Οι κατσαρόλες ατμού https://www
Οι κατσαρόλες ατμού https://www.e-dructer.com/oikiakos-eksoplismos/skevi-magirikis/katsaroles/ αποτελούν μία ακόμα λύση για αυτούς που επιθυμούν να μαγειρεύουν πιο υγιεινά στο σπίτι τους. Στην αγορά θα βρείτε διάφορα σκεύη που μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος.
Γρήγορη, απλή, ελαφριά και πάνω απ’ όλα πεντανόστιμη. Ο λόγος για την μαγειρική στον ατμό, αφού οι πρώτες ύλες δεν ταλαιπωρούνται με πολύωρα μαγειρέματα, με αποτέλεσμα να κρατούν όλη τη γεύση και τα αρώματά τους. Ο συγκεκριμένος τρόπος μαγειρέματος διατηρεί 20% περισσότερο από κάθε άλλο τρόπο μαγειρέματος τη θρεπτική αξία των τροφών, χαρίζοντάς μας τη γεύση τους ατόφια.
Το παρατεταμένο μαγείρεμα στις κατσαρόλες και το ψήσιμο στο φούρνο, οι υψηλές θερμοκρασίες και η άμεση επαφή των υλικών με το νερό, το ελαιόλαδο ή τις σάλτσες καταστρέφουν σημαντικό μέρος των βιταμινών, των ιχνοστοιχείων και των υδατοδιαλυτών συστατικών των τροφών, όπως τονίζουν οι ειδικοί.
ο μαγείρεμα στον ατμό είναι εύκολο, δεν απαιτεί πολύπλοκη ή χρονοβόρα προεργασία, και γρήγορο, αφού η παρασκευή των γευμάτων δεν ξεπερνά στις περισσότερες περιπτώσεις τα 35 λεπτά. Δεν απαιτείται η απόλυτη αφοσίωσή μας πάνω από το τσουκάλι, όπως γίνεται με το τηγάνισμα ή το μαγείρεμα στην κατσαρόλα, ενώ το φαγητό δεν χρειάζεται ούτε ανακάτεμα.
Το γευστικό αποτέλεσμα ενός "ατμιστού" φαγητού απογειώνεται με ορισμένα απλά και "νόστιμα" κόλπα. Αντικαταστήστε μέρος του νερού με κρασί, μυρωδάτους ζωμούς, "τσάγια" μυρωδικών, μπίρα, χυμούς ή προσθέστε στο υγρό μυρωδικά και μπαχαρικά, για να δημιουργηθεί ένας μυρωδάτος ατμός, που θα δώσει τη νοστιμιά του στις πρώτες ύλες μας.