Ατμοσφαιρικές συναυλίες, ενδιαφέρουσες ταινίες και υπέροχες θεατρικές παραστάσεις θα «γεμίσουν» την εβδομάδα μας με τον καλύτερο τρόπο
ΜΟΥΣΙΚΗ




Προτάσεις για Σινεμά στη σελίδα 2
ΣΙΝΕΜΑ

Η συγκλονιστική ιστορία του Στιβ Τζομπς, του αυθεντικού οραματιστή που κατάφερε να μεγαλουργήσει ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο. Η επική διαδρομή και η ταραχώδης ζωή του Τζομπς που σημάδεψε και άλλαξε την πορεία της τεχνολογίας – αλλά και του κόσμου – για πάντα.
Με τους: Άστον Κούτσερ, Ντέρμοτ Μαλρόνι, Λούκας Χάας, Λέσλι Αν Γουόρεν, Τζέι Κέι Σίμονς, Τζος Γκαντ

Παρόλο που η ταινία Λευκός Οίκος: Η Πτώση έρχεται από τον σκηνοθέτη του 2012 και της Επόμενης Μέρας, δεν προκαλεί τον μαζικό φόβο ενός υποτιθέμενου εξωγήινου κινδύνου ή μιας άκυρης φυσικής αυτοκαταστροφής. Η νέα ταινία του Ρόλαντ Έμεριχ ξυπνά αληθινές μνήμες, καθώς τώρα έχουμε μία καθολική επίθεση κατά ενός ισχυρού αμερικανικού συμβόλου παγκοσμίως.
Με τους: Τζέιμι Φοξ και Τσάνινγκ Τάτουμ.

Όταν μια συμμορία μασκοφόρων δολοφόνων εισβάλλει οπλισμένη με τσεκούρια στο reunion της οικογένειας Ντέιβισον, τα ατυχή θύματα δείχνουν να μην έχουν καμία ελπίδα επιβίωσης… Μέχρι τη στιγμή που ένας εντελώς «περίεργος», επισκέπτης της οικογένειας αποδεικνύεται ο πιο ταλαντούχος δολοφόνος όλων και δεν αργεί να ανατρέψει την κατάσταση.
Με τους: Σάρνι Βίνσον, Νίκολας Τούτσι
Προτάσεις για Θέατρο και Τέχνη στη σελίδα 3
ΘΕΑΤΡΟ
Στην τραγικωμωδία Ελένη, ο τολμηρά ευφυής για την εποχή του (και όχι μόνο) Ευριπίδης ανατρέπει τον κλασικό μύθο της Ωραίας Ελένης, τοποθετώντας την στην Αίγυπτο αθώα, άσπιλη και σίγουρα πολύ πιο σκεπτόμενη από την αφέλεια που υπαινίσσεται η εκθαμβωτική ομορφιά της. Το φάντασμά της, εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να μας ξεγελά από την Τροία, υποδεικνύοντας πως όλοι οι πόλεμοι γίνονται για ένα πουκάμισο αδειανό - από εδώ το δανείστηκε ο Σεφέρης, επί τη ευκαιρία. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη. Πρωταγωνιστούν: Πέμυ Ζούνη, Αντώνης Καφετζόπουλος. (18/9, Θέατρο Άλσους, Νέα Σμύρνη)

Όταν ακούμε ότι ένα έργο διαδραματίζεται σε μία ψυχιατρική κλινική, ποντάρουμε στην πλήρη ισοπέδωση της κοινής λογικής, προκειμένου να βγουν στην επιφάνεια οι αφιλτράριστες αλήθειες των ανθρώπινων σχέσεων. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο έργο του Γκονσάλο Ταβάρες Ιερουσαλήμ, όπου Ιστορία, Ψυχιατρική, Εκκλησία και Σχιζοφρένεια επιστρατεύονται για να σχολιάσουν τις σχέσεις εξουσίας ανάμεσα στους οκτώ ήρωες του έργου, οι οποίοι μας υπενθυμίζουν έναν αρχέγονο κανόνα: οι ρόλοι θύτη και θύματος εναλλάσσονται. Η σκηνοθεσία της Βάνας Πεφάνη. (Από 14/9, Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης)

Χορός, ακροβατικά, ξυλοπόδαρα και πυροτεχνήματα συνδυάζονται εντυπωσιακά όχι σε κάποιο φεστιβάλ δρόμου, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά στη διεθνούς παραγωγής ροκ όπερα Dragon, με θέμα τους Ακρίτες της Ευρώπης και την πολυπολιτισμικότητα. Τη μουσική υπογράφει ο Σταύρος Γασπαράτος, το λιμπρέτο η Χριστίνα Μπάμπου Παγκουρέλη, τη σκηνοθεσία ο Νίκος Χατζηπαππάς. Συμμετέχουν, επίσης, καλλιτέχνες από τη Γαλλία, την Πολωνία και τη Βουλγαρία, ενώ οι ελληνικές ομάδες Helix και Prisma δίνουν δυναμικά το παρών τους. (19-21/9, Θέατρο Βράχων)
Μέσα σε μία βραδιά, δύο ιδέες. Στην παράσταση Carmen & Bolero αρχικά το έργο του Μπιζέ παρουσιάζεται μέσα από μία παράσταση φλαμένκο χάρη στην ιδέα που είχαν ο χορευτής και χορογράφος Αντόνιο Γκάντες του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας και ο σκηνοθέτης Κάρλος Σάουρα, ενώ στη συνέχεια ο διάσημος χορευτής Σέρτζιο Μπερνάλ αποδεικνύει το αστέρι του χορεύοντας με το ισπανικό ταμπεραμέντο του το διάσημο έργο του Ραβέλ. (Ηρώδειο, 15/9)
ΤΕΧΝΗ

To ReMap 4 πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 στην περιοχή του Κεραμεικού- Μεταξουργείου. Παρουσιάζονται περισσότερες από 60 εκθέσεις, ανεξάρτητα project και ειδικές εκδηλώσεις, με συμμετοχές από την Ελλάδα, την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και την Αμερική και την Τουρκία, σε ετερόκλητους αστικούς χώρους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μια σειρά εκδηλώσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες μπορείτε να δείτε στο www.remapkm.org και στη σελίδα του ReMap4 στο Facebook.
(Δευτέρα - Παρασκευή: 17:30-21:00 Σάββατο - Κυριακή: 12:00-21:00, είσοδος ελεύθερη)
Σχετικά άρθρα:
Έκθεση: "Charles James: Beyond Fashion"
Φεστιβάλ Βενετίας: Σάρωσε τα βραβεία η ελληνική συμμετοχή Miss Violence
Kate Moss: The Collection