September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Alfred Prasad: Ένας Ινδός chef στο Λονδίνο

Alfred Prasad: Ένας Ινδός chef στο Λονδίνο

Μας μυεί στα μυστικά της κουζίνας του



Ο Alfred Prasad, ο οποίος μετράει 14 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Tamarind Collection στο Λονδίνο, ήταν ένα από τα δυνατά χαρτιά του φετινού Sani Gourmet
. Για όλους εμάς που ζήσαμε την εμπειρία του γαστρονομικού αυτού φεστιβάλ, η γνωριμία μαζί του ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Κι αυτό γιατί δεν έχεις συχνά την ευκαιρία να γνωρίσεις έναν τόσο ταλαντούχο chef (στα 29 του χρόνια ήταν ο νεότερος Ινδός chef που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin) που σε κερδίζει με την ευγένεια και την απλότητά του. Για τη μαγειρική του δεν τίθεται καν θέμα προς συζήτηση.

Γεννήθηκες στην Ινδία αλλά πλέον ζεις και εργάζεσαι στο Λονδίνο. Πώς επηρέασαν τη μαγειρική σου αυτά τα δύο διαφορετικά μέρη;

Στην Ινδία, τόσο στην εκπαίδευση όσο και στη δουλειά μου πέρασα από πολυτελή ξενοδοχεία με μεγάλες κουζίνες και διαβαθμίσεις στο προσωπικό. Ήρθα στο Λονδίνο στα 28 μου, να δουλέψω μόνος σε ένα εστιατόριο και όταν αντίκρισα τη μικροσκοπική κουζίνα έπαθα σοκ. Συνειδητοποίησα όμως ότι αυτό ίσχυε για τα περισσότερα εστιατόρια. Χρειάστηκε να ξαναμάθω πώς να στήνω μία κουζίνα τόσο στην πράξη όσο και στο μυαλό μου. Το Ηνωμένο Βασίλειο και κυρίως το Λονδίνο είναι ένα τέλειο μέρος για έναν Ινδό chef. Η χώρα διατηρεί έναν ερωτικό δεσμό με το ινδικό φαγητό. Το Λονδίνο αποτελεί μία πολύ καλή “βιτρίνα” για chef από διάφορες κουζίνες και κυρίως της ινδικής, αφού όλοι έρχονται εδώ για να δοκιμάσουν τέλειο ινδικό φαγητό.

Η ινδική κουζίνα κρύβει μία τεράστια παράδοση και κάθε συστατικό έχει κάποιον σκοπό στη χρήση του. Θα μας μυήσεις στα μυστικά της;

Σίγουρα, οι πρόγονοί μας επινόησαν συνταγές που συνδυάζουν συστατικά που χρησίμευαν σε ιατρικούς σκοπούς, δίνοντας παράλληλα τη νοστιμιά που ήθελαν. Χρησιμοποιούμε πολύ σκόρδο, το οποίο έχει πάνω από 30 φαρμακευτικές ιδιότητες, τζίντζερ που έχει πολλές θεραπευτικές πτυχές, κύμινο που βοηθά στην πέψη, κουρκούμα - ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό με προληπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες και πολλά ακόμα. Με την πάροδο του χρόνου, καθοδηγούμαστε περισσότερο από τη γεύση μας για τη δημιουργία των πιάτων.

Πώς έχει εξελιχθεί η ινδική κουζίνα μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια;

Στην Ινδία έχουμε αρχίσει να υιοθετούμε πιο ελαφριές τεχνικές μαγειρικής και συστατικά, καθώς όλοι πλέον λαμβάνουν υπόψη τους την υπερβολή που χαρακτηρίζει το lifestyle μας και το οποίο απαιτεί μία αλλαγή στο τι και πώς τρώμε. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα ινδικά εστιατόρια κάνουν το ίδιο. Καταρρίπτουμε τον μύθο που θέλει τα ινδικά φαγητά να είναι βαριά, λιπαρά και ανθυγιεινά. Επίσης, υπάρχει μία έκρηξη πολυπολιτισμικότητας στο φαγητό, κάτι που ευνοεί την ευρηματικότητα και επιτρέπει στους Ινδούς να πειραματιστούν με νέα υλικά.

Οι chef έχουν γίνει πλέον οι νέοι rock star. Βρίσκεις μία δόση υπερβολής σε αυτό;

Το φαγητό είναι η νέα μουσική. Όλοι είναι μέσα σε αυτό και όλοι θέλουν να αποκαλούν τον εαυτό τους “foodies”. Στην προκειμένη περίπτωση, οι τραγουδιστές είναι οι chef.

Το #Foodography έχει εδραιωθεί πλέον σαν τάση. Τι σκέφτονται οι chef όταν μας βλέπουν όλους με ένα κινητό στο χέρι;

Κάθε chef φαίνεται να έχει τη δική του προσωπική άποψη πάνω σε αυτό. Προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου, αφού το βλέπω σαν μία καλή προώθηση του πιάτου μου. Βέβαια, οι όχι και τόσο πετυχημένες φωτογραφίες δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση. Το μόνο σίγουρο είναι το “foodography” ήρθε για να μείνει.

Πώς ήταν σαν εμπειρία το Sani Gourme και η πρώτη επίσκεψή σου στην Ελλάδα;

Ήταν μία εκπληκτική πρώτη επίσκεψη στην Ελλάδα και η εμπειρία στο Sani Gourmet ήταν απλά εξαιρετική. Οι διοργανωτές ήταν πολύ ευγενικοί και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μας διευκολύνουν στη δουλειά μας. Ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία για μένα και θα είμαι πάντα ευγνώμων για την απίστευτη φιλοξενία τους. Το θέρετρο ήταν πανέμορφο και θα ήθελα πολύ να επιστρέψω την επόμενη φορά ως επισκέπτης ώστε να το απολαύσω περισσότερο.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Είναι πολύ συναρπαστικό το γεγονός ότι ξεκινάω ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Δουλεύω πάνω σε ένα project για το δικό μου εστιατόριο στο Λονδίνο και γράφω επίσης το πρώτο μου βιβλίο. Η ευκαιρία που μου δίνεται να ταξιδεύω και να συμμετέχω σε διάφορα φεστιβάλ φαγητού σε όλο τον κόσμο είναι επίσης κάτι συναρπαστικό και σίγουρα ανοίγει νέους δρόμους.

BEST OF NETWORK