top article

Τα scones έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή, και ένα βασικό μέρος της σύγχρονης ιεροτελεστίας του afternoon tea στην Αγγλία, όταν η Άννα, η Δούκισσα του Bedford (1788 - 1861), διέταξε τους υπηρέτες της, αργά το απόγευμα, να φέρουν το τσάι και μερικά γλυκά ψωμιά - ανάμεσά τους και scones. Έμεινε τόσο ευχαριστημένη που διέταξε να της σερβίρουν έτσι το τσάι της κάθε απόγευμα, με αποτέλεσμα το afternoon tea να γίνει μια αγγλική παράδοση (ακριβώς στις 4:00 μ.μ.). Τα scones εξακολουθούν να σερβίρονται καθημερινά στη Βρετανία με την παραδοσιακή clotted cream.

Τα βουτυρένια scones δεν χρειάζονται πολλά υλικά, είναι εύκολα στην παρασκευή τους και ψήνονται γρήγορα. Έχοντας σαν βάση την κλασική συνταγή, μπορείς να φανείς δημιουργική και να προσθέσεις αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή κομμάτια σοκολάτας. Παραδοσιακά, θα τα συνδυάσεις με μαρμελάδα και clotted cream, μια παχύρρευστη κρέμα, αλλά και με κρέμα τυριού ή βούτυρο, lemon curd ή αρωματικό μέλι.

Μάθε πώς θα φτιάξεις το ιδανικό συνοδευτικό για το τσάι σου και υιοθέτησε τη συνήθεια του afternoon tea:

Συνταγή για κλασικά scones

Υλικά

350g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο ακόμα για πασπάλισμα

¼ γ.κ. αλάτι

1 γ.κ baking powder

85g βούτυρο σε κύβους

3 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

175ml γάλα

1 γ.κ εκχύλισμα βανίλιας

λίγο χυμό λεμονιού

ένα χτυπημένο αβγό για γλασάρισμα

μαρμελάδα και κρέμα τυριού για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220C/αέρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder και ανακατεύεις.

Προσθέτεις το βούτυρο και τρίβεις με τα δάχτυλά σου μέχρι να δέσει με τα υπόλοιπα συστατικά. Ρίχνεις τη ζάχαρη. 

Βάζεις το γάλα σε μια κούπα και το ζεσταίνεις στο microwave για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Πρέπει να είναι ζεστό αλλά να μην καίει. 

Προσθέτεις στο γάλα το εκχύλισμα βανίλιας, λίγο χυμό λεμονιού και αφήνεις το μείγμα στην άκρη. 

Στρώνεις χαρτί ψησίματος στον φούρνο. 

Ρίχνεις τα υγρά στο μείγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύεις γρήγορα με ένα μαχαίρι. 

Πασπαλίζεις μία καθαρή επιφάνεια με λίγο αλεύρι και βγάζεις τη ζύμη. Ρίχνεις λίγο επιπλέον αλεύρι στη ζύμη και τα χέρια σου και στη συνέχεια πλάθεις τη ζύμη 2-3 φορές για να γίνει πιο μαλακή. Την απλώνεις σε στρώμα πάχους 4 εκατοστών. 

Χρησιμοποιείς ένα cutter 5 εκατοστών και το βυθίζεις στην απλωμένη ζύμη. Επαναλαμβάνεις μέχρι να βγάλεις 4 scones. Ίσως χρειαστεί να ξαναζυμώσεις ότι απέμεινε και να ξαναστρώσεις τη ζύμη για να κόψεις ακόμα 4. 

Με ένα πινέλο, περνάς την επιφάνεια κάθε scone με το χτυπημένο αβγό και στη συνέχεια το μεταφέρεις στο ταψί με τη λαδόκολλα. 

Ψήνεις για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα στο πάνω μέρος. 

Το απολαμβάνεις με μπόλικη μαρμελάδα και κρέμα τυριού ή clotted cream όπως σερβίρεται παραδοσιακά στη Βρετανία. 

Κεντρική φωτογραφία: @beaslondon

5 αγορές για να αναβαθμίσεις τη συνήθεια του afternoon tea

Ιούλιος 2018

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Παρασκευή 21.12.2018

Ο Παύλος Γερουλάνος στη Madame Figaro

Ο υποψήφιος δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να αλλάξει την πολύπαθη πόλη, αρκεί να συνεργαστεί και ο πολίτης με τον δήμο. Και σ' αυτή τη σχέση είναι έτοιμος να κάνει ο ίδιος το πρώτο βήμα

The Editor's Blog Σάββατο 06.10.2018

The Editor's Blog: ?(Homework)

"Η σειρά που επιλέγουμε για να βάλουμε τις λέξεις ώστε να σχηματίσουμε προτάσεις, καθρεφτίζει τον τρόπο που θέλουμε να ζούμε αυτό το μεγαλειώδες δώρο που λέγεται ζωή"

>