Αφιέρωσε 10 λεπτά για το σάντουιτς που "σκοτώνει"
Ας μιλήσουμε για σάντουιτς... Τι είναι απολαυστικότερο από ένα τοστάκι με το τυρί να λιώνει και έτσι μαστιχωτό να συνδέει το στόμα σου με μια απολαυστική γραμμή με το τοστ;
Η απάντηση -τουλάχιστον όσον αφορά τη δυνατότητα άμεσης απόλαυσης-, βρίσκεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο Dominique Ansel προτείνει το XL Croque-Monsieur!
Ο Dominique Ansel δεν είναι διάσημος για το XL Croque-Monsieur του, αλλά για το cronut, το υβρίδιο κρουασάν και ντόνατ που δημιούργησε και άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου, όσον αφορά τις υβριδικές λιχουδιές και τον ανέβασε στην πρωτοπορία των chef.
Το τοστ που προτείνει είναι πολύ πιο ζουμερό και πολύπλοκο από αυτό που ψήνεις στην τοστιέρα σου.
Dominique Ansel's XL Croque-Monsieur
Υλικά
(για ένα σάντουιτς)
Για το σάντουιτς
> 4 φέτες γραβιέρας (εναλλακτικά κασέρι)
> 4 φέτες καλό ζαμπόν
> 2 φέτες ψωμί με προζύμι
Για το ντιπ
> 1 κούπα γάλα
> 1 μεγάλο αβγό
> λίγο μοσχοκάρυδο
Για τη μπεσαμέλ
> ¼ κούπας γάλα
> 1 κ.σ. βούτυρο
> ¾ κ.σ. αλεύρι
> 1 χούφτα τριμμένη γραβιέρα (ή κασέρι)
Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο Askmen.gr