December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Αυτό το κοκτέιλ ήταν πολύ πιο διάσημο από ότι το Martini σήμερα

23.04.2017
Αυτό το κοκτέιλ ήταν πολύ πιο διάσημο από ότι το Martini σήμερα

Το Bijou, το κοκτέιλ-κόσμημα, θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Δες πώς θα το φτιάξεις.

Στην επανάσταση των κοκτέιλ τα τελευταία χρόνια πολλά κλασικά μείγματα ξεθάφτηκαν, ανακαινίστηκαν και προσαρμόστηκαν στους σύγχρονους ουρανίσκους. Κάποια από αυτά έχουν γίνει ήδη εξίσου κοινότοπα με το τζιν με τόνικ.

Το Bijou δεν είναι ένα από αυτά. Και είναι κρίμα γιατί το κοκτέιλ αυτό σε ταξιδεύει γευστικά: χαρίζει με την πρώτη μια λαμπρή γλυκύτητα, που γρήγορα εγκαταλείπει τη θέση της σε μια βελούδινη και απίστευτα περίπλοκη βοτανική γεύση, ενώ η επίγευση έρχεται με πικρές νότες.

Η συνταγή του 19ου αιώνα προέβλεπε ίσες ποσότητες γλυκού vermouth (η αρχική γλυκύτητα), Chartreuse (η βοτανική γεύση) και gin (οι πικρές νότες). Το κοκτέιλ ολοκληρώνουν μερικές σταγόνες μπίτερ πορτοκαλιού και φλούδα λεμονιού. Η Chartreuse είναι ένα πράσινο ποτό με υψηλούς οινοπνευματικούς βαθμούς, που παρασκευάζουν επί αιώνες από 130 διαφορετικά βότανα, φυτά και λουλούδια οι Γάλλοι μοναχοί της ομώνυμης μονής.

Το Bijou άλλαξε συνολικά κατεύθυνση στα κοκτέιλ, μιας και δημιουργήθηκε "...στις αρχές της δεκαετίας του 1880, όταν οι Αμερικανοί μπαρτέντερ, επιδιώκοντας να ανταποκριθούν σε μια πιο εκλεπτυσμένη και κοσμοπολίτικη πελατεία, στράφηκαν προς το vermouth και άλλα ευρωπαϊκά απεριτίφ, ντιζεστίφ και λικέρ ώστε να διευρύνουν το φάσμα των χρωμάτων στις παλέτες τους", όπως αναφέρει ο εμβληματικός συντάκτης της στήλης "Drinking" του αμερικανικού Esquire.

Το Bijou, παρ’ ότι υπήρξε ιδιαίτερα προσφιλές για χρόνια, εξαφανίστηκε σιγά σιγά, ίσως επειδή δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στις καινούριες γευστικές ανάγκες. Ακολούθησε ίσως και τη μοίρα του βερμούτ, που, ενώ οι σημερινοί 60άρηδες+ το γνώριζαν ως το μοναδικό ποτό των πάρτι, οι ψαγμένοι 40άρηδες και μικρότεροι άρχισαν να το γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια, όταν ξεκίνησαν παγκόσμια (και στη χώρα μας) να ανοίγουν βερμουτερίες.

Διάβασε περισσότερα στο Askmen.gr

Tags:

BEST OF NETWORK