New season trends
Οι δημιουργοί του MaaBoo, Ιλόη Χατζησπυρίδη και Άννα Τζελεπή, φτιάχνουν το τέλειο γλυκό για την καραντίνα.
Crème patisserie με φρούτα
Υλικά
470 γρ. γάλα πλήρες
200 γρ. κρέμα γάλακτος
110 γρ. ζάχαρη
55 γρ. κορν φλαουρ
1 αυγό
4 κρόκοι αυγών
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
φράουλες και blackberries
βαζάκια για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα με το γάλα.
Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το κορν φλαουρ, τις βανίλιες, το αυγό και τους κρόκους.
Όταν ζεσταθεί το μείγμα γάλατος ρίχνουμε το 1/3 στο μπολ με την ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να γίνει κρέμα.
Όταν είναι έτοιμο, το καλύπτουμε με σελοφάν σε όλη την επιφάνεια της κρέμας και το αφήνουμε να κρυώσει για μια ώρα στο ψυγείο.
Όταν κρυώσει, το χτυπάμε στο μίξερ για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Το σερβίρουμε σε ατομικά βαζάκια και προσθέτουμε τα φρούτα της επιλογής μας. Τέλος, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Ταιριάζει πολύ!
"Όχι τόσο διαιτητικό αλλά μας αξίζει. Stay Safe!", Ιλόη & Άννα.