December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Αυτό είναι το νέο Avocado Toast - και είναι τόσο εύκολο να το φτιάξεις

Αυτό είναι το νέο Avocado Toast - και είναι τόσο εύκολο να το φτιάξεις

Ήρθε η ώρα της γλυκοπατάτας

Οι ευεργετικές ιδιότητες του αβοκάντο είναι πλέον γνωστές καθώς έχει εισβάλει για τα καλά στο καθημερινό διατροφολόγιο μας. Προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια, είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και βιταμίνες ενώ αποτελεί επίσης εξαιρετική πηγή καλίου, συμβάλλοντας και στη ρύθμιση της πίεσης.

Αν έχεις ήδη εντάξει στην καθημερινότητά σου το avocado toast, μια εξαιρετική και εξίσου υγιεινή εναλλακτική είναι η γλυκοπατάτα. Πλούσια σε βιταμίνη B6, C και D, η γλυκοπατάτα βοηθά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αντικατέστησε τη φέτα ψωμιού με μία φέτα γλυκοπατάτας και πάρε ιδέες για το πως θα εντάξεις αυτή την θρεπτική τροφή στο καθημερινό πρόγραμμά σου.

Τοστ γλυκοπατάτας με αυγό και αβοκάντο

sweetpotatotoast1

Υλικά

1 μεγάλη γλυκοπατάτα
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο (ή λάδι καρύδας/αβοκάντο)
θαλασσινό αλάτι
πιπέρι
2 βρασμένα αυγά
1 μεγάλο αβοκάντο
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι σουσάμι
ελάχιστη σκόνη τσίλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 375 βαθμούς και στη συνέχεια τοποθέτησε ένα φύλλο ψησίματος.

2.  Σε ένα ξύλο κοπής κόψε την γλυκοπατάτα στη μέση (κάθετα) και στη συνέχεια κόψε το κάθε κομμάτι κατά μήκος μία ή δύο φορές ανάλογα με το πάχος της γλυκοπατάτας.

3. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο (ή το λάδι της επιλογής σου) και στις δύο πλευρές όσο χρησιμοποιείς ακόμα το ξύλο κοπής.

4. Ψήσε για περίπου 30 με 35 λεπτά και στα 20 λεπτά έλεγξε το ψήσιμο. Τα κομμάτια της γλυκοπατάτας θα ψηθούν πολύ πιο γρήγορα από ότι αν έψηνες μία ολόκληρη. Αν χρειαστεί γύρισέ τα από την άλλη ώστε να ψηθούν καλύτερα.

5. Σε ένα μπολ, λιώσε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και στη συνέχεια ρίξε μέσα χυμό λεμονιού, θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι. Μπορείς να προσθέσεις επίσης μερικές ντομάτες ή κρεμμύδια.

6. Όσο ψήνονται οι πατάτες, βράσε το νερό και ρίξε μέσα τα αυγά. Για ένα μαλακό αυγό θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά ενώ αν το προτιμάς σφιχτό βράσε το για 7 λεπτά.

7. Για ένα extra crispy αποτέλεσμα βάλε τις φέτες γλυκοπατάτας σε μία φρυγανιέρα σε χαμηλή ένταση. Στη συνέχεια στρώσε πάνω το μείγμα με το αβοκάντο και τοποθέτησε μερικές φέτες αυγού. Τέλος, ρίξε από πάνω το σουσάμι και προαιρετικά λίγο τσίλι αν προτιμάς τις πικάντικες γεύσεις. Καλή απόλαυση!

Τοστ γλυκοπατάτας με μήλα και cranberries

sweetpotatotoast2

Υλικά

1 γλυκοπατάτα

Φυστικοβούτυρο

1 μήλο κομμένο σε φέτες

σπόροι κολοκύθας

cranberries

κανέλα

Εκτέλεση

1. Αφού πλύνεις την γλυκοπατάτα προθέρμανε τον φούρνο στους 400 βαθμούς.

2. Κόψε τη γλυκοπατάτα στη μέση (κάθετα) και στη συνέχεια κόψε κάθε μισό κατά μήκος μία ή δύο φορές ανάλογα με το μέγεθος.

3. Άλειψε τις φέτες με ελαιόλαδο και τοποθέτησέ τες σε ένα φύλλο ψησίματος.

4. Ψήσε για περίπου 15 με 20 λεπτά , γύρισέ τες από την άλλη μεριά και ψήσε ξανά για άλλα 15 με 20 λεπτά. Δοκίμασε το ψήσιμο τρυπώντας  τες ελάχιστα με ένα πιρούνι.

5. Αφού τις βγάλεις από το φούρνο, άπλωσε πάνω το φυστικοβούτυρο, τις φέτες μήλου, τους σπόρους κολοκύθας  και τα cranberries. Πασπάλισε με κανέλα και είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Τοστ γλυκοπατάτας με ρεβίθι και αβοκάντο ή με πιπεριές και φύλλα βασιλικού

sweetpotatotoast3

Υλικά

1 γλυκοπατάτα σε μέτριο μέγεθος και κομμένη στη μέση

1 αβοκάντο

400ml ρεβίθια στραγγισμένα και ξεπλυμένα

1/2 κουταλάκι του γλυκού σουμάκ

1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

1/2 χυμό φρέσκου λεμονιού

1/3 φλιτζάνι κρέμα κάσιους

λαχανάκια

καπνιστές πιπεριές

φύλλα βασιλικού

Για το γαρνίρισμα

Τριμμένο πιπέρι

ελαιόλαδο

σουμάκ

Εκτέλεση

1. Ρύθμισε την φρυγανιέρα σε υψηλή ένταση και φρυγάνισε τις φέτες γλυκοπατάτας. Τρύπησε ελάχιστα με ένα πιρούνι ώστε να ελέγξεις το ψήσιμο.

2. Βάλε σε ένα μπολ το αβοκάντο, το σουμάκ και τα ρεβίθια μαζί με το αλάτι και το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε με ένα πιρούνι έως ότου δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. 

3. Μόλις οι φέτες φρυγανιστούν τοποθέτησέ τες σε ένα πιάτο.

Για τη συνταγή με ρεβίθια και αβοκάντο

Άπλωσε επάνω σε κάθε φέτα γλυκοπατάτας μία καλή δόση από το μείγμα και στη συνέχεια βάλε τα λαχανάκια. Γαρνίρισε με τριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγο σουμάκ.

Για τη συνταγή με καπνιστές πιπεριές

Άπλωσε επάνω σε κάθε φέτα γλυκοπατάτας μία καλή δόση από την κρέμα κάσιους και στη συνέχεια βάλε από πάνω λίγες καπνιστές πιπεριές και φύλλα βασιλικού. Γαρνίρισε με τριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγο σουμάκ.

Καλή απόλαυση!

BEST OF NETWORK