Το βούτυρο απο ξηρούς καρπούς είναι η νέα healthy τάση. Διάλεξε τι προτιµάς και φτιάξ’ το µόνη σου!
υνεργάστηκε η Δέσποινα Σωτήρου, διαιτολόγος, σύµβουλος Διατροφής.
Υλικά για βούτυρο ξηρών καρπών (για 2 φλιτζάνια)
• 450 γραµµάρια ξηροί καρποί της επιλογής σου. Εάν είναι άψητοι, ψήσ’ τους στο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά, µέχρι να πάρουν χρώµα και να βγάλουν τα έλαιά τους. Μπορεί ακόµα να χρειαστείς:
• Ελαιόλαδο, γιατί ίσως να θέλει αραίωση.
• Αλάτι, αν είναι ανάλατο κι εσύ το θες αλµυρό (1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι είναι αρκετό).
• Μέλι. Προαιρετικά.
Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο Shape.gr