Εάν βαρέθηκες να πίνεις το ουίσκι σου σκέτο ή με πάγο, δοκίμασε τα τέσσερα cocktails που θα αλλάξουν το χειμώνα σου
Πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους τρόπους για να απολαύσεις το ουίσκι σου (εκτός από "σκέτο" ή "με πάγο", για να εξηγούμαστε). Ένα κοκτέιλ που είναι γνωστό από τον προπερασμένο αιώνα (ειδικότερα από τα τέλη της δεκαετίας του 1870) και το οποίο έχει εξελιχθεί σε σταθερό σημείο αναφοράς κάθε ενημερωμένης μπάρας.
Όλα αυτά, όμως, πιθανόν τα ξέρεις. Αυτό που πιθανότατα αγνοείς, ωστόσο, είναι ότι το περιβόητο whisky sour, εκτός από την all time classic εκδοχή του με το λεμόνι και τη ζάχαρη, διαθέτει και κάποια άλλα, λιγότερο γνωστά καίτοι ιδιαίτερα απολαυστικά "πρόσωπα". Εκδοχές που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Ιδού οι τέσσερις πιο ενδιαφέρουσες από αυτές.
Διάβασε σχετικά: Με ποιες γεύσεις μπορείς να "δέσεις" το ουίσκι σου
Alexis Bordeaux Sour

Συστατικά (για ένα σερβίρισμα):
> 30 ml χυμό λεμονιού
> 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι από σφένδαμο
> 3 κεράσια μαρασκίνο
> 60 ml ουίσκι
> 30 ml Lillet Rouge
> 1 ασπράδι αυγού
> 5 σταγόνες orange bitters
> 30 ml Seltzer
Εκτέλεση:
> Τοποθετούμε το χυμό λεμονιού, το σιρόπι σφένδαμου και τα δύο από τα τρία κερασάκια maraschino σε ένα σέικερ και ανακατεύεις καλά με αναδευτήρα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
> Εν συνεχεία, προσθέτουμε το ουίσκι, το lillet rouge, το ασπράδι αυγού και πάγο και κτυπάμε καλά.
> Τέλος, στραγγίζουμε σε ένα ποτήρι Old Fashioned το οποίο έχουμε γεμίσει με πάγο, συμπληρώνουμε με σόδα μέχρι πάνω, γαρνίρουμε με το τελευταίο κερασάκι και σερβίρουμε.
Δες πώς θα φτιάξεις περισσότερα whisky sours στο Askmen.gr