September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Ομορφιά

Φτιάξε μόνη σου γάλα από ξηρούς καρπούς.

Φτιάξε μόνη σου γάλα από ξηρούς καρπούς.

Είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις.

Σίγουρα ξέρεις ότι η τάση της εποχής θέλει να αντικαταστήσουμε το γάλα που ξέραμε μέχρι σήμερα με γάλα από ξηρούς καρπούς που είναι πιο εύπεπτο, πιο υγιεινό και πιο θρεπτικό. Γνωρίζεις όμως ότι είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις μόνη σου γάλα από ξηρούς καρπούς; Το πιο "δύσκολο" μέρος της διαδικασίας είναι να πας μέχρι το κατάστημα για να αγοράσεις τους ξηρούς καρπούς της επιλογής σου. Όλα τα υπόλοιπα είναι πανεύκολα!

Extra tip: Μπορείς να φτιάξεις γάλα από όποιο ξηρό καρπό θέλεις! Αμύγδαλα, κάσιους, μακαντέμια, καρύδια, φιστίκια... όποιος κι αν είναι ο αγαπημένος σου ξηρός καρπός μπορείς να τον μετατρέψεις σε ρόφημα! Η διαδικασία -που είναι ίδια για όλους τους ξηρούς καρπούς είναι η εξής:

Βάζεις ένα φλιτζάνι ξηρούς καρπούς σε νερό για να μουλιάσουν. Πρέπει το νερό να τους καλύπτει εντελώς μέσα στο δοχείο που θα επιλέξεις. Σκέπασέ το με διάφανη μεμβράνη ή με μια πετσέτα και άφησέ το για τουλάχιστον 8 έως 12 ώρες. Αν έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου, μπορείς να το αφήσεις και για έως 24 ώρες! Μετά, σούρωσέ τους, ξέπλυνέ τους με φρέσκο νερό και βάλτους στο μπλέντερ μαζί με 2 φλιτζάνια νερό. Πάτησε το κουμπί του μπλέντερ δύο-τρεις φορές για να σπάσουν οι ξηροί καρποί και στη συνέχεια πολτοποίησέ τους εντελώς χτυπώντας στο μπλέντερ για 3 λεπτά χωρίς διακοπή. Πέρασε το μείγμα από μια ψιλή σίτα (ένα κομμάτι τούλι ή ένα υφασμάτινο επαναχρησιμοποιήσιμo φίλτρο για γαλλικό καφέ κάνει μια χαρά), πιέζοντας ελαφρά ώστε να διαχωριστεί το υγρό από την πούλπα που θα μείνει στη σίτα. Όταν στραγγίξει εντελώς θα πρέπει να σου μείνουν περίπου δύο φλιτζάνια υγρού. Αυτό είναι το γάλα σου και μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες.

Όσο για τους πολτοποιημένους ξηρούς καρπούς που έμειναν, μην τους πετάξεις: μπορείς να τους προσθέσεις σε γκρανόλα, σε ζύμη για κέικ, βάφλες ή ό,τι άλλο φανταστείς!

 

 

 

 

BEST OF NETWORK