September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: Η νέα σύγχρονη κουζίνα του Tudor Hall

#Tidbits *: Η νέα σύγχρονη κουζίνα του Tudor Hall

Ο Νίκος Λειβαδιάς δημιουργεί μία σύγχρονη κουζίνα με ελληνική "ψυχή" στο Tudor Hall του ξενοδοχείου King George με τη μοναδική θέα.

Δεν είναι πολύς καιρός που ανακοινώθηκε πως ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Λειβαδιάς θα είναι ο νέος Chef de Cuisine του εμβληματικού Tudor Hall και πως εντάσσεται δυναμικά στην γαστρονομική ομάδα του πολυβραβευμένου Executive Chef Αστέριου Κουστούδη. Τα είπαμε και σχετικά (διάβασε αν θες εδώ), όταν έγινε η ανακοίνωση, όμως τώρα πήγαμε, δοκιμάσαμε, φωτογραφήσαμε, εντυπωσιαστήκαμε και καταγράφουμε όπως πάντα την εμπειρία μας για τα μάτια σου μόνο! 

Tudor

Καταρχάς πρέπει να ομολογήσω πως για εμένα το Tudor Hall αποτελεί μία από τις ωραιότερες σάλες στην Αθήνα. Κάπως "αναπνέει" διαφορετικά αυτός ο χώρος, έτσι όπως είναι ανοικτός και μεγάλος, εξαιρετικά κομψός αλλά ταυτόχρονα και καθόλου φορτωμένος. Έχει μία αύρα και μία μεγαλοπρέπεια, που όμως δεν σου δημιουργούν άγχος ή συστολή, αντίθετα σε ηρεμούν και σε κάνουν να νιώθεις πως εδώ θα βιώσεις μία ξεχωριστή εμπειρία. Και μετά είναι και η Ακρόπολη, που όπως στέκεται εκεί φωτισμένη και μαγική και τη βλέπεις μέσα από το νοητό "κάδρο" που δημιουργούν οι τεράστιες τζαμαρίες, κάπως νιώθεις τυχερός που βρίσκεσαι εκεί, που βρίσκεσαι σε αυτή τη χώρα και σε αυτήν την πόλη, και κάπως θες να υψώσεις το ποτήρι σου και να πιεις μόνο στα ωραία αυτού του κόσμου.

Tudor


Σε αυτόν τον "fine dining χώρο" λοιπόν -παρακαλώ ας μου επιτραπεί η καταχρηστικότατη έκφραση- θα ζήσεις μία πραγματικά fine dining εμπειρία. Ο Νίκος Λειβαδιάς ήρθε γεμάτος όνειρα, όρεξη και ενέργεια από ένα μαγειρικό περιβάλλον υψηλότατου επιπέδου (θυμίζω πως τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στο "Lycabettus Restaurant" στο Andronis Luxury Suites στην Οία) και φαίνεται πως εδώ, πάντοτε με τη στήριξη και υπό την καθοδήγηση του -προσωπικά εκ των πιο αγαπημένων μου δημιουργών- Executive Chef του ομίλου Αστέριου Κουστούδη, ξεδιπλώνει όλο του ταλέντο, δημιουργώντας μία κουζίνα απόλυτα σύγχρονη μεν με ελληνική ψυχή δε. Ας μην παρεξηγηθώ, στο Tudor Hall δεν θα απολαύσεις μία ακόμη βερσιόν μίας προσεγμένης ή εκμοντερνισμένης ελληνικής κουζίνας. Όχι. Θα δοκιμάσεις μία εξαιρετικά σύγχρονη κουζίνα, με διεθνείς επιρροές και τεχνικές, η οποία όμως αξιοποιεί στο έπακρο την καλύτερη ελληνική πρώτη ύλη και εστιάζει στα κορυφαία υλικά. Η πολυεπίπεδη γεύση, η άκρως εντυπωσιακή παρουσίαση και η μαγειρική φιλοσοφία συμπυκνώνονται τελικά σε μία εξαιρετική εμπειρία υψηλής γαστρονομίας. Τα αριστοτεχνικά cocktails σε classic και πιο ευφάνταστους τόνους είναι η καλύτερη εισαγωγή στο δείπνο σου. Πάνω βλέπεις το signature Tears of Chios, μία πειραγμένη ελληνική εκδοχή ενός δροσερού τρόπον τινά "μοχίτο" με μαστίχα, που μου έκλεψε την καρδιά. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nelly Kalamara (@kounelly)


Η όλη εμπειρία ξεκινά φυσικά με το χειροποίητο ψωμί σε μεγάλη ποικιλία επιλογών με τη focaccia με δεντρολίβανο και ελαιόλαδο και το ζεστό ολόκληρο προζυμένιο καρβελάκι να αποτελούν ένα "σπιτικό" γευστικό όνειρο και να συνδυάζονται τέλεια με το infused βούτυρο σε 3 διαφορετικές εκδοχές (άνηθος, καραμελωμένο κρεμμύδι και ελαιόλαδο) και απόλυτα insta-worthy παρουσίαση, όπως βλέπεις και στο παραπάνω post!

Tudor

Τα amuse bouche θα μπορούσαν να αποτελούν και πλήρες στάδιο με το μπισκοτένιο ταρτάκι ταραμά με πούδρα νόρι 

Tudor

Το ταρτάρ τόνου με μπρικ και το ταρτάρ Black Angus με spicy miso να συγκαταλέγονται στο αδιαμφισβήτητο top 3!

Tudor

To άκρως εντυπωσιακό πιάτο της φωτογραφίας είναι θεωρώ ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της φιλοσοφίας του νέου μενού, με το κορυφαίο χαβιάρι Beluga στη βάση της σφαίρας να συναντάται γευστικά με το "παγωτό" αμύγδαλο που υπάρχει μέσα στην σταθερή κρούστα και να παντρεύεται με τη σος από Φασόλια Βανίλιες Φενεού. Χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα ενώνονται με διεθνώς διάσημα και πολύτιμα υλικά σε υψηλού τεχνικού επιπέδου παρασκευές. Ένα πιάτο πραγματικά ιδιαίτερο που μένει χαραγμένο στη γευστική σου μνήμη. 

Tudor

Πολύ φινετσάτο και με άριστη παρουσίαση, αλλά ταυτόχρονα και με μία "γήινη" νοστιμιά το "Τσάι" μανιταριών αρωματισμένο με λεμονοθύμαρο και κεδροκούκουτσο (γνωστό και ως άρκευθος) και με αφρό από παρμεζάνα, που έρχεται παρέα με ένα τραγανό "μπισκότο" από τρούφα και παρμεζάνα. 

Tudor


Ένα πιάτο που σίγουρα θα αγαπήσεις για τη μεστή και γεμάτη γεύση του, για τη σχεδόν comfort νοστιμιά του και για το γεγονός πως είναι  vegetarian επιλογή, ενώ γευστικά θα ορκιζόσουν πως δεν μπορεί να έχεις ένα τόσο πληθωρικό αποτέλεσμα σε χορτοφαγική εκδοχή είναι τα Άγρια ελληνικά μανιτάρια με κρέμα κάστανο, δαμάσκηνα, φουντούκια και αφρό από καλαμπόκι καλά κρυμμένα κάτω από ένα κράκερ χειροποίητης σφολιάτας. Μπορεί αυτό το πιάτο να μην είναι insta-worthy, όμως taste-worthy είναι χωρίς δεύτερη κουβέντα!

Tudor

Μεγάλο ενδιαφέρον βρήκα και στην ψητή Γλώσσα τυλιγμένη σε τρούφα με πουρέ κουνουπίδι, λευκό σπαράγγι και αφρό από καραβίδα για την εκλεπτυσμένη και ραφινάτη γεύση της. Όμως, ως γνωστή carnivore, δεν μπορώ να μην σου πω να μη χάσεις για κανένα λόγο τον Αρνίσιο λαιμό με ζωμό από τα κόκκαλά του που έρχεται συνοδευόμενο από ένα θεϊκό κους κους από βουβαλίσιο γάλα με αφρό από καπνιστό τυρί, πιπέρι Espelette και μυρωδικά. Καρνιβορική απόλαυση υψίστου επιπέδου.

Tudor

Τα κρασιά αποτελούν πυρηνικό κομμάτι της συνολικής εμπειρίας και ο Head Sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης έχει σχηματίσει μία εξαιρετική λίστα μέσα από την οποία επιμελείται τους οινικούς συνδυασμούς του menu degustation και όχι μόνο. Τα κρασιά που επέλεξαν για το δείπνο μας ξεκλείδωναν μαγικά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε πιάτου, είτε δια της "συμφωνίας" είτε δια της "αντίθεσης". Ειδική δεν είμαι, αλλά μπορώ να έχω γνώμη για το τι μου αρέσει και σίγουρα αυτό το δείπνο δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση το ίδιο χωρίς την εμπειρία του wine pairing. 

Tudor


Κλείνοντας οι δημιουργίες του βραβευμένου Γάλλου Pastry Chef Arnaud Larher -σε εκτέλεση του άρτι αφιχθέντα και πολύ ταλαντούχου Αλέξανδρου Κούφα- δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Με το Streusel κακάο με μαύρο κάρδαμο, κρέμα σοκολάτας υγείας με αρώματα ελληνικού καφέ και whiskey που ήρθε μαζί με παγωτό από καβουρδισμένο αμύγδαλο και ένα τραγανό φύλλο καραμέλας να είναι σίγουρο πως αξίζει να σπάσεις τη δίαιτα χωρίς τύψεις και ενοχές!


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

BEST OF NETWORK