Την ταινία Being Maria παρουσιάζει στην Ελλάδα ο Matt Dillon όπου υποδύεται τον Marlon Brando.
Ιδιαίτερη σύνδεση έχει με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ο Matt Dillon. Ο ηθοποιός είχε λάβει το τιμητικό βραβείο Χρυσός Αλέξανδρος το 2002, λίγο πριν από την προβολή της ταινίας του City of Ghosts στην οποία έκανε και το σκηνοθετικό του ντεμπούτο ενώ υπέγραφε και τη σκηνοθεσία.
Στη φετινή διοργάνωση θα παρουσιάσει την τελευταία ταινία του Being Maria, στην οποία υποδύεται τον Marlon Brando. Κατά την παρουσία του στη συμπρωτεύουσα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει κι άλλες προβολές του 65ου ΦΚΘ. Μία από αυτές ήταν Η Επιστροφή όπου πρωταγωνιστούν η Juliette Binoche και ο Ralph Fiennes -το πρωταγωνιστικό δίδυμο τιμήθηκε λίγες ώρες νωρίτερα με Χρυσό Αλέξανδρο.

Η προβολή του Being Maria, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών, είναι προγραμματισμένη για σήμερα 3 Νοεμβρίου. Σε σκηνοθεσία της Jessica Palud, περιστρέφεται γύρω από την ταραγμένη ζωή της Maria Schneider, την οποία υποδύεται η Anamaria Vartolomei.
Όταν η Schneider, μια νεαρή, ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη ηθοποιός, παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Last Tango in Paris παίζοντας απέναντι από τον Marlon Brando, τα όνειρά της μοιάζουν να γίνονται πραγματικότητα. Αλλά αυτό που φαίνεται σαν μια μεγάλη ευκαιρία αποδεικνύεται ότι είναι η αρχή μιας κόλασης ζωής.
Μια άλλη ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε πρόσφατα ο Matt Dillon, το Interfears, σε σκηνοθεσία Jesper Just, θα προβληθεί με τη μορφή εγκατάστασης κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Δανό καλλιτέχνη. Ο ηθοποιός θα συμμετάσχει μαζί με τον σκηνοθέτη στα επίσημα εγκαίνια της εγκατάστασης στις 4 Νοεμβρίου.
Ο Just στο Interfears "εξερευνά τη συναισθηματική τοπογραφία του εγκεφάλου ενός ηθοποιού". "Τοποθετημένος σε έναν μαγνητικό τομογράφο, ο ηθοποιός απαγγέλλει έναν μονόλογο, ενώ το μηχάνημα καταγράφει και παρουσιάζει τα εγκεφαλικά του κύματα σε δισδιάστατες και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις" σημειώνει το φεστιβάλ.
Ο Matt Dillon πρωταγωνίστησε πρόσφατα και στο θρίλερ Haunted Heart του Fernando Trueba, το οποίο γυρίστηκε στην Ελλάδα.