Ανέβασε διάθεση με τα πιο απολαυστικά και δροσιστικά cocktails!
Η πιο αισιόδοξη και πολύχρωμη εποχή του χρόνου έφτασε και στο πέρασμα της ξυπνά τη φύση και τις αισθήσεις μας με τον πιο όμορφο τρόπο. Το ανοιξιάτικο τοπίο απλώνεται παντού, ακόμα και σε γωνιές της πόλης, αναστατώνοντας όλες τις αισθήσεις μας και αποκαλύπτοντας το μεγαλείο της εαρινής εποχής που μας παρασύρει στους ρυθμούς της και μας ταξιδεύει νοερά – ή και φυσικά! - σε όλες τις γωνιές του κόσμου.
Έτσι είναι η άνοιξη! Είναι η εποχή που το κλίμα αισιοδοξίας που αποκαλύπτεται μέσα από την ανθισμένη φύση δημιουργεί ασυναίσθητα μια διάθεση εκτόνωσης, διασκέδασης και ανανέωσης. Είναι η εποχή που οι συναντήσεις με φίλους έχουν για σκηνικό χαριτωμένες αυλές, όμορφες βεράντες με τα φυτά ανθισμένα, ανανεωμένα σπίτια με τις κουρτίνες να ανεμίζουν!
Όλα φωνάζουν ότι είναι κατάλληλη αφορμή για φρέσκα και δροσερά cocktails.
Εμπνευσμένη και επηρεασμένη από το κλίμα της ανοιξιάτικης διάθεσης, η κορυφαία πλατφόρμα World Class by Diageo που μεταξύ άλλων αναδεικνύει κάθε χρόνο τους κορυφαίους bartenders του πλανήτη, μας προσκαλεί να αναλάβουμε το ρόλο mixologist από την άνεση του σπιτιού μας, προτείνοντας 2 δροσερά cocktails που μπορούμε να κάνουμε και να απολαύσουμε με την παρέα μας!
Τα πολύχρωμα serves που έχει εμπνευστεί ο World Class Winner 2017 Πάνος Κανατσούλης, βασίζονται σε συνταγές με εποχικό touch που συνδυάζουν κορυφαία spirits της εξαιρετικής συλλογής του luxury portfolio του World Class με εκλεκτά φρέσκα φρούτα, χυμούς και σπιτικά χειροποίητα σιρόπια!
Signature Cocktails @ Home
Η λίστα περιλαμβάνει το Spring Breakfast, που έχει ως βάση το μοναδικό τζιν Tanqueray No. Ten που παράγεται χειροποίητα με την προσθήκη φρέσκων εσπεριδοειδών και αυστηρά επιλεγμένων αρωματικών βοτάνων και το Tropical Passion που συνδυάζει το βραβευμένο ρούμι Zacapa Solera 23 από τη Γουατεμάλα με τροπικά φρούτα και αρώματα.
SPRING BREAKFAST

Συστατικά
50ml τζιν Tanqueray No. Ten
15ml λικέρ λευκής σοκολάτας
20ml φρέσκος χυμός λεμονιού
1,5 κουταλάκι γλυκού σπιτική μαρμελάδα κουμκουάτ
Γαρνιτούρα
Σκόνη φουντουκιού
Μέθοδος
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε σέικερ με άφθονο πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι coupette ή martini στο οποίο πριν έχουμε περάσει περιμετρικά σκόνη φουντουκιού.
TROPICAL PASSION

Συστατικά
60ml ρούμι Zacapa Solera 23
40ml σιρόπι Fassionola*
30ml φρέσκος χυμός λάιμ
Γαρνιτούρα
Φύλλα δυόσμου
Αποξηραμένος ανανάς ή άλλο εξωτικό φρούτο της επιλογής σας
*για το σιρόπι Fassionola:
1 μάνγκο/ 1 παπάγια/ 1 ανανά/ 3 μπανάνες/ 5 passion fruit / 2 sticks βανίλιας/ 5 γαρίφαλα/ 1 μοσχοκάρυδο/ 3 sticks κανέλας. Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν βράση και να γίνουν φυσική καραμέλα. Τα περνάμε από μια σίτα και στη συνέχεια αποθηκεύουμε το περιεχόμενο σε αποστειρωμένο βάζο.
Μέθοδος
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ψηλό, κεραμικό ποτήρι με άφθονο τριμμένο πάγο. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού για μερικά δευτερόλεπτα. Γαρνίρουμε με κορυφές φρέσκου δυόσμου και αποξηραμένο ανανά ή άλλο εξωτικό φρούτο.