Fall/Winter trends
Αν υπήρχε βραβείο για το μήνα που καταφέρνει να μας αποσυντονίζει όσο κανένας άλλος, διαχρονικά θα το κέρδιζε ο Μάιος. Λίγο πριν ξεμυτίσει και επισήμως το καλοκαίρι, και με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σταδιακά, οι περισσότεροι από εμάς ήδη σκέφτονται παραλίες, άδεια, διακοπές μακριά από όλα όσα μας προβληματίζουν. Λογικό κι αναμενόμενο.
Παρότι σύμφωνα με τον Coelho, το σύμπαν συνωμοτεί για όλα όσα θέλουμε και έχουμε ανάγκη, ακόμη είναι αρκετά νωρίς για να γνωρίζουμε πού θα μας βρουν οι καυτοί καλοκαιρινοί μήνες. Ξέρουμε όμως, τι μπορούμε να κάνουμε για να περάσουμε όμορφα είτε παραμείνουμε στην πόλη είτε παραθερίσουμε σε κάποιο νησί. Η δροσιά του καλοκαιριού περνά από το ποτήρι της Χρυσιάννας Ανδριοπούλου, η οποία δοκίμασε και προτείνει τρία cocktails που εγγυώνται ότι όπου κι αν επιλέξουμε να βρεθούμε, όλα θα είναι αμέσως πιο δροσερά, αλλά κυρίως καλύτερα.
Δροσιζόμαστε με METAXA 5 Stars ORANGE Limited Edition, Cointreau και The Botanist

Ο αντίκτυπος του James Bond στην κουλτούρα του ποτού δε μπορεί να αμφισβητηθεί, από τα κλασικά του martini (shaken, not stirred) (κουνημένα, όχι ανακατεμένα) μέχρι το Vesper. Το Americano ωστόσο, είναι η παραγγελία με την οποία ξεκινά το Casino Royale, το εν λόγω βιβλίο του Ian Fleming από το 1953 και έκτοτε συνέχισε να εμφανίζεται στην "καθημερινότητα" του ήρωα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι κλασικές επιλογές του πράκτορα 007 ταιριάζουν απόλυτα με την αυθεντική γεύση του ΜΕΤΑΧΑ 5 Stars που ενισχύθηκε με φυσικά εκχυλίσματα από φλούδες ελληνικών πορτοκαλιών για μία κεχριμπαρένια limited edition με φρουτώδες, γλυκόπικρο τελείωμα στην επίγευση. Η METAXA 5 Stars ORANGE Limited Edition είναι μία πραγματικά ευφυέστατη σύλληψη.

To Cointreau από την άλλη, είναι σα να δημιουργήθηκε για να αναδεικνύει και να ανανεώνει τις οικείες, και ενδεχομένως συνηθισμένες γεύσεις. Πλούσιο και μεστό, αλλά και γεμάτο ενδιαφέρουσες αντιθέσεις, το γαλλικό λικέρ της ομώνυμης οικογένειας που πρόσφατα παρουσίασε τη νέα του φιάλη, έχει συνδυαστεί -όχι άδικα- με τη γνήσια εκδοχή της Margarita. Το δοκιμάζεις και αμέσως ταξιδεύεις σε Καραϊβική, Ισπανία και Βραζιλία από όπου αντλεί τα συστατικά του, με ξεναγό το ποτήρι σου.

Τερματίζοντας το "πάντρεμα" των αρωματικών βοτάνων λουλουδιών -22 στον αριθμό- το The Botanist είναι κανονικό "εργόχειρο." Για να φέρει τη δροσιά στο ποτήρι μας, τα βότανά του συλλέγονται από ειδικούς με το χέρι, ένα προς ένα κατά τη διάρκεια της άνοιξης, του καλοκαιριού και του φθινοπώρου. Ύστερα, αποξηραίνονται με ευβλάβεια πριν από την απόσταξη με αγνό νερό από πηγές της νήσου Islay, του τόπου καταγωγής του. Τη συνέχεια, τη γνωρίζεις καλύτερα μόνο αν το δοκιμάσεις. Σίγουρα όμως, ως ένα μοναδικό gin αναπροσδιορίζει την έννοια φρεσκάδας, εμπλουτίζοντάς την με γλυκόπικρες και πικάντικες νότες.
Αποζητώντας τη δροσιά στο ποτήρι σου, τσέκαρε τις συνταγές που ακολουθούν για να πειραματιστείς ανά πάσα στιγμή.
ΜΕΤΑΧΑ Οrange Americano

Κάπως έτσι μοιάζει το ηλιοβασίλεμα όταν βουτά στο ποτήρι σου. Στα νησιώτικα σοκάκια αλλά και στις αστικές γειτονιές, η ευωδία από άνθη πορτοκαλιάς το καλοκαίρι πρωταγωνιστεί. Το ίδιο συμβαίνει και όταν γεύεσαι το κεχριμπαρένιο Orange Americano με METAXA 5 Stars Greek Orange. Η γλυκόπικρη Limited Edition έκδοση του θρυλικού αποστάγματος θυμίζει το χαρακτηριστικό, βαθύ πορτοκαλί του ουρανού που συναντά κανείς μόνο στην Ελλάδα όταν δύει ο ήλιος.
Υλικά
30 ml METAXA ORANGE
30 ml Villa Cardea
Σόδα
φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Γεμίζεις ένα highball ποτήρι με πάγο, μετά προσθέτεις τα υλικά.
Βάζεις τη σόδα, ανακατεύεις ελαφρά και προσθέτεις ορθογώνιο premium πάγο.
Γαρνίρεις με μία ροδέλα φλούδας πορτοκαλιού.
The original Margarita

Οι φίλοι των κλασικών cocktails θα εκτιμήσουν λίγο παραπάνω τον εκλεπτυσμένο, φρουτώδη χαρακτήρα της. Παρόλα αυτά, επειδή το Cointreau είναι το "κλειδί" για την αυθεντική Margarita, μόνο η φρεσκάδα και η πορτοκαλένια γεύση του μπορεί να την εξασφαλίσει.
Υλικά
30ml COINTREAU
50ml Tequila Casco Blanco
20ml φρέσκο lime
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ μαζί με πάγο.
Ανακινείς καλά και σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι.
Γαρνίρεις με μία φέτα lime.
The Botanist martini

Υπάρχει νησιώτικο gin; Tα μοναδικά αρώματα του The Botanist gin φέρνουν την αύρα της νήσου Islay στο ποτήρι σου και αναβαθμίζουν ένα cocktail τόσο διαχρονικό όσο το κλασικό martini. Το twist στην προκειμένη περίπτωση, έγκειται στην πλούσια, αλλά ταυτόχρονα και μεταξένια "χροιά" του που προσδίδει μία ευχάριστη, βοτανική φρεσκάδα μετά από κάθε γουλιά.
Υλικά
60ml The Botanist Gin
10ml Veroni Dry Vermouth
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά μπαίνουν σε mixing glass.
Προσθέτεις πάγο και αναδεύεις.
Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι.
Γαρνίρεις με μία πράσινη ελιά.
To βίντεο:
* Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το Εστιατόριο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1, Αθήνα, insta: @restaurantbenakimuseum, fb: benakirestaurant) και τους bartenders Άρη Χατζηαντωνίου και Kejvi Zeneli για τη συνεργασία, τις συνταγές και τις πληροφορίες.
AΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr