September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Les Connoisseurs: Αθηνά Πάνου, η food stylist

Les Connoisseurs: Αθηνά Πάνου, η food stylist

Μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά για μια εύκολη, με απλά υλικά και πολύ εντυπωσιακή τούρτα σοκολάτα-κόλαση.



Who is who:
Αν και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός και ασχολήθηκε μ' αυτό για λίγα χρόνια, η Αθηνά γοητεύτηκε από την ζαχαροπλαστική και την έκανε επίκεντρο της ζωής της, δημιουργώντας το καταπληκτικό site sugarbuzz.gr και κυκλοφορώντας το βιβλίο της Στον πλανήτη των Cupcakes (εκδ. Ψυχογιός). Φτιάχνοντας γλυκά “ανακαλύπτεις τη μαγεία της χημείας, βλέπεις το αποτέλεσμα της ένωσης των υλικών, παρατηρείς τις επιδράσεις της θερμοκρασίας, αντιλαμβάνεσαι την διαφορετική υφή στον ουρανίσκο σου” λέει και μας παρακινεί να φτιάξουμε σπίτι μας ένα γλυκό, να δώσουμε αξία στο χειροποίητο και να μην καταφεύγουμε στην έτοιμη λύση.

Les Connoisseurs: Αθηνά Πάνου, η food stylist - εικόνα 1

Υλικά τούρτας διαμέτρου 22εκ.
(περίπου για 20 άτομα, αναλόγως τα κομμάτια που κόβετε!)


Για το Παντεσπάνι:
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά (μέγεθος Μ)
1 βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Les Connoisseurs: Αθηνά Πάνου, η food stylist - εικόνα 2

Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψάκια διαμ. 22εκ. (αλείφουμε με λίγο βούτυρο για να κολλήσει η λαδόκολλα) και ανάβουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς C (στον αέρα ή όπου ψήνετε ένα κέικ).

Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν (αναλόγως την δύναμη του μίξερ χρειάζεται 5-6'). Ενδιάμεσα ρίχνουμε τη βανίλια. Μόλις γίνει ένα αφράτο μείγμα σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το ξύσμα και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά με ένα σουρωτήρι ώστε να κοσκινίζεται και παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα σιλικόνης, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω σαν να διπλώνουμε το μείγμα. Δεν ανακατεύουμε γρήγορα για να μην χάσει τον όγκο του και δεν μας βγει αφράτο το παντεσπάνι. Αν το χτυπήσουμε με το μίξερ στο στάδιο αυτό, θα σφίξει και δε θα πάρει όγκο.

Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψάκια και ψήνουμε περίπου 25'. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα στα 25' αν βγει στεγνή είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρουμε.


Για τη Μους σοκολάτας

400γρ κουβερτούρα (περιεκτ. σε κακάο 53-55%)
300γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300γρ. κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά

Les Connoisseurs: Αθηνά Πάνου, η food stylist - εικόνα 3

Τεμαχίζουμε με κοφτερό μαχαίρι την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, ώστε να λιώσει σωστά. Αν δεν έχουμε κοφτερό μαχαίρι, διαλέγουμε μια κουβερτούρα που να κόβεται από μόνη της σε κομμάτια(έστω κι αυτά!).

Ζεσταίνουμε τα πρώτα 300γρ. κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίζει να φουσκώνει, αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα. Αφήνουμε 1' να απορροφήσει η κουβερτούρα τη θερμότητα και μετά ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα σιλικόνης κατά προτίμηση.

Αφήνουμε το μείγμα 5-10' να πέσει λίγο η θερμοκρασία του. Σ' αυτό το διάστημα βάζουμε το μπολ που θα χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος και τα χτυπητήρια στο ψυγείο. Και η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι στο ψυγείο, να μην την βγάλουμε νωρίτερα, γιατί έτσι χτυπιέται καλύτερα.

