Άννα Βίσση
Από το λευκό leather jumpsuit μέχρι το silver glam παλτό, η Άννα Βίσση αντιμετώπισε τη σκηνή του ΟΑΚΑ σαν το μεγαλύτερο fashion stage της.
Η Άννα Βίσση δεν ανέβηκε απλώς στη σκηνή του ΟΑΚΑ για να τραγουδήσει. Η συναυλία της στις 26 Σεπτεμβρίου ήταν ένα μεγάλο show, στο οποίο η μουσική, η εικόνα και η μόδα έγιναν ένα. Και τα looks που επέλεξε για τη βραδιά είχαν ακριβώς τον ρόλο που τους άρμοζε: να ακολουθούν την ένταση της εμφάνισής της και να μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο το σκηνικό θέαμα.
Το styling της βραδιάς ανέλαβε η Rita Melssen, η Αιγύπτια stylist που έχει συνεργαστεί στενά με τη Madonna, ενώ στο portfolio της βρίσκονται επίσης συνεργασίες με ονόματα όπως οι Jean Paul Gaultier, Versace, Miu Miu και Dilara Fındıkoğlu. Για την Άννα Βίσση, η Melssen δημιούργησε μια σειρά από εμφανίσεις που κινούνται ανάμεσα στο rock, το glam και το unapologetic stage dressing.
Το λευκό leather jumpsuit με το οποίο ξεκίνησε τη βραδιά
Η έναρξη ήταν αντάξια μιας συναυλίας τέτοιου μεγέθους. Η Άννα Βίσση κατέβηκε στη σκηνή τραγουδώντας το "Αιγαίο", μέσα σε ένα λευκό δερμάτινο jumpsuit του Ashi Studio.
Το λευκό leather ήταν ήδη αρκετό για να τραβήξει τα βλέμματα, όμως οι μαύρες graphic λεπτομέρειες που αγκάλιαζαν το μπούστο και κατέβαιναν κατά μήκος των ποδιών έδωσαν στο look μια σαφώς πιο δυναμική κατεύθυνση. Τα κορδόνια στους μηρούς πρόσθεσαν μια edgy πινελιά, ενώ η καμπάνα στο τελείωμα έδωσε κίνηση στη σιλουέτα και μια διακριτική retro αναφορά.
Ήταν ένα look που έμοιαζε φτιαγμένο για να κινηθεί μαζί της πάνω στη σκηνή: έντονο, θεατρικό και αρκετά statement ώστε να σταθεί απέναντι στις χιλιάδες θεατών του ΟΑΚΑ.
Το silver παλτό που έκρυβε την επόμενη εμφάνιση
Στη συνέχεια, η Άννα Βίσση ανέβασε ακόμη περισσότερο τη δόση του glam. Το δεύτερο look της βραδιάς είχε στο επίκεντρο ένα εντυπωσιακό silver παλτό με λεπτομέρειες από φτερά, σχεδιασμένο και ραμμένο από τη stylist της, Rita Melssen.
Το ασημί λειτουργούσε σχεδόν σαν προβολέας πάνω στη σκηνή, ενώ η υφή των φτερών έκανε την εμφάνιση ακόμη πιο θεατρική. Το πραγματικό fashion moment, όμως, ήρθε όταν η Άννα αφαίρεσε το παλτό και αποκάλυψε το look που βρισκόταν από κάτω.
Ένας μαύρος κορσές έγινε το κεντρικό κομμάτι της εμφάνισης, συνδυασμένος με ένα μαύρο και ασημί παντελόνι που ακολουθούσε τη γραμμή του σώματος. Οι μεταλλικές λεπτομέρειες έδιναν στο σύνολο τη σωστή δόση λάμψης, χωρίς να χάνεται η rock πλευρά που αποτελεί διαχρονικό κομμάτι της εικόνας της Βίσση.

Glam, rock και attitude
Αν υπάρχει ένα στοιχείο που ενώνει τα looks της βραδιάς, αυτό είναι ότι δεν προσπάθησαν να κάνουν την Άννα Βίσση κάτι που δεν είναι. Αντίθετα, δούλεψαν πάνω στην ήδη αναγνωρίσιμη σκηνική της ταυτότητα: rock attitude, έντονη θηλυκότητα, λάμψη και μια διάθεση για fashion excess που στη σκηνή όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται.
Από το λευκό leather της έναρξης μέχρι το metallic silver και το μαύρο κορσέ look, οι εμφανίσεις ακολούθησαν την ενέργεια της συναυλίας και λειτούργησαν ως διαφορετικά κεφάλαια του ίδιου fashion story.
Και αν κάτι απέδειξε η βραδιά στο ΟΑΚΑ, είναι πως για την Άννα Βίσση το stage outfit δεν είναι απλώς αυτό που φοράει όταν τραγουδά. Είναι μέρος της παράστασης, της προσωπικότητας και, τελικά, του ίδιου του show.