Ο διεθνής διαγωνισμός γαστρονομίας επιστρέφει δυναμικά και ψάχνει τα επόμενα ανερχόμενα ταλέντα!
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο διεθνής διαγωνισμός της San Pellegrino βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο του γαστρονομικού κόσμου, αναζητώντας νέα, φιλόδοξα ταλέντα. Πρόκειται για μια ξεχωριστή ευκαιρία για κάθε νέο/α chef να κερδίσει παγκόσμια αναγνωρισιμότητα, αλλά και φοβερή επαγγελματική ώθηση.
Και ενώ ο διαγωνισμός βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, γνωρίζουμε ότι φέτος θα υπάρχουν κάποιες σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία:
Με νέα διάρκεια 18 μηνών το επόμενο στάδιο θα ξεκινήσει εντός 2017, αλλά θα ολοκληρωθεί το 2018. Μέσα στον επόμενο χρόνο θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικοί και οι τοπικοί διαγωνισμοί και στη συνέχεια, ο Μεγάλος Τελικός που θα λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2018 και θα αναδείξει τον επόμενο S.Pellegrino Young Chef 2018.
Αυτή η διευρυμένη διάρκεια του διαγωνισμού θα δώσει στον κάθε συμμετέχοντα περισσότερο χρόνο για να συνεργαστεί με τον Chef Μέντορα που θα του ανατεθεί, να τελειοποιήσει το δικό του πιάτο κατατεθέν, καθώς και να εξελίξει τις ικανότητες του στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για του τελικούς.

Ο Έλληνας Chef Νίκος Μπίλλης, νικητής του ημιτελικού S.PellegrinoYoung Chef για την περιφέρεια της Ανατολικής Μεσογείου το 2016.
Ο διαγωνισμός αποτελείται από 4 φάσεις, από την απλή ηλεκτρονική αίτηση μέχρι και το Mεγάλο Tελικό που πραγματοποιείται σταθερά στο Μιλάνο. Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε chef ηλικίας έως 30 χρονών από 21 διαφορετικά μέρη του πλανήτη, ενώ πλέον προστέθηκε και η περιφέρεια της Κεντρικής Αμερικής-Καραϊβικής.
Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται έναν εξαιρετικά σημαντικό διαγωνισμό, που προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων κάθε χρόνο, αλλά και όλων των ήδη καταξιωμένων ονομάτων της παγκόσμιας γαστρονομίας. Πέρσυ, ως S.Pellegrino Young Chef αναδείχθηκε ο Mitch Lienhard από τις ΗΠΑ.
Ποιος θα είναι ο επόμενος μεγάλος νικητής;