Οι κατσαρόλες https://www
Οι κατσαρόλες https://www.e-dructer.com/oikiakos-eksoplismos/skevi-magirikis/katsaroles/ που κυκλοφορούν στην εποχή μας είναι βελτιωμένες σε σχέση με αυτές του παρελθόντος, τόσο από άποψη υλικών, όσο και από άποψη σχεδιασμού και λειτουργικότητας.
Το πιο ακριβό υλικό για κατσαρόλες είναι ο χαλκός, που θεωρείται καλός αγωγός της θερμότητας και παράγει εξαιρετικά μαγειρικά αποτελέσματα. Όλα τα στυλ έχουν επένδυση από ανοξείδωτο ατσάλι για να ενισχύουν το πλαίσιο του χαλκού, αφού το ατσάλι δημιουργεί μία μαγνητική ένωση με την επιφάνεια της εστίας, ζεσταίνεται και λειτουργεί στην ουσία ως μία υποκατάστατη εστία για τη χάλκινη κατσαρόλα μας. Σε αντίθεση με άλλα υλικά, τα μαγειρικά σκεύη από χαλκό είναι επιρρεπή σε αμαύρωση. Έτσι, πρέπει να τα περιποιούμαστε συχνά με ένα ειδικό καθαριστικό, ώστε να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση.
Στα μαγειρικά σκεύη ο χαλκός θεωρείται ασφαλής, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε άλλα μέταλλα και δεν έρχεται σε απευθείας επαφή με τα τρόφιμα. Μόνο αν η επικάλυψη έχει διαβρωθεί μπορεί να εισέλθει, με τη θερμότητα, στο φαγητό μας. Προτιμάμε σκεύη που είναι επενδεδυμένα με ανοξείδωτο ατσάλι και αν έχουμε χάλκινα ή μπακιρένια σκεύη χωρίς επένδυση, δεν βάζουμε σε αυτά γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, επειδή μπορεί να κάνουν αντίδραση με το μέταλλο.
Έτσι, μπορεί να υπάρξει κίνδυνος τοξικότητας για τον οργανισμό μας. Το ίδιο ισχύει και για το μέλι και τους χυμούς εσπεριδοειδών, καθώς τα τρόφιμα αυτά έχουν όξινες ιδιότητες, οι οποίες θα μπορούσαν να αντιδράσουν με το συγκεκριμένο μέταλλο.