September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Ομορφιά

Πώς μπορείς να φτιάξεις μόνη σου βούτυρο από ξηρούς καρπούς

Πώς μπορείς να φτιάξεις μόνη σου βούτυρο από ξηρούς καρπούς istock

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά δεν είναι καθόλου

Σου αρέσει το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο από αμύγδαλα ή κάσιους και άλλους ξηρούς καρπούς; Τότε θα χαρείς να μάθεις ότι μπορείς πολύ εύκολα να το φτιάξεις μόνη σου με πολύ λίγα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο!

Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις το βούτυρο από ξηρούς καρπούς

Πραγματικά, πολύ λίγα πράγματα: ένα μπλέντερ, το φούρνο, μια λαδόκολλα και τους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου. Εάν θέλεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λίγο φυτικό λάδι, αλλά επειδή οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε λιπαρά, σού δίνουν την επιθυμητή υφή ακόμα και χωρίς αυτό. Αυτά είναι που απαιτούνται για τη βασική συνταγή. Από εκεί και πέρα έχεις το ελεύθερο να προσθέσεις ό,τι νομίζεις ότι θα αναβαθμίσει τη γεύση, την υφή ή τη θρεπτική αξία του βουτύρου, όπως σοκολάτα, τριμμένη καρύδα ή σπόροι chia, αλλά και κανέλα, μοσχοκάρυδο ή πάπρικα. Εάν το θέλεις πιο γλυκό, πρόσθεσε και λίγο μέλι. Τέλος, μπορείς να φτιάξεις βούτυρο από μείγμα ξηρών καρπών, συνδυάζοντας δύο ή περισσότερα είδη (π.χ. φουντούκι και πεκάν ή καρύδι και αμύγδαλο).

Η προετοιμασία

Επειδή κάποιοι ξηροί καρποί έχουν πικρή φλούδα που θα επηρεάσει την τελική γεύση αλλά και την υφή, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσεις. Τέτοιοι είναι, για παράδειγμα, τα καρύδια και τα φουντούκια. Υπάρχουν δύο πολύ εύκολοι τρόποι για να το κάνεις: Ο ένας είναι να τους καβουρδίσεις και στη συνέχεια να τους βάλεις στο κέντρο μιας καθαρής πετσέτας, να τη διπλώσεις και με έντονες κινήσεις να τρίψεις τους ξηρούς καρπούς στο εσωτερικό της. Έτσι, το μεγαλύτερο μέρος της φλούδα θα αφαιρεθεί. Ένας άλλο τρόπος είναι να βάλεις τους ξηρούς καρπούς μέσα σε καυτό νερό, να τους αφήσεις για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να τους σουρώσεις. Θα διαπιστώσεις ότι η φλούδα φεύγει απλά τραβώντας τη ελαφρά με το χέρι. Φυσικά, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να αγοράσεις αποφλοιωμένους ξηρούς καρπούς.

Πώς θα φτιάξεις του βούτυρο από ξηρούς καρπούς

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Καλύπτεις τη λαμαρίνα του φούρνου με τη λαδόκολλα και απλώνεις επάνω τους ξηρούς καρπούς. Αφήνεις να καβουρδιστούν για έξι έως οχτώ λεπτά. Στη συνέχεια, τους βγάλεις από το φούρνο και τους αφήνεις να κρυώσουν εντελώς. Μετά, τους ρίχνεις στο μπλέντερ και χτυπάς για 10-12 λεπτά. Αρχικά, η υφή τους είναι σαν χοντρή άμμος και πρέπει κάθε τόσο να καθαρίζεις τα τοιχώματα τους μπλέντερ από τα κομμάτια που έχουν κολλήσει εκεί και να τα ξανακατεβάζεις στο κάτω μέρος. Σύντομα όμως θα διαπιστώσεις ότι το μείγμα αρχίζει να παίρνει τη μορφή μιας λιπαρής αλοιφής. Εάν θέλεις το βούτυρό σου να είναι crunchy, μπορείς να προσθέσεις μερικούς ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς στο τέλος, μαζί με όσα άλλα υλικά έχεις επιλέξει να βάλεις (π.χ. μέλι, κανέλα, κ.λπ.)

Για να φτιάξεις ένα φλιτζάνι βούτυρο θα χρειαστείς τρία φλιτζάνια ξηρούς καρπούς. Μπορείς να φυλάξεις το βούτυρο για μήνες, μέσα στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Δες κι εδώ πώς μπορείς να φτιάξεις μόνη σου γάλα από ξηρούς καρπούς...

BEST OF NETWORK