Πώς θα επιλέξεις το σωστό κομμάτι από το χοιρινό κρέας; Υπάρχουν συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις και τρόποι να διαλέξεις σωστά;
Χοιρινό
Κεφάλι: Νοστιμότατος μεζές. Γίνεται ψητό, πηχτή ή και στη γάστρα.
Ελιά ή σβέρκος: Είναι από τα πιο τρυφερά σημεία του χοιρινού και οι μπριζόλες που παίρνουμε από αυτό θεωρούνται εξαιρετικά μαλακές και ιδανικές για ψητές στη σχάρα αλλά και στο φούρνο. Χωρίς κόκαλο και σε μικρά κομμάτια, μπορούν να γίνουν τηγανιά και ψητό
της κατσαρόλας.
Χεράκι: Ολόκληρο, όπως είναι ή ξεκοκαλισμένο, είναι ιδανικό για ρολό, μαγειρευτά στην κατσαρόλα αλλά και αργοψημένο στο φούρνο.
Μπριζόλες: Από αυτό το κομμάτι προέρχονται οι σπαλομπριζόλες και οι μπριζόλες από κόντρα. Όλα αυτά τα τεμάχια είναι κατάλληλα για τηγάνι και BBQ. Χωρίς κόκαλο δίνουν πολύ νόστιμα φαγητά φούρνου (ρολό).
Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr