Συνταγή για μάφιν με γογγύλι και μύρτιλλα που θα σε βοηθήσει να έχεις καλύτερη αντοχή.
Οι εύπεπτοι υδατάνθρακες –αυτοί που υπάρχουν σε αφθονία στο αχλάδι και στην πατάτα– μετατρέπονται γρήγορα σε ενέργεια από το σώμα σου δίνοντάς σου τη σταθερή ενέργεια που χρειάζεσαι για να βγάλεις μια δύσκολη προπόνηση.
Άλλες λευκές τροφές, όπως το λευκό γογγύλι (ρέβα) και το πράσο, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρώδη, τα οποία μπορεί να κάνουν το καρδιαγγειακό σου σύστημα πιο αποτελεσματικό και να μειώσουν την ποσότητα του οξυγόνου που χρειάζεσαι κατά τη διάρκεια της άσκησης, με αποτέλεσμα να είσαι σούπερ γρήγορη, σύμφωνα με ανάλυση μελέτης που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Sports Medicine. Τα παραπάνω λαχανικά ενισχύουν, επίσης, τη ροή του αίματος στους μυς σου βοηθώντας σε να γυμνάζεσαι πιο
σκληρά και για περισσότερη ώρα.
Μάφιν με γογγύλι και μύρτιλλα
Μερίδες: 12
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά
Υλικά
1 μέτριο γογγύλι (ρέβα)
2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
2 αβγά
1/4 φλ. άγλυκη σάλτσα μήλου
1 /4 φλ. σιρόπι σφενδάμνου
1/4 φλ. άγλυκο γάλα
αμυγδάλου με άρωμα βανίλιας
1 κ.γ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
3/4 φλ. φρέσκα ή
κατεψυγμένα μύρτιλλα
Διάβασε την εκτέλεση στο Shape.gr