Η συνταγή για το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο κέικ με λευκό γλάσο, κράνμπερις κι αμύγδαλα
Σε λίγες μέρες τα σχολεία θα κλείσουν για τα Χριστούγεννα, κάποιοι γονείς θα πάρουμε την άδειά μας, κάποιοι θα κάτσουν ελάχιστες μέρες (και σίγουρα κάποιοι ίσως και καθόλου). Είτε έτσι είτε αλλιώς όλοι μας θα προσπαθήσουμε να περάσουμε λίγο περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μας.
Κι εκτός από τις ωραίες βόλτες, τα απογεύματα με τα επιτραπέζια και τα βράδια με τα ωραία παραμύθια, κάτι που μας ενώνει πολύ και το χαιρόμαστε ως οικογένεια, είναι το να τρώμε όλοι μαζί πρωινό. Είναι υπέροχη αυτή η απλή, αλλά τόσο σπουδαία στιγμή, που μαζευόμαστε όλοι μαζί στην κουζίνα, τρώμε και πίνουμε χυμούς και γάλα, (εντάξει και καφέ) και μιλάμε για τις μέρες μας, τις σκέψεις μας, τα όνειρά μας.
Η αλήθεια είναι ότι κανένα γάλα που πίνεται ενώ είμαστε ένα βήμα πριν την πόρτα της εξόδου, κανένα ταπεράκι για το σχολείο (όσο σούπερ και να είναι) κανένα σνακ για το γραφείο όλες αυτές τις δύσκολες μέρες της καθημερινότητας δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα ήρεμο πρωινό που μπορούμε να έχουμε τις ημέρες των διακοπών μας.
Για αυτό, ας δούμε τί μπορούμε να φτιάξουμε για αυτές τις μέρες που να είναι γιορτινό, νόστιμο και γρήγορο!
Ας ξεκινήσουμε με ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο κέικ:
Υλικά για το κέικ
500 γραμμάρια φαρίνα
250 γραμμάρια βούτυρο
300 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας μέλι
4 αυγά
150 ml γάλα
100 ml χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γραμμάρια αποξηραμένα cranberries
100 γραμμάρια χοντροσπασμένα αμύγδαλα
Για το λευκό γλάσο
2½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγού
2 βανίλιες
Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο TheMamagers.gr