Μόλις περάσει ο χρόνος αναμονής χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή, αλλά όχι να γίνει σφιχτή σαν σαντιγί. Ιδανική υφή είναι να μην στέκεται στο χτυπητήρι.
Τη ρίχνουμε στη σοκολατένια κρέμα που φτιάξαμε (γκανάς) και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα σιλικόνης από κάτω προς τα πάνω.

Αν καταφέρουμε να μην τη φάμε επί τόπου, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να πήξει λίγο ώστε να μπορούμε να στήσουμε την τούρτα.
Μπορούμε να τη βάλουμε και κατάψυξη για ένα μισάωρο περίπου.


Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κ.σ. λικέρ (όποιο σας αρέσει)

Βάζουμε σε μπρίκι τη ζάχαρη με το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, αφήνουμε 1' και αποσύρουμε. Μεταφέρουμε σε μπολάκι και όταν πέσει η θερμοκρασία του, ρίχνουμε και το λικέρ (αν το ρίξουμε όσο είναι καυτό, θα εξατμιστεί το λικέρ).



Για τη συναρμολόγηση και τη διακόσμηση

3 πακέτα Κιτ Κατ
1 σακουλάκι M&Ms

Les Connoisseurs: Αθηνά Πάνου, η food stylist - εικόνα 4

Όταν είμαστε έτοιμοι να στήσουμε την τούρτα, αφαιρούμε προσεχτικά τη λαδόκολλα από τα παντεσπάνια, τοποθετούμε το ένα σε μια βάση και το ραντίζουμε με το μισό σιρόπι, ιδανικά με ένα πινέλο για να πηγαίνει ομοιόμορφα. Μπορείτε να κάνετε και μερικές τρυπούλες με οδοντογλυφίδα στην επιφάνεια πριν ρίξετε το σιρόπι.
Βάζετε ένα τσέρκι για να κρατήσει τη μους και στη συνέχεια απλώνετε τη μισή μους σοκολάτας. Αν είναι ακόμα ρευστή, βάζετε στην κατάψυξη τη μισή τούρτα για λίγα λεπτά και μετά συνεχίζετε με το δεύτερο παντεσπάνι, σιρόπι και υπόλοιπη μους.
Θα χρειαστεί σίγουρα 3-4 ώρες στο ψυγείο, αναλόγως και την ψύξη.
Ξεφορμάρετε και ακουμπάτε απαλά γύρω γύρω τα κιτ κατ και στην επιφάνεια ρίχνετε τα M&Ms.


Extra tips
1)Το παντεσπάνι μπορείτε να το φτιάξετε από την προηγούμενη ημέρα και να το έχετε τυλιγμένο σε μεμβράνη εκτός ψυγείου.

2)Τα Κιτ Κατ, τα "κονταίνω" λίγο με μαχαίρι ώστε να μην προεξέχουν πολύ από την τούρτα.

3)Οι χρόνοι ψησίματος και αντίστοιχα φύλαξης στο ψυγείο (για να πήξει η μους) είναι σχετικοί, πρέπει αν το τσεκάρετε στις δικές σας ηλεκτρικές συσκευές.

4)Το σιρόπι αν σας φανεί λίγο, μπορείτε να το αυξήσετε αναλογικά.

5)Η κούπα της συγκεκριμένης συνταγής είναι χωρητικότητας 170γρ. νερού.

6)Για να καλύψει η μους σοκολάτας και τα πλαινά πρέπει στο τσέρκι που θα στήσετε την τούρτα να έχει λίγο κενό από το παντεσπάνι ώστε να κυλήσει η μους και να σταθεροποιηθεί εκεί.

7)Για να ξεφορμάρετε το τσέρκι εύκολα, παίρνετε το σεσουάρ μαλλιών(ω ναι!) και ζεσταίνετε περιμετρικά για πολύ λίγο. Μόλις το κουνήσετε θα δείτε ότι βγαίνει εύκολα προς τα πάνω.


Καλή επιτυχία!

BEST OF NETWORK