Η Κέρκυρα στην πρώτη γραμμή των βραβείων
Το "Etrusco" του Έκτορα Μποτρίνι είναι ο μεγάλος νικητής των Χρυσών Σκούφων, καθώς φέτος βαθμολογήθηκε με 17 στα 20 και δυο Χρυσούς Σκούφους.
Η βραδιά της απονομής έλαβε χώρα τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στο Ball Room του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία",, και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, παρευρέθησαν εκπρόσωποι της εστιατοριακής σκηνής από κάθε μέρος της Ελλάδας. Τις εντυπώσεις κέρδισε για μία ακόμα φορά ο Έκτορας Μποτρίνı, φέρνοντας στο προσκήνιο την Κέρκυρα με το διάσημο πλέον Etrusco.
Δεύτερο ελληνικό εστιατόριο αναδείχθηκε το αθηναϊκό "Funky Gourmet" του Νίκου Ρούσσου και της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη.
Συνολικά, βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφo 24 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα. Δύο από αυτά βραβεύονται για πρώτη φορά ενώ δυο από τα περσινά βραβευμένα εστιατόρια έχασαν τους Χρυσούς Σκούφους τους. Πέντε από τα βραβευμένα εστιατόρια δημιουργούν ελληνική κουζίνα ενώ αξίζει να σημειωθεί πως 15 από τα 24 χρυσοσκουφάτα εστιατόρια βρίσκονται σε ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα. Τέλος, το βραβείο κοινού απονεμήθηκε στο "Varoulko Seaside" του Λευτέρη Λαζάρου.
Η αναζήτηση των εστιατορίων των Χρυσών Σκούφων είναι ένα "σαφάρι γεύσης" με άπειρα χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια σε όλη την Ελλάδα.
"Τα μέλη της κριτικής γευσιγνωστικής επιτροπής του "α" οργώνουν συστηματικά τη χώρα δοκιμάζοντας εκατοντάδες πιάτα σε εστιατόρια, ταβέρνες και γαστροταβέρνες, φροντίζοντας να επισκέπτονται ότι καινούργιο ανοίγει. Δοκιμάζουν πολλά διαφορετικά φαγητά και γλυκά, και σχηματίζουν μια σφαιρική εικόνα για τους χώρους που επισκέπτονται. Αυτό σημαίνει πολυσύνθετο γαστρονομικό πανόραμα που καταγράφεται στις υποψηφιότητες (υποψήφια εστιατόρια είτε για Χρυσό Σκούφο, είτε για Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας)" όπως αναφέρεται από την ομάδα της διοργάνωσης.
Δες τα βραβευμένα εστιατόρια εδώ.
Η απονομή στο κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας (17/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι) «Εtrusco» από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Το βραβείο παρέλαβε ο σεφ/ιδιοκτήτης Έκτορας Μποτρίνι μαζί με τον sous chef Νίκο Μπίλλη. Μαζί τους οι παρουσιαστές της βραδιάς Ναταλία Δραγούμη και Δημήτρης Αντωνόπουλος.
Τα εστιατόρια της Αθήνας που συγκέντρωσαν βαθμολογία 16/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. Ο sous chef Νίκος Μπίλλης και ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι, που παρέλαβαν το βραβείο για το «Botrini’s», και ο Γιάννης Παρίκος και ο Λευτέρης Λαζάρου για το «Varoulko Seaside», με τον εκδότη του «αθηνοράματος» Δημήτρη Ηλιόπουλο και τους παρουσιαστές της βραδιάς.
Οι 5 σεφ που δημιούργησαν το δείπνο για την τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων 2018, μαζί με τον Αστέριο Κουστούδη executive chef της Μ. Βρεταννίας.
Στο τέλος της βραδιάς οι 5 σεφ που δημιούργησαν το δείπνο της τελετής απονομής ανέβηκαν στην σκηνή και αποθεώθηκαν από τους καλεσμένους.