Το φθηνό δεν είναι απαραίτητα κακό και υπάρχει λόγος γι αυτό
"Το να επιλέγεις το δεύτερο ή το τρίτο πιο ακριβό κρασί από μια wine list είναι μεγάλο λάθος" υποστηρίζει ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους σομελιέ, καθώς δεν είναι λίγα τα εστιατόρια που τροποποιούν τον κατάλογο με απώτερο σκοπό να επωφεληθούν από αυτό.
Στο βιβλίο του "How to Drink Like a Billionaire" ο Mark Oldman γράφει πως ο πελάτης επιλέγει συνήθως μια οικονομική λύση αλλά όχι τόσο οικονομική ώστε να τον κάνει να δείχνει "τσαμπατζής".
"Γνωρίζοντας ότι θα πουλήσει σχεδόν αμέσως πολλοί επιχειρηματίες τοποθετούν ένα καλό κρασί σε χαμηλότερη τιμή. Αυτό σε καμιά περίπτωση δε μειώνει την αξία του." συμπληρώνει ο Oldman, τονίζοντας ακόμη πως "Μην διστάσεις να παραγγείλεις το πιο φθηνό κρασί της λίστας, παρόλο που πολλοί το παραμελούν από φόβο ή ντροπή λόγω της χαμηλής του τιμολόγησης".
Διάβασε περισσότερα στο Askmen.gr