Το κρασί της εβδομάδας
Η τρίτη Πέμπτη κάθε Νοέμβρη είναι μια ημέρα αφιερωμένη στο κρασί. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, το πρώτο κρασί του χρόνου, ξεκίνησε το ταξίδι του από μια μακρινή περιοχή του Beaujolais της Γαλλίας για να φτάσει στους απανταχού λάτρεις του κρασιού σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Για όσους δε γνωρίζουν, πρόκειται για ένα ξεχωριστό -και πολύ δημοφιλές- κόκκινο κρασί που πήρε το όνομα του από την περιοχή Beaujolais, στην οποία και παράγεται παραδοσιακά από τις αρχές του 20ου αιώνα. Ελαφρύ, φρουτώδες , ζωηρό, με ιδιότητες λευκού, κάθε νέο Beaujolais παράγεται με τελείως διαφορετικό τρόπο απ' ότι τα υπόλοιπα κόκκινα κρασιά. Με βάση την ποικιλία Gamay, η συγκομιδή του γίνεται με τα χέρια, ενώ μέσα από μια ειδική μέθοδο οινοποίησης, που λέγεται ενδοκυτταρική ζύμωση με διοξείδιο του άνθρακα, προκύπτει ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τον κανόνα, το κρασί πρέπει να καταναλωθεί μέσα στους επόμενους μήνες από την ημερομηνία παραγωγής του, ιδανικά μέχρι τον Μάιο- Ιούνιο της επόμενης χρονιάς. Για πολλούς η άφιξη ενός νέου Beaujolais είναι η επίσημη έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, ενώ για άλλους αποτελεί έναν ακόμη λόγο για πάρτι, αφού στα plus του είναι και το ότι έρχεται σε εξαιρετικά οικονομική τιμή.
Το Beaujolais Nouveau 2016 χαρακτηρίζεται από κομψότητα και ισορροπία στις γεύσεις του, αποτελώντας την ιδανική πρόταση για κάθε βράδυ της εβδομάδας.