Beauty Stars With Attitude
Κάθε λάτρης του καλού φαγητού δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει την αξία των εκλεκτών τυριών, συνοδεία ενός ποιοτικού κρασιού. Και το fondue τυριών αποτελεί την απόλυτη απόλαυση. Το παραδοσιακό ελβετικό πιάτο έχει ταυτιστεί με το κρύο, το αναμμένο τζάκι και τα παρεϊστικα βράδια, όμως γιατί να μην το απολαύσεις ακόμα και σε ένα lunch break και μάλιστα αλά ελληνικά;
Μετρώντας πολλές δεκαετίες δημιουργίας και παραγωγής τυροκομικών προϊόντων και μόλις ενάμισι χρόνο λειτουργίας του καταστήματος στο Κολωνάκι, το Τυροκομείο Κωσταρέλου μας προτείνει fondue με ελληνικά τυριά. Πέρα από ένα εξαιρετικό ντελικατέσεν, όπου ταυτόχρονα απολαμβάνεις νόστιμα σάντουιτς, σαλάτες, φρέσκους χυμούς, καφέ και ροφήματα, μπορείς πλέον να βιώσεις την εμπειρία του fondue στο κέντρο της Αθήνας.

Φέτα,πινακωτύρι, γραβιέρα και κασέρι Μουζακίουδένουν αρμονικά και σου προσφέρουν μία βελούδινη υφή με ξεχωριστή γεύση. Το Τυροκομείο Κωσταρέλου, ως ο απόλυτος γνώστης των ελληνικών τυριών, δημιουργεί συνδυασμούς με εκλεκτά προϊόντα, ξηρούς καρπούς ή λάδι τρούφας, δίνοντας την ελληνική εκδοχή σε αυτό το δημοφιλές πιάτο. Η βασική πρόταση fondue περιλαμβάνει φρυγανισμένο ψωμί, αλλά προτείνονται επίσης ως συνοδευτικά, ψητές πατάτες, μανιτάρια, χοιρομέρι, καπνιστό κοτόπουλο ή μοσχάρι με πιπέρια.

Το νέο εμπλουτισμένο μενού όμως δίνει και τη δυνατότητα δημιουργίας ενός προσωπικού πλατό τυριών. Έτσι, από μία λίστα 20 εκλεκτών τυριών έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου πλατό με όσες γεύσεις επιθυμείς, δοκιμάζοντας και ανακαλύπτοντας εξαιρετικά ελληνικά τυριά σε πολύ λογικές τιμές. Κι αν όλα τα παραπάνω σού φαίνονται ως η απόλυτη ένοχη απόλαυση, είναι μέχρι να φτάσεις στο fondue σοκολάτας: κρέμα σοκολάτα και bitter ή κρέμα βανίλια και λευκή σοκολάτα με μπανάνα, αχλάδι, αποξηραμένα σύκα, κάστανο γλασέ και φρυγανισμένο τσουρέκι για συνοδευτικά.
Οι κανόνες του fondue
Η παράδοση λέει ότι πρέπει να ανακατεύεις δεξιόστροφα ή σαν να σχηματίζεις τον αριθμό οκτώ για να κρατηθεί το τυρί ομογενοποιημένο μέχρι να φτάσεις στο κάτω μέρος.
Στριφογύρισε το πιρουνάκι με λεπτεπίλεπτες κινήσεις χωρίς να το ανεβοκατεβάζεις και να το βουτάς με μανία. Το fondue είναι ένα εκλεκτό πιάτο που χρειάζεται την απαραίτητη προσοχή.
Μην πίνεις τίποτα άλλο εκτός από λευκό κρασί, Kirsch, ή ένα αφέψημα από βότανα με το fondue σου. Σύμφωνα με τις ελβετική λαϊκές παραδόσεις, οποιοδήποτε άλλο ποτό πήζει το λιωμένο τυρί στο στομάχι σου, αφήνοντάς σε με δυσπεψία.
Μην συνεχίζεις μετά το fondue τυριών με fondue σοκολάτας. Μπορεί η διαδοχή να φαίνεται λογική, όμως το πιθανότερο είναι να πέσεις σε κώμα χοληστερίνης. Αντιθέτως, ολοκλήρωσε το γεύμα με ανανά. Η οξύτητα του φρούτου αντισταθμίζει το κρεμώδες τυρί, ενώ τα ένζυμα του σε βοηθούν να χωνέψεις πιο γρήγορα.
Info: Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, Τηλ.210 7259000
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr