Η 9η Φεβρουαρίου είναι γνωστή ως η Παγκόσμια ημέρα πίτσας, αλλά εμείς τη γιορτάζουμε κάθε μέρα
Ξέχνα για λίγο το αιώνιο δίλημμα σουβλάκι ή πίτσα. Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο στην στρογγυλή θεά της γεύσης, που μας συνοδεύει στα πάρτι, τις βραδιές με ταινία στο σπίτι και γενικά σε όλη μας την καθημερινότητα.
Η πίτσα που τόσο αγαπάς, δεν ξεχωρίζει μόνο για την γεύση της αλλά και τις παρακάτω πληροφορίες.
Υπάρχει οργανισμός που ελέγχει τις ναπολιτάνικες πίτσες

Γιατί άπαξ και δηλώνεις ότι φτιάχνεις την παραδοσιακή ναπολιτάνικη συνταγή, πρέπει και να είσαι έτοιμος να υπερασπιστείς την δήλωσή σου. Ο Σύνδεσμος Πραγματικής Ναπολιτάνικης Πίτσας (Αssociazione Verace Pizza Napolitana) έχει συγκεκριμένους κανόνες για να μπορείς να αποκαλείς την πίτσα σου ναπολιτάνικη. Μέσα σε αυτούς, απαιτείται η ζύμη να είναι φτιαγμένη στο χέρι, να ψήνεται σε φούρνο με ξύλα και η διάμετρός της να μην ξεπερνά τα 35cm.
Η εξωτερική κρούστα ονομάζεται cornicione
Ο κόσμος δείχνει να μην τις προτιμά -καθότι δεν έχουν υλικά πάνω τους- αλλά η αλήθεια είναι πως με την Pizza Hut και τις γεμιστές γωνίες της, θεωρούνται πλέον από τα καλύτερα κομμάτια.
Διάβασε περισσότερα στο Askmen.gr