Έρχονται τα Tasty Awards
Καθώς πλησιάζουμε στην απονομή των Tasty Awards 2017, των πρώτων βραβείων γεύσης στην Ελλάδα που ψηφίζει το κοινό -όλοι εμείς δηλαδή- βλέπουμε ξανά τα εστιατόρια που διεκδίκησαν την ψήφο μας στην κατηγορία Jap & Asian. Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων!
Andaman

Διαθέτει μια από τις πιο αγαπημένες καλοκαιρινές ταράτσες στην Αθήνα. Το Andaman σε μεταφέρει με το μοναδικό του τρόπο σε ένα εξωτικό και μακρινό περιβάλλον. Φυσικά σε αυτό συμβάλλουν και οι δύο κυρίες που κρύβονται πίσω από την κουζίνα του: η κυρία Τικ και η κυρία Βίλμα. Τα fresh rolls με κοτόπουλο, φύτρες φασολιού, καρότο και ομελέτα τυλιγμένα σε κρέπα, το νοστιμότατο κόκκινο καυτερό κάρι με κοτόπουλο, πιπεριά και bamboo, αλλά και εκείνο με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τοματίνια είναι μερικές από τις νοστιμιές που πρέπει να δοκιμάσεις.
Blue Bamboo

Mίνιμαλ, σε γκρι χρωματισμούς, φωτεινό, με ξύλινους πάγκους και μεγάλες τζαμαρίες. Αυτό είναι το σκηνικό του αγαπημένου ταϊλανζέδικου στα Άνω Πετράλωνα. Η ανοιχτή του κουζίνα σου επιτρέπει να δεις όλα αυτά που ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια σου από την πάντα χαμογελαστή Ταϊλανδή σεφ Κουκάι: τραγανά spring rolls, pad thai, κίτρινο, πράσινο και κόκκινο κάρι με μοσχάρι, κοτόπουλο ή γαρίδες, πικάντικη σούπα Tom Kha Gai και πολλές ακόμα εξωτικές λιχουδιές. Ιδανικό για χάζι ιδίως τις μέρες με λιακάδα και τις Κυριακές.
Budoo

Με σκηνικό βγαλμένο από ταινία του Almodóvar, το Budoo είναι από πιο πετυχημένα thai στο κέντρο της πόλης. Παίζει με ταϊλανδέζικη κουζίνα αλλά και με κοκτέιλ. Στην κουζίνα θα βρούμε πεντανόστιμα πιάτα-υπερπαραγωγές. Η τσιπούρα με κόκκινο κάρι αλλά και η σαλάτα με απαλά noodles, θαλασσινά και πολλά μα πολλά λαχανικά, είναι δύο από τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσεις. Όσο για την μπάρα του, τα cocktails του είναι από μόνα τους λόγος για να ξαναπάς.
Hama

Με αρκετά μίνιμαλ διακόσμηση όπου κυριαρχεί το μαύρο χρώμα, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έγινε από τα πιο πολυσυζητημένα μαγαζιά των νοτίων προαστείων. Δεν είναι τυχαίο ότι συχνάζουν και πολλοί celebrities. Το μενού του παίζει με sushi, noodles, αλλά και με πολλά ορεκτικά. Από τα αγαπημένα των θαμώνων, τα φύκια με το σουσάμι. Στα συν και η μπάρα του που σερβίρει δυνατά και ευφάνταστα cocktails.
Izakaya

Ιαπωνική κουζίνα με fusion νότες διά χειρός Χρόνη Δαμαλά σε ένα ευχάριστο χώρο, που επιμελήθηκε ο Γιώργος Παντελούκας. Η σάλα δεν ακολουθεί την μίνιμαλ γιαπωνέζικη αισθητική αλλά συνδυάζει βιομηχανικά στοιχεία από εμφανές μπετόν με πολύ χρώμα που προκύπτει από το κολάζ με τις αφίσες και τα εντυπωσιακά φωτιστικά. Η ανοιχτή κουζίνα δημιουργεί ατμόσφαιρα οικειότητας στο χώρο που λόγω μικρού μεγέθους είναι πάντα cosy. H παρουσίαση των πιάτων είναι απολαυστική και το ίδιο και η γεύση τους, ο Χρόνης Δαμαλάς ξέρει να απογειώνει τα πιάτα και πάντα δημιουργεί με κορυφαία υλικά.
Kiku

Το Kiku επιστρέφει στο γνώριμο σημείο που βρίσκεται από το 1993, στην οδό Δημοκρίτου στο Κολωνάκι. Ιαπωνική fusion κουζίνα με τον Σταμάτη Σκριάπα σε ρόλο executive chef και εξαιρετικές γεύσεις σε ένα ζεστό και πολυτελή χώρο με διάφορες πολιτισμικές αναφορές στη "χώρα των χρυσανθέμων". Αξιόλογα κοκτέιλ, ποικιλία σάκε και πλούσια κάβα κρασιών με υποδειγματική εξυπηρέτηση και φανατικό κοινό.
Rakkan

Η εντυπωσιακή γεωμετρική εγκατάσταση στο ταβάνι, που αποτελείται από 9.500 ξύλινους κύβους, δε γίνεται να μην τραβήξει το βλέμμα σου αμέσως. Το ίδιο εντυπωσιακά είναι τα πιάτα του που χαρακτηρίζονται εμφανώς από ιαπωνικές επιρροές. Οι εμπνευσμένες και νόστιμες προτάσεις που βρίσκονται στον κατάλογο του Rakkan ανήκουν στον βραβευμένο σεφ Naruse Fumiaki και στον sushi chef Νίκο Χολέβα. Δοκίμασε τις γαρίδες με τις δύο σάλτσες, μια καυτερή με jalapeño tartar και μια γλυκιά.
Oozora

Στο χώρο όπου παλιά βρίσκαμε το Cash μεταφέρθηκε το αγαπημένο Oozora. Η ριζική ανακαίνιση έκανε το χώρο αγνώριστο. Τα φυσικά υλικά, όπως ξύλο, μπαμπού, μετάξι και χαρτί, επικρατούν και συνδυάζονται με το μάρμαρο -την καινούρια αγάπη των interior designers. Η κουζίνα του Oozora περιστρέφεται γύρω από το Nouveau Asiatique στυλ, όπου ιαπωνικά, κινέζικα, ταϊλανδέζικα, βιετναμέζικα και ινδονησιακά στοιχεία συνυπάρχουν σε ένα μενού που υπογράφει ο Γιώργος Βενιέρης. Δε λείπουν όμως ούτε τα sushi rolls ούτε τα cocktails που τα έχει αναλάβει ο Σπύρος Κερκύρας.
Matsuhisa

Ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη και στην πορεία κατάκτησε μία προς μία όλες τις μητροπόλεις ανά τον κόσμο. Στην Αθήνα βρίσκεται στο πλέον κατάλληλο μέρος, στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Με μοντέρνα και ζεστή διακόσμηση και μαγευτική θέα στον κόλπο, το δεύτερο παιδί του Nobu Matsuhisa στην Ελλάδα (το πρώτο βρίσκεται στη Μύκονο) ήταν αναμενόμενο να αγαπηθεί αμέσως από τους Αθηναίους sushi lovers. Εδώ θα δοκιμάσεις το φημισμένο πιάτο Black Cod με sweet miso (φιλέτο μαύρου μπακαλιάρου) που αν και πολλοί θέλησαν να αντιγράψουν, δεν τα κατάφεραν...
Suba

Η μοντέρνα, λιτή διακόσμηση σε προδιαθέτει θετικά από τη πρώτη στιγμή. Στο Suba δεν παίζουν μόνο με το sushi που είναι και το δυνατό τους σημείο, αλλά και με άλλες ιαπωνικές σπεσιαλιτέ που είναι εξίσου γευστικές. Πάντα μια πολύ καλή ιδέα για cool έξοδο για φαγητό, το Suba συμπληρώνει το γαστρονομικό τοπίο της Κηφισιάς. Στα θετικά του και οι πολύ προσιτές τιμές του.
Tamarind

Το πρώτο που θα προσέξεις είναι ο Ταμάρινθος, το μεγάλο δέντρο που κοσμεί το εσωτερικό του μαγαζιού και από τα κλαδιά του κρέμονται δεκάδες ευχές –ίσως και η δική σου φεύγοντας. Το δεύτερο, οι μυρωδιές από τα μπαχάρια και τα αρώματα από τα πιάτα που σερβίρονται. Ο Ελληνο-ταϊλανδός Ben Προβής επιμελείται την κουζίνα που διεκπεραιώνει με μαεστρία η Άντζελα Σκουρλή. Δοκίμασε τα νόστιμα fishcakes με ψάρι και γαρίδα, το κοτόπουλο satay με πικάντικη σος φιστικιού και, αν θέλεις κάτι καυτερό το Phad Bai Grapo μοσχαράκι σοτέ με βλαστάρια μπαμπού και τσίλι.