανεωμένο το αγαπημένο τους εστιατόριο, αφού στα ηνία της κουζίνας πλέον θα συναντούμε τον πολλά υποσχόμενο νέο Chef de Cuisine Νίκο Λειβαδιά, ο οποίος έρχεται να συμπληρώσει τη δυνατή γαστρονομική ομάδα του Executive Chef Αστέριου Κουστούδη.

Ο Νίκος Λειβαδιάς, με πολύχρονη εμπειρία και επιτυχημένη πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Σαντορίνης, της Μυκόνου, αλλά και της Αθήνας (βλ. Lycabettus Restaurant στο Andronis Luxury Suites στην Οία, Electra Palace, Λιαστή, Andronikos στη Μύκονο, Κρήσσα Γη, Oozora και Cinco), ξετυλίγει το ταλέντο και το πάθος του για τη σύγχρονη κουζίνα και απογειώνει το νέο μενού του Tudor Hall. Η φιλοσοφία του μενού που έχει σχεδιάσει συνδυάζει ντόπια προϊόντα και μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές από όλο τον κόσμο, εστιάζοντας στις εξαιρετικές πρώτες ύλες και αναδεικνύοντας την ποιότητα και τη γεύση τους. Τα τελικά πιάτα χαρακτηρίζονται από φίνα αρώματα και ξεχωριστή παρουσίαση προσφέροντας στον επισκέπτη μια αυθεντική εμπειρία υψηλής γαστρονομίας.

Η γευστική περιήγηση στο μενού απαιτεί μια πρώτη στάση στα ορεκτικά όπως η σούπα με τα πετρόψαρα και μπισκότο μυρωδικών, τα άγρια μανιτάρια με κάστανο, δαμάσκηνο και κρέμα από φουντούκι αλλά και το γεμιστό λάχανο με καραβίδες, πιπερόριζα, αυγολέμονο και πούδρα από καπνιστή πανσέτα. ‘Έπειτα ακολουθούν επιλογές από φρέσκα ψαρικά όπως το φαγκρί με κρέμα καρότου, λάδι σχοινόπρασου και μυρώνια και η γλώσσα με λευκά σπαράγγια, αμύγδαλο και σάλτσα από μοσχοφίλερο.

Για όσους αγαπούν περισσότερο το κρέας αξίζει να δοκιμάσουν το αρνί Φλώρινας με κουσκούς από βουβαλίσιο γάλα και καπνιστό τυρί, το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με πατάτες κονφί και μανιτάρια και το μοσχάρι βιολογικής ελληνικής εκτροφής. Για τους λάτρεις του κρασιού, ο Head Sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης υπογράφει την εξαιρετική λίστα κρασιών του εστιατορίου και επιμελείται τους οινικούς συνδυασμούς του νέου μενού γευσιγνωσίας τεσσάρων πιάτων. Για τον πιο γλυκό επίλογο, ο βραβευμένος Γάλλος Pastry Chef Arnaud Larher προκαλεί γευστική συγκίνηση στον ουρανίσκο με τις φίνες δημιουργίες του. Οι ιδανικές συνθήκες για ένα γευστικό ταξίδι στην καρδιά της πιο ιστορικής πρωτεύουσας της Ευρώπης με μαγευτική θέα στην Ακρόπολη και απαλή ζωντανή μουσική στο πιάνο. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι μουσικές βραδιές στο Tudor Hall εμπλουτίζονται με νότες από βιολί και τσέλο και η εμπειρία γίνεται αξέχαστη.

Το Tudor Hall Restaurant γιορτάζει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δημιουργώντας μια ρομαντική γαστρονομική εμπειρία που ενεργοποιεί τις αισθήσεις και μας καλεί να απολαύσουμε ένα υπέροχο μενού ειδικά σχεδιασμένο για ερωτευμένους. Πάνω βλέπουμε το πανέμορφο γλυκό του ειδικού μενού, που θα απολαύσουμε με την Ακρόπολη στο πιάτο μας και τον αγαπημένο μας να κάθεται δίπλα μας.
Info: 7ος όροφος, Ξενοδοχείο KING GEORGE
Βασιλέως Γεωργίου Α’ 3, Αθήνα, τηλ. +30 2103330748
www.tudorhall.gr
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information