Η σχάρα δεν είναι μόνο για μπριζόλες και μπιφτέκια
Όσο βαθύτερα μπαίνουμε στο καλοκαίρι (μην πάει ο νους σου στο πονηρό), τόσο θα πληθαίνουν τα μπάρμπεκιου του Σαββατοκύριακου. Μπριζολίδια και μπιφτέκια έχουν συνήθως την τιμητική τους (το κοτόπουλο είναι αυτοταπείνωση και το ξέρεις), αλλά έχεις σκεφτεί ποτέ τι άλλο θα μπορούσες να ρίξεις στα κάρβουνα; Πάρε μερικές ιδέες.
Πίτσα
Αν σου αρέσει η ξεροψημένη κρούστα, τότε η ψησταριά είναι η ιδανική επιλογή για να μαγειρέψεις την πίτσα σου. Αλεύρωσε καλά τη ζύμη και φρόντισε το πάχος της να είναι κοντά στα 2 εκατοστά (ξέχνα την ιταλική ζύμη εδώ) και -πολύ σημαντικό- ψήσε την χωρίς τα toppings. Πρόσθεσέ τα λίγα μόλις λεπτά πριν τη βγάλεις από τη φωτιά.

Φρούτα
Δεν ξέρω για σένα αλλά είναι αρκετοί αυτοί που γουστάρουν φρούτακαι μάλιστα σε πιο ιδιαίτερες εκδοχές από τη συνηθισμένη. Όπως παραδείγματος χάριν ψημμένα στη σχάρα. Οφείλεις πρώτα να τα πασαλείψεις με λίγο λάδι και ψήνονται σχεδόν αμέσως. Τα καταλληλότερα φρούτα για τα κάρβουνα είναι οι φράουλες, το καρπούζι, το ροδάκινο και τα δαμάσκηνα, ενώ πάντοτε μπορείς να τα ψήσεις και να τα προσθέσεις στη σαλάτα σου. Οι vegan λατρεύουν αυτή τη μέθοδο.
