Μία συνταγή για όλους τους λάτρεις του μάνγκο εκεί έξω
Ένα κέικ σοκολάτας δε θα σταματήσει ποτέ να είναι βαρετό, άλλα όταν πέφτει στο τραπέζι η ιδέα για μία εξωτική εναλλαγή, κανείς δε θα πει όχι.
Το κέικ με μάνγκο βέβαια μπορεί να μην ικανοποιήσει τόσο όλους τους ταγμένους στη σοκολάτα, θα είναι όμως μια ευχάριστη γευστική νότα στην ημέρα τους. Ούτε πολύ γλυκό, ούτε πολύ ξινό, με ξύσμα πορτοκαλιού και frosting από cream cheese είναι ένα κέικ που σε ξεγελάει μέχρι να το κόψεις και να δεις τα ολόκληρα κομματάκια μάνγκο μέσα.
Ξεκάθαρα το αγαπημένο μας ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα κέικ με φρούτα, οπότε πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε!
Συστατικά για το κέικ
2 1/4 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι
2 αυγα
1 κουτ. βανίλια
1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα ξηρά συστατικά μαζί. Έπειτα στο μίξερ ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη, χτυπήστε τα αυγά ένα ένα και στο τέλος προσθέστε τη ζάχαρη. Προσθέστε το ένα τρίτο των ξηρών συστατικών και μετά το ένα τρίτο του αποβουτυρωμένου γάλακτος, χτυπώντας καλά. Επαναλάβετε μέχρι τα ξηρά συστατικά και το βουτυρόγαλα να ομογενοποιηθεί. Ανακατέψτε συνεχόμενα για 1 λεπτό.
Ρίξτε το μείγμα σε 2 στρογγυλά τηγάνια, ψήστε για 20-25 λεπτά και αφήστε τα έπειτα να κρυώσουν τελείως. Πάρτε το κέικ από το 1 τηγάνι και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο για κέικ. Τώρα καλύψτε τη σαντιγί με μάνγκο από μάνγκο και τοποθετήστε ακριβώς από πάνω το 2ο κέικ (από το 2ο τηγάνι). Αλείψτε παντού με cream cheese μέχρι να είναι ομοιόμορφο το κέικ σας.
Συστατικά για σαντιγί μάνγκο
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μάνγκο
Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να μαλακώσει τελείως η κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν μαζί. Τέλος προσθέστε το μάνγκο.
Συστατικά για το frosting
226γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
226γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη (έχετε ένα επιπλέον φλιτζάνι σε περίπτωση που θέλετε να πυκνώσει περισσότερο)
1/2 φλυτζάνι ψημένη καρύδα, για γαρνίρισμα
1 πρέζε αλάτι
Βάλτε στο μίξερ το βούτυρο και το τυρί κρέμα χτυπώντας -πολύ-ελαφρά για 1-2 λεπτά μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το αλάτι, το
εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. ΄Εχετε το μίξερ σε χαμηλή ένταση και προσθέστε τη ζάχαρη άχνη. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Επικαλύψτε όλο το κέικ και φάτε το!