top article

New season trends

  1. French Style | Όλα τα κομμάτια που δεν αποχωρίζονται οι Γαλλίδες fashionistas το φθινόπωρο French Style | Όλα τα κομμάτια που δεν αποχωρίζονται οι Γαλλίδες fashionistas το φθινόπωρο
  2. Η Τζίνα Αλιμόνου φόρεσε το πιο χρήσιμο πανωφόρι για αυτή την εποχή Η Τζίνα Αλιμόνου φόρεσε το πιο χρήσιμο πανωφόρι για αυτή την εποχή
  3. Sweet November | 3 stylish κουρέματα για να ανανεωθείς πλήρως τον Νοέμβρη Sweet November | 3 stylish κουρέματα για να ανανεωθείς πλήρως τον Νοέμβρη
  4. Μάρα Ζαχαρέα | Φόρεσε το it πανωφόρι της σεζόν σε ένα αθλητικό σύνολο Μάρα Ζαχαρέα | Φόρεσε το it πανωφόρι της σεζόν σε ένα αθλητικό σύνολο
  5. Το στιλ της Έλενας Χριστοπούλου είναι η έμπνευση που χρειάζεσαι για το φθινόπωρο Το στιλ της Έλενας Χριστοπούλου είναι η έμπνευση που χρειάζεσαι για το φθινόπωρο
  6. Αυτό είναι το αμφιλεγόμενο στιλ παπουτσιών που δεν αποχωρίζονται οι fashionistas το φθινόπωρο Αυτό είναι το αμφιλεγόμενο στιλ παπουτσιών που δεν αποχωρίζονται οι fashionistas το φθινόπωρο
  7. Η capsule γκαρνταρόμπα του φθινοπώρου αποκλειστικά από ελληνικά brands Η capsule γκαρνταρόμπα του φθινοπώρου αποκλειστικά από ελληνικά brands
  8. 10 ζευγάρια loafers που ταιριάζουν με ό,τι αποφασίσεις να φορέσεις το φθινόπωρο 10 ζευγάρια loafers που ταιριάζουν με ό,τι αποφασίσεις να φορέσεις το φθινόπωρο
  9. 10 street style looks που θα σε πείσουν πως τα μαύρα μποτάκια είναι η must have αγορά του φθινοπώρου 10 street style looks που θα σε πείσουν πως τα μαύρα μποτάκια είναι η must have αγορά του φθινοπώρου
  10. Μανικιούρ χειμώνας '22 | Αυτό είναι το χρώμα που έχουν υιοθετήσει από τώρα όλες οι fashionistas στα νύχια τους Μανικιούρ χειμώνας '22 | Αυτό είναι το χρώμα που έχουν υιοθετήσει από τώρα όλες οι fashionistas στα νύχια τους
  11. Τα must have παπούτσια του φθινοπώρου μέσα από τη νέα συλλογή της Zara Τα must have παπούτσια του φθινοπώρου μέσα από τη νέα συλλογή της Zara
  12. 5 τάσεις της μόδας για το φθινόπωρο που θα είναι επίκαιρες και του χρόνου 5 τάσεις της μόδας για το φθινόπωρο που θα είναι επίκαιρες και του χρόνου
  13. Η βασίλισσα Letizia με τις ιδανικές γόβες για το μεταβατικό στιλ του φθινοπώρου Η βασίλισσα Letizia με τις ιδανικές γόβες για το μεταβατικό στιλ του φθινοπώρου
  14. 50 shades of brown | Οι πιο κομψοί τρόποι για να φορέσεις το καφέ φέτος το φθινόπωρο 50 shades of brown | Οι πιο κομψοί τρόποι για να φορέσεις το καφέ φέτος το φθινόπωρο
  15. Οι τάσεις της μόδας για το φετινό φθινόπωρο όπως τις ξεχωρίσαμε στο street style της εβδομάδας μόδας στο Μιλάνο Οι τάσεις της μόδας για το φετινό φθινόπωρο όπως τις ξεχωρίσαμε στο street style της εβδομάδας μόδας στο Μιλάνο
  16. Οι τάσεις που ξεχωρίσαμε από το street style της εβδομάδας μόδας στο Λονδίνο Οι τάσεις που ξεχωρίσαμε από το street style της εβδομάδας μόδας στο Λονδίνο
  17. Πώς θα υιοθετήσεις την τάση Barbiecore σύμφωνα με τη Βίκυ Καγιά Πώς θα υιοθετήσεις την τάση Barbiecore σύμφωνα με τη Βίκυ Καγιά

Το Monzù έχει λιγότερο από δύο χρόνια που κατέλαβε το πανέμορφο αρχοντικό με τον ονειρικό κήπο στην περιοχή της Κηφισιάς. Mε τον εξαιρετικά ικανό σεφ Γιάννη Λιόκα στο τιμόνι της κουζίνας το εστιατόριο συνεχίζει να δημιουργεί μία κομψή γευστική εμπειρία με αφετηρία την Ιταλία αλλά και έντονο το στοιχείο της Ελλάδας στο μενού του. 

#Tidbits *: Ιταλική φινέτσα με ελληνικά στοιχεία

Είχα επισκεφτεί το συγκεκριμένο εστιατόριο μόνο καλοκαίρι, με τον κήπο του να αποτελεί πραγματικά μία από τις ομορφότερες οάσεις των βορείων προαστίων και τα πιάτα του Γιάννη να γίνονται η βάση για μία υπέροχη βραδιά με φίλους κάτω από τα δέντρα στα άνετα και με μεγάλες αποστάσεις τραπέζια (διάβασε περισσότερα εδώ). Όμως τώρα που είδα και το εσωτερικό έχω να πω πως είναι ένα από τα ομορφότερα μαγαζιά της Αθήνας. Το κτήριο μιλά από μόνο του και οι γωνιές και τα δωμάτια του αναδεικνύονται στο ιδανικό σκηνικό για ένα ρομαντικό ραντεβού, ένα family dinner ή μία κομψή έξοδο με παρέα. Το αρχοντικό του 19ου με την άκρως αριστοκρατική αύρα υπήρξε κάποτε σταθμός της βασιλικής οικογένειας στο δρόμο τους από τα ανάκτορα προς τα βασιλικά κτήματα του Τατοΐου και ανακαινίστηκε με σεβασμό και καλαισθησία, ώστε να περάσει από πολλά στάδια μέχρι να φτάσει σήμερα να φιλοξενεί το κομψό Monzù. 

monzu

Ο Γιάννης Λιόκας διαθέτει μια μακρά μαγειρική εμπειρία που διαρκώς ανανεώνεται με γνώσεις και ταξίδια στο εξωτερικό προκειμένου να ζήσει από κοντά τις καινούργιες τάσεις της γαστρονομίας αλλά και να δοκιμάσει ξανά και ξανά τις κλασικές αξίες,  ο chef επιμένει  στις αγνές και διαλεχτές πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Εκλεκτά τυριά, αλλαντικά, όσπρια, κρέατα, βότανα και μυρωδικά του τόπου μας συνδυάζονται με τις υψηλού επιπέδου τεχνικές -οι οποίες ξεπερνούν τα γεωγραφικά σύνορα- και την έμπνευση από την Ιταλία για να δημιουργήσουν γεύσεις που μιλούν στην καρδιά και συνθέτουν τη φιλοσοφία της βιωματικής κουζίνας. Ο σεφ, πιάτα του οποίου έχουμε γευτεί σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές σε πολλά και γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, μαγειρεύει πιάτα που γοητεύουν τόσο το μάτι όσο και τον ουρανίσκο τόσο σε ουσία όσο και σε λεπτομέρειες. Η cocktail list το έχει την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα μαζί με τον Λυκούργο Χριστοθανόπουλο, έχει εξίσου ιταλικό αέρα και εστιάζει στα Spritz, ενώ το δυνατό "παρών" δίνουν επίσης οι ξεχωριστές ενότητες με τα ιδιαίτερα Negronis, τα κομψά Americanos, τα Martinis και φυσικά τα ξεχωριστά Signature Cocktails. 

monzu


Δοκιμάσαμε πολλά και ωραία με τις κλασσικές ιταλικές συνταγές να "πειράζονται" έξυπνα και τον σεφ να χρησιμοποιεί ελληνική πρώτη ύλη από μικρούς παραγωγούς για να δώσει τοπικό χρώμα στα πιάτα του, χωρίς σε καμία περίπτωση να χάνουν την ιταλική τους φινέτσα. Πρώτη και καλύτερη η πίτσα αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο εδώ με τόσες ακριβώς όσες χρειάζονται επιλογές και ένα άψογο ναπολιτάνικης φιλοσοφίας ζυμάρι, που ωριμάζει για 48 ώρες και έχεις ως βάση το προζύμι biga, κάτι που την κάνει ταυτόχρονα λαχταριστά αφράτη αλλά και πολύ εύπεπτη. Εμείς δοκιμάσαμε την πολύ ιδιαίτερη Verde με χόρτα εποχής, μπροκολίνι, κάπαρη Σύρου, αγκιναράκι, γάρο και παλαιωμένη γραβιέρα, που ήταν ανάλαφρη και πολύ γευστική και σίγουρα δεν σου "επέτρεπε" να σταματήσεις στο ένα κομμάτι. 

monzu

Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει στα ορεκτικά η Σελινόριζα, που είναι ένα εικονικό "osso buco", αφού η σελινόριζα είναι κομμένη ώστε να μοιάζει με το κόκκαλο του κρέατος, η οποία όμως στην πραγματικότητα είναι vegetarian, αφού το πεντανόστιμο πιάτο κρύβει μέσα του μανιτάρια εποχής, κρέμα από άγρια χόρτα και μία πληθωρική σάλτα από καπνιστή γραβιέρα Κρήτης. 

monzu

Το Risotto Carnaroli επίσης κέρδιζε τις εντυπώσεις με τα κομματάκια από καβουρδισμένο φουντούκι να κάνουν ένα ωραίο παιχνίδισμα των υφών και την ‘nduja να βάζει την ιδιαίτερη γευστική της πινελιά. 

monzu

Εξαιρετικό το -signature πλέον πιάτο του Monzu- Linguine με ζωμό γαρίδας, κρόκο Κοζάνης και ταρτάρ γαρίδας Αμβρακικού με το ζυμαρικό ονειρικά βρασμένο και τη φίνα και ντελικάτη γεύση του να σε κερδίζει στη στιγμή. 

monzu

Στα κυρίως εγώ πήγα με τον Μαύρο Χοίρο με κρέμα παστινάκι, ψητό παντζάρι, μαρμελάδα καπνιστής πανσέτας και μύρτιλο σε ζύμωση, το οποίο θα επέλεγα ξανά και ξανά για την μεστή κρεατένια γεύση του και τις όμορφες αντιθέσεις. Στα γλυκά για ακόμη μία φορά αποχώρησα νωρίς, αλλά υπόσχομαι την επόμενη φορά να σου έχω και γλυκιά ανταπόκριση!

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>