Το onigirazu θα γίνει η νέα μας foodie εμμονή
Όταν ακούμε τη λέξη σάντουιτς στο μυαλό μας έρχονται δύο φέτες ψωμί με λαχταριστές γεμίσεις ανάμεσά τους. Και παρόλο που δεν μπορούμε να σκεφτούμε καμία καλύτερα εναλλακτική, μία σύμπραξη δυτικού πολιτισμού και ιαπωνικής κουζίνας έρχεται να μας αλλάξει γνώμη.
Τα sushi sandwiches ή onigirazu, αποτελούν την ιδιαίτερη και αρκετά υγιεινή εκδοχή, θα λέγαμε, του γνωστού και αγαπημένου σε όλους μας σάντουιτς. Πρόκειται για rice ball sandwich που μοιάζει με ένα πιο flat sushi roll και τρώγεται με το χέρι και φυσικά on the go.
Οι επιλογές για να γεμίσεις το onigirazu σου είναι πολλές και διαφορετικές. Μπορείς να ακολουθήσεις το πιο υγιεινό μονοπάτι, βάζοντας μόνο λαχανικά και φτιάχνοντας έτσι ένα vegan sandwich ή να κάνεις μία πιο "αμαρτωλή" εκδοχή με stir fry συστατικά ή ακόμα και παναρισμένο κοτόπουλο. Οι γεμίσεις εξαρτώνται ξεκάθαρα από τη διάθεσή σου και τα leftovers της προηγούμενης ημέρας.
Η συνταγή για vegan sushi sandwich / onigirazu
Υλικά
4 φύλλα nori
περίπου 4 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι για σούσι ή καστανό ρύζι
1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
25 γρ. baby σπανάκι
κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
Sriracha ή vegan mayo
Εκτέλεση
Τοποθετείς ένα φύλλο nori με τη γυαλιστερή πλευρά από την κάτω πλευρά.
Βρέχεις ελαφρώς τα δάχτυλά σου και παίρνεις μικρές χουφτίτσες ρυζιού και τις τοποθετείς στο κέντρο του φύλλου - σαν να σχηματίζεις ένα τετράγωνο. Τοποθετείς τα υπόλοιπα υλικά και ξανακλείνεις με μία στρώση ρυζιού.
Τυλίγεις το φύλλο φέρνοντας τις γωνίες του στη μέση, έχοντας βρέξει τα δάχτυλά σου για να κολλήσει. Το κόβεις στη μέση και απολαμβάνεις.
Φωτογραφία και συνταγή: lazycatkitchen.com