December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Δύο ανοιξιάτικες συνταγές με βάση την φράουλα

03.04.2018
Δύο ανοιξιάτικες συνταγές με βάση την φράουλα istock

Ντελικάτα γλυκά για το γιορτινό σου τραπέζι

Ξέρεις ότι ο χειμώνας έχει τελειώσει και επίσημα όταν παντού στην αγορά βλέπεις φρέσκες φράουλες. Τίποτα δεν ταιριάζει άλλωστε, τόσο πολύ με την Άνοιξη όσο ένα γλυκό που έχει φτιαχτεί με βασικό συστατικό το αγαπημένο μας φρούτο. Το μόνο που χρειάζεσαι λοιπόν, είναι συνταγές σαν αυτές που ακολουθούν ώστε να εμπλουτίσεις τα γεύματα σου με τα πιο ανοιξιάτικα επιδόρπια. 

Bonus tip: Με αφορμή το γιορτινό τραπέζι της Κυριακής θα είναι επίσης δύο υπέροχες εναλλακτικές αντί της κλασικής σοκολάτας. 

Τάρτα φράουλα

Υλικά

  1. βούτυρο για την επάλειψη του τηγανιού
  2. 1 παγωμένο φύλλο ζαχαροπλαστικής
  3. 1/5 κούπα φράουλες, κομμένες σε φέτες
  4. 1/2 κουταλάκι του γλυκού και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (ξεχωριστά το ένα από το άλλο)
  5. 1 κούπα σαντιγί
  6. 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  7. Άχνη ζάχαρη, για γαρνιτούρα
  8.  

Εκτέλεση

  • 1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθέτησε το φύλλο ζαχαροπλαστικής σε ένα ταψί, το οποίο θα έχεις αλείψει με το βούτυρο. 

  • 2. Τοποθέτησε τις φράουλες από πάνω αφήνοντας ακάλυπτα λίγα εκατοστά γύρω από την κρούστα. Άπλωσε από πάνω το 1/2 της κούπας ζάχαρη. 

  • 3. Ψήσε την