O Papa εκτός από ποτό ήξερε κι από φαγητό, απ' ότι φαίνεται
Η αγάπη του Ernest Hemingway για την περιπέτεια είναι δεδομένη: είτε πρόκειται για τις ταυρομαχίες (που καταγράφει στο "Κι ο ήλιος ανατέλλει"), είτε για το ψάρεμα στον ωκεανό ("Ο Γέρος και η θάλασσα"), είτε για τα πεδία των μαχών ("Αποχαιρετισμός στα Όπλα"), είτε για το άπειρο αλκοόλ που καταναλώνουν οι alter ego ήρωές σχεδόν σε κάθε σελίδα των μυθιστορημάτων του.
Μέχρι σήμερα υπάρχουν μπαρ από την Κούβα μέχρι τη Βενετία που βγάζουν το ψωμάκι τους μόνο και μόνο επειδή σύχναζε εκεί ο σπουδαίος συγγραφέας (και πότης). Μια απόδειξη δηλαδή του πως το marketing είναι ένα πολύ περίεργο πράγμα.
Όμως ακριβώς όπως λάτρευε το ποτό, έτσι αγαπούσε και τη μεγάλη περιπέτεια της γεύσης. Λογικό, αφού πόσο να πιεις ξεροσφύρι;
Συχνά πυκνά εμφανίζονται κάποιες συνταγές από τα χεράκια του αγαπητού Ernest, με οδηγίες για το πως ήθελε εκείνος συγκεκριμένα πιάτα.
Σε αυτό το μοτίβο κυκλοφόρησε στον απέραντο ωκεανό του ίντερνετ η δικιά του συνταγή για το τέλειο burger -αφού πρώτα είχε δημοσιευθεί στον ιστότοπο του JFK Presidential Library and Museum.