top article

Στον κομψό και ηλιόλουστο χώρο του κομμωτηρίου Sadhu Hair στην πανέμορφη Καστέλα με υποδέχτηκε ο Σταμάτης Καραΐσκος, hairstylist και ambassador της Kérastase. Τον γνωρίζω χρόνια, τον εμπιστεύομαι και ξέρω πόση σημασία δίνει όχι απλά στην εμφάνιση αλλά και στην υγεία των μαλλιών.

Genesis: Το μυστικό για δυνατά μαλλιά

Το θέμα της συζήτησής μας αυτή τη φορά είναι η τριχόπτωση ένα ζήτημα που απασχολεί όλες τις γυναίκες, κάθε ηλικίας και για την αντιμετώπιση του οποίου μου σύστησε τη νέα σειρά Genesis της Kérastase. Το μόνο που έμενε ήταν να την δοκιμάσω.

Genesis Kerastase

"Η τριχόπτωση είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί πολύ τις γυναίκες " μου εξηγεί ο Σταμάτης. Και συνεχίζει "Καταρχάς να πούμε ότι υπάρχουν δύο βασικοί τύποι τριχόπτωσης, η τριχόπτωση από τη ρίζα, κατά την οποία αποδυναμώνεται η εσωτερική δομή της ρίζας οδηγώντας σε πτώση της τρίχας, και η τριχόπτωση από το σπάσιμο, κατά την οποία η τρίχα σπάει στα μήκη με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται πιο λεπτά και πιο αδύναμα στο σύνολο τους. Η δεύτερη περίπτωση είναι αρκετά συχνή καθώς οφείλεται κυρίως στην καταπόνηση των μαλλιών από την καθημερινότητα και το περιβάλλον, στο έντονο styling και στη μη σωστή περιποίηση των μαλλιών."

Είναι όμως η τριχόπτωση ένα φαινόμενο εποχικό; Ο Σταμάτης μου εξηγεί: "Υπάρχουν εποχές όπου το φαινόμενο της τριχόπτωσης είναι πράγματι πιο έντονο. Για παράδειγμα, στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές φθινοπώρου πολλές γυναίκες παρατηρούν μια ελαφριά αύξηση στην τριχοπτώση. Φυσιολογικά, χάνουμε, 50- 200 τρίχες την ημέρα, από τυχαίες περιοχές του τριχωτού. Αν οι τρίχες που πέφτουν υπερβαίνουν τον συνήθη ημερήσιο αριθμό, αν ακολουθούν κάποιο μοτίβο ή εστιάζονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή αν προκύπτουν από σημαντικό σπάσιμο στα μήκη, τότε η τριχόπτωση είναι μη φυσιολογική και χρήζει αντιμετώπισης".

Τί είναι όμως αυτό που την προκαλεί; "Σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών είναι το στρες, που μπορεί να συνδυάζεται με έλλειψη ύπνου και κακή διάθεση καθώς επίσης και η διατροφή, ιδίως όταν υπάρχει χαμηλή πρόσληψη συγκεκριμένων βιταμινών. Ένας ακόμα παράγοντας είναι οι ορμονικές μεταβολές που αλλάζουν την ισορροπία των κυττάρων κυττάρων, τροποποιώντας τη διαδικασία ανανέωσης των μαλλιών. Για παράδειγμα, στην εγκυμοσύνη είναι αρκετά σύνηθες το φαινόμενο της τριχόπτωσης καθώς το τριχωτό ευαισθητοποιείται στο πλαίσιο των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται στο σώμα και στον οργανισμό. Τέλος, οι περιβαλλοντικές συνθήκες (πχ η ακτινοβολία) ενδέχεται να διαταράξουν τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας.”

Αφού λύνω τις απορίες μου προχωράμε στην εφαρμογή του πρωτόκολλου Genesis της Kérastase.

Το πρώτο βήμα στην εμπειρία μου ήταν η διάγνωση. Το προηγμένης τεχνολογίας σύστημα k-tool – αποκλειστικότητα της Kérastase – επιτρέπει στον επαγγελματία κομμωτή να δει με ακρίβεια την κατάσταση τόσο του τριχωτού της κεφαλής όσο και του στελέχους της τρίχας. Έτσι, μπορεί να διαγνώσει ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για τα συγκεκριμένα μαλλιά ή αν είναι σε θέση να υποστούν κάποια τεχνική εργασία που επιβαρύνει την τρίχα.

Genesis Kerastase

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στον λουτήρα για το λούσιμο με το ενδυναμωτικό σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης Genesis το οποίο αναμιγνύεται με την Poudre Detox της σειράς για να προσφέρει βαθύ καθαρισμό και θα προετοιμάσει το τριχωτό να δεχθεί τα συστατικά της σειράς.

Genesis Kerastase

Εκτός από υπέροχο άρωμα περγαμόντου το σαμπουάν διαθέτει ενισχυμένη σύνθεση με 1,5% Aminexil, το μόριο που έχουν αναπτύξει τα εργαστήρια L' Oréal και το οποίο διατηρεί τον βολβό της τρίχας ενεργό και δυνατό μειώνοντας την τριχόπτωση από τη ρίζα. 

Ποιές είναι οι "κακές συνήθειες" που προκαλούν σπάσιμο και τριχόπτωση και πρέπει να αποφεύγουμε; ρωτάω τον Σταμάτη. "Η πρόληψη του σπασίματος της τρίχας έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Το έντονο styling και η λάθος χρήση των εργαλείων θερμότητας προκαλεί ξηρότητα και αποδυναμώνει το στέλεχος της τρίχας. Έτσι, το σπάσιμο αυξάνεται, αφήνοντας τα μαλλιά λεπτά και επιρρεπή στην τριχόπτωση. Αυτό που συμβουλεύουμε όλες τις γυναίκες είναι να αγαπούν και να φροντίζουν τα μαλλιά τους. Πέρα από τη χρήση των κατάλληλων επαγγελματικών προϊόντων περιποίησης, είναι σημαντικό να κάνετε τακτικά μασάζ στο τριχωτό ώστε να ενισχυθεί η μικροκυκλοφορία και να φτάσουν στα τριχοθυλάκια όλα τα θρεπτικά συστατικά."

Genesis Kerastase

Σειρά έχει η ενδυναμωτική μάσκα κατά της τριχόπτωσης Genesis την οποία ο Σταμάτης απλώνει κάνοντας μασάζ στα μαλλιά ώστε να εισχωρήσει καλύτερα και να προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και διευκρινίζει "Η μάσκα πρέπει να εφαρμόζεται μία φορά την εβδομάδα για να προσφέρει βαθιά δράση. Στα υπόλοιπα λουσίματα καλό είναι να χρησιμοποιείται κοντίσιονερ για την απαραίτητη ενυδάτωση”.

Genesis Kerastase

Μετά το ξέβγαλμα της μάσκας τα μαλλιά είναι πλέον καθαρά, έτοιμα να δεχτούν τον καθημερινό ενδυναμωτικό ορό κατά της τριχόπτωσης Genesis. O ορός χρησιμοποιείται καθημερινά, σε στεγνά ή νωπά μαλλιά και, σε βάθος χρόνου, ενδυναμώνει το τριχωτό και βοηθά στην ανάπτυξη νέων τριχών.

Genesis Kerastase

"Απλώνω τον ορό απευθείας στο τριχωτό”εξηγεί ο Σταμάτης, "δεν βαραίνει καθόλου τα μαλλιά ούτε επηρεάζει το χτένισμα. Είναι καλό να τον εφαρμόζουμε με ελαφριές πιέσεις στο τριχωτό, όχι απότομες κινήσεις και τρίψιμο, ώστε να εισχωρήσει όσο γίνεται περισσότερο στην επιδερμίδα".

Genesis Kerastase

Η θεραπεία Genesis έχει πλέον ολοκληρωθεί και σειρά έχει το styling. Το πρώτο βήμα είναι εφαρμογή του σπρέι θερμοπροστασίας Genesis που ενυδατώνει και ξεμπερδεύει τα μαλλιά ενώ προλαμβάνει το σπάσιμο της τρίχας. Επιπλέον, έχει απίστευτο άρωμα!

Ποια είναι τα πραγματικά οφέλη του πρωτόκολλου Genesis στο κομμωτήριο; Ο Σταμάτης μου εξηγεί: "Το πρωτόκολλο διπλής δράσης της Genesis στο κομμωτήριο προσφέρει έναν βαθύ καθαρισμό αποτοξίνωσης και οξυγόνωσης του τριχωτού με τον συνδυασμό Bain Hydra Fortifiant μαζί με Poudre Detox. Στη συνέχεια με την εφαρμογή του Fusio Dose Genesis ως τελετουργία, μας προσφέρει ό, τι ακριβώς χρειάζεται το τριχωτό και τα μαλλιά για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Στο κομμωτήριο ο πελάτης εκπαιδεύεται από τους κομμωτές - experts, οι οποίοι πραγματοποιούν εξατομικευμένη διάγνωση και διαθέτουν την απαραίτητη γνώση για τη χρήση και εφαρμογή των προϊόντων της σειράς. Η αποτοξίνωση και η περιποίηση μέσα από την τελετουργία στο κομμωτήριο σε συνδυασμό με την χρήση των προϊόντων στο σπίτι είναι εξασφαλίζει τη στοχευμένη αντιμετώπιση της τριχόπωσης. Είναι σημαντικό λοιπόν κάθε γυναίκα να συζητά με τον κομμωτή της και να παίρνει τις σωστές οδηγίες και συμβουλές ώστε να έχει πραγματικά το αποτέλεσμα που επιθυμεί".

Genesis Kerastase

Τα μαλλιά μου είναι έτοιμα για το υπέροχο χτένισμα που δημιουργεί ο Σταμάτης. Είναι ανάλαφρα, με κίνηση και όγκο, η θεραπεία Genesis τα ανανέωσε και σε καμία περίπτωση, παρόλο που περιελάμβανε πολλά βήματα και προϊόντα, δεν τα βάρυνε.

Sadhu Hair, Ουίλσωνος, Ακτή Κουντουριώτου 29, Καστέλλα, 2104132840, @sadhuhair

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>
window.addEventListener('message', function(event){ console.log("Message received from the child: " + event); });