Ο Αμερικανός Alexander Woollcott είχε πει κάποτε πως "τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν.". Ε, λοιπόν οι επιστήμονες σήμερα τον διαψεύδουν ως προς το τελευταίο.
Σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου Physiology and Behavior, ερευνητές του Κέντρου Χημικών Αισθήσεων "Monell" στη Φιλαδέλφεια, με επικεφαλής τον Δρ Μάικλ Τορντοφ, σχεδίασαν μια σειρά πειραμάτων για να καταγράψουν τον ρόλο της γεύσης στην υπερφαγία και την αύξηση του σωματικού βάρους.
Αρχικά, "δίδαξαν" σε μια ομάδα εργαστηριακών ποντικιών να τους αρέσουν τρόφιμα με λιπαρή ή γλυκιά γεύση, χωρίς θρεπτική αξία. Αυτό επετεύχθη με την χορήγηση δύο γευμάτων, το ένα ήταν απλή τροφή για τρωκτικά και το άλλο η ίδια τροφή αλλά με σουκραλόζη. Μια άλλη ομάδα ποντικιών μπορούσε να διαλέξει ανάμεσα σε ένα μπολ απλής τροφής και ένα με τροφή που είχε αναμιχθεί με παραφίνη, επίσης χωρίς θερμίδες.
Τα πειραματόζωα αγνόησαν και στις δυο περιπτώσεις τις σκέτες τροφές και προτίμησαν εκείνες με την γλυκιά ή λιπαρή γεύση, γεγονός που τεκμηριώνει ότι τα εύγεστα τρόφιμα, ακόμα και χωρίς θερμίδες, είναι όντως πιο ελκυστικά.
Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr