December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Έφτασε το νέο Beaujolais 2016

Έφτασε το νέο Beaujolais 2016

Το κρασί της εβδομάδας

Η τρίτη Πέμπτη κάθε Νοέμβρη είναι μια ημέρα αφιερωμένη στο κρασί. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, το πρώτο κρασί του χρόνου, ξεκίνησε το ταξίδι του από μια μακρινή περιοχή του Beaujolais της Γαλλίας για να φτάσει στους απανταχού λάτρεις του κρασιού σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Για όσους δε γνωρίζουν, πρόκειται για ένα ξεχωριστό -και πολύ δημοφιλές- κόκκινο κρασί που πήρε το όνομα του από την περιοχή Beaujolais, στην οποία και παράγεται παραδοσιακά από τις αρχές του 20ου αιώνα. Ελαφρύ, φρουτώδες , ζωηρό, με ιδιότητες λευκού, κάθε νέο Beaujolais παράγεται με τελείως διαφορετικό τρόπο απ' ότι τα υπόλοιπα κόκκινα κρασιά. Με βάση την ποικιλία Gamay, η συγκομιδή του γίνεται με τα χέρια, ενώ μέσα από μια ειδική μέθοδο οινοποίησης, που λέγεται ενδοκυτταρική ζύμωση με διοξείδιο του άνθρακα, προκύπτει ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον κανόνα, το κρασί πρέπει να καταναλωθεί μέσα στους επόμενους μήνες από την ημερομηνία παραγωγής του, ιδανικά μέχρι τον Μάιο- Ιούνιο της επόμενης χρονιάς. Για πολλούς η άφιξη ενός νέου Beaujolais είναι η επίσημη έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, ενώ για άλλους αποτελεί έναν ακόμη λόγο για πάρτι, αφού στα plus του είναι και το ότι έρχεται σε εξαιρετικά οικονομική τιμή.

Το Beaujolais Nouveau 2016 χαρακτηρίζεται από κομψότητα και ισορροπία στις γεύσεις του, αποτελώντας την ιδανική πρόταση για κάθε βράδυ της εβδομάδας.

 

BEST OF NETWORK