top article

New style resolutions

  1. Αυτό είναι το γαλλικό κούρεμα που αναμένεται να επικρατήσει στο street style το 2023 Αυτό είναι το γαλλικό κούρεμα που αναμένεται να επικρατήσει στο street style το 2023
  2. Οι τάσεις που ξεχωρίσαμε από την Haute Couture συλλογή του οίκου Chanel για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023 Οι τάσεις που ξεχωρίσαμε από την Haute Couture συλλογή του οίκου Chanel για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023
  3. 4 styling tips για να ανανεώσεις το χειμερινό look σου σαν μία φινετσάτη fashionista 4 styling tips για να ανανεώσεις το χειμερινό look σου σαν μία φινετσάτη fashionista
  4. Πώς θα κάνεις detox στη γκαρνταρόμπα σου; Η τακτική που θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις το στιλ σου Πώς θα κάνεις detox στη γκαρνταρόμπα σου; Η τακτική που θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις το στιλ σου
  5. Leather Weather | Πώς θα δημιουργήσεις το απόλυτο urban look Leather Weather | Πώς θα δημιουργήσεις το απόλυτο urban look
  6. Τα hero items του χειμερινού στιλ σύμφωνα με τις fashion influencers Τα hero items του χειμερινού στιλ σύμφωνα με τις fashion influencers
  7. 5 στιλιστικές συμβουλές για να δημιουργήσεις τέλεια looks τον χειμώνα 5 στιλιστικές συμβουλές για να δημιουργήσεις τέλεια looks τον χειμώνα
  8. Η Μαρία Ολυμπία Γλίξμπουργκ υποδέχτηκε το 2023, φορώντας την πιο sexy τάση της χρονιάς Η Μαρία Ολυμπία Γλίξμπουργκ υποδέχτηκε το 2023, φορώντας την πιο sexy τάση της χρονιάς
  9. Η Έλλη Στάη προτείνει να φορέσεις florals ακόμα και τον χειμώνα | Το look που θα σε εμπνεύσει Η Έλλη Στάη προτείνει να φορέσεις florals ακόμα και τον χειμώνα | Το look που θα σε εμπνεύσει
  10. Πέντε τάσεις της μόδας που ανυπομονούμε να φορέσουμε το 2023 Πέντε τάσεις της μόδας που ανυπομονούμε να φορέσουμε το 2023
  11. Η Κάτια Ζυγούλη φόρεσε ένα παλτό στο πιο chic χρώμα της χρονιάς Η Κάτια Ζυγούλη φόρεσε ένα παλτό στο πιο chic χρώμα της χρονιάς
  12. Το χρώμα του 2023, σύμφωνα με την Pantone, είναι η τέλεια απόχρωση για κραγιόν Το χρώμα του 2023, σύμφωνα με την Pantone, είναι η τέλεια απόχρωση για κραγιόν

Τα burger του Smash’ n Bun καταλαμβάνουν με άνεση μία από τις πρώτες θέσεις μεταξύ των καλύτερων burger στην πόλη και από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν -μέσα στην καρδιά της πανδημίας- έχουν αποκτήσει το δικό τους φανατικό κοινό, τόσο για τη γεύση όσο και για τα κορυφαία υλικά τους. Τα είχαμε πει άλλωστε και τους πρώτους μήνες λειτουργίας του μικρού burger-joint του Κολωνακίου (διάβασε όλη την πρώτη εμπειρία μας εδώ). Προσωπικά θεωρώ πως το Moldo είναι ένα από τα καλύτερα burger που έχω φάει ποτέ και μου θυμίζει απίστευτα το Mushroom Bacon Melt των πάλαι ποτέ Wendy’s ξυπνώντας μου αναμνήσεις από την εφηβεία μου

#Tidbits *: Το Moldo βρίσκεται 1 χρόνο στη ζωή μας!

Φέτος λοιπόν το Smash' n Bun συμπληρώνει σε λίγες μέρες ένα χρόνο ζωής. Τα burgers του, βασισμένα σε συνταγές του Μιχάλη Νουρλόγλου και σε άψογη εκτέλεση του Κλάιντι Κρόσι, έγιναν σε σύντομο χρονικό διάστημα talk of the town. Με πρωταγωνιστές τις dry aged κοπές, το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, τα βιολογικά προϊόντα και τις χειροποίητες παρασκευές, το Smash’n Bun έδωσε στο burger τη θέση που του αξίζει στην αθηναϊκή street food σκηνή, προσφέροντας στον "δρόμο" ποιότητα εστιατορικού επιπέδου. Tον πρώτο χρόνο της ζωής του διαγράφει πλέον το δικό του success story στην ελληνική street food σκηνή με signature burgers όπως το ζουμερό Smash, το τραγανό Κorean fried chicken, το απολαυστικό Wagyu dog, με χειροποίητο wagyu λουκάνικο, truffle mayo, μαρμελάδα μανιταριών, cheddar sauce και crispy κρεμμύδια, και φυσικά το best seller Moldo με την λαχταριστή creamed mushroom γέμιση, και ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα.

Wagyu Dog

Τι κάνει αλήθεια την διαφορά στα signature Smash Burgers του Smash’ n Bun; Η απάντηση είναι η πρώτη ύλη και η τεχνική ψησίματος. Εκλεκτός, 100% ελληνικός μοσχαρίσιος κιμάς dry-aged ωρίμασης 40 ημερών, ζυμώνεται μόνο με αλάτι σε μπάλα και στη συνέχεια πιέζεται δυνατά με ειδικές πρέσες πάνω στην καυτή επιφάνεια ψησίματος, μέχρι να αποκτήσει πάχος μόλις μισό εκατοστό. Αυτή η διαδικασία μειώνει τον χρόνο παρασκευής, ενώ παράλληλα, καθώς οι γωνίες ξεροψήνονται παγιδεύοντας τους ζωμούς και κάθε νόστιμη λιπαρή ουσία του κρέατος στο εσωτερικό, η γεύση εκτοξεύεται σε άλλο επίπεδο. Το comfort αποτέλεσμα συμπληρώνουν το χειροποίητο bun από βιολογικό αλεύρι, ενώ όλα τα υπόλοιπα υλικά όπως για παράδειγμα το τυρί, το μπέικον και η ντομάτα είναι όλα βιολογικά. Όλες οι παρασκευές είναι χειροποίητες, ενώ ακόμη και η κέτσαπ, χάρη σε μια πολύπλοκη τεχνική ζύμωσης, χρειάζεται μια εβδομάδα για να φτάσει στην τελική, ιδανική της γεύση. Στο Smash’n Bun η ποιότητα, η φρεσκάδα, η επιλογή της καλύτερης πρώτης ύλης και η γευστική ένταση είναι έννοιες αδιαπραγμάτευτες.

smash n bun

Εξίσου πληθωρικά είναι τα grilled-cheese sandwiches, το μυστικό τους είναι ο τρόπος που δημιουργείται η χρυσαφένια κρούστα τους και το κορυφαίο cheddar, ενώ τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στο Korean fried chicken: για την παρασκευή του χρησιμοποιείται βιολογικό ελληνικό κοτόπουλο, το οποίο διπλοπανάρεται και ψήνεται σε ειδική φριτέζα, τηρώντας ευλαβικά συγκεκριμένους χρόνους προκειμένου κάθε λαχταριστή μπουκιά να είναι τραγανή απέξω και ζουμερή από μέσα. Ειδικά για την περίοδο της Σαρακοστής, το Smash’n Bun προτείνει στους πιστούς του φίλους ένα γευστικότατο shrimp burger με φιλέτο γαρίδας, κρέμα αβοκάντο και λάχανο αρωματισμένο με lime,τσίλι, πράσινο μήλο και μυρωδικά. Εναλλακτική πρόταση αποτελεί και η σταθερή vegan πρόταση του καταλόγου, το Yogi burger, με almond milk vegan bun, beyond meat patty, πίκλες iceberg, ketchup και garlic faux "mayo’.

smash n bun

Τις λαχταριστές προτάσεις του Smash’n Bun συνοδεύουν ιδανικά οι μπύρες της ελληνικής εταιρείας Strange Brew, που εκπροσωπεί επάξια το εγχώριο craft κίνημα.

Info:  Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Αθήνα, 2107249802


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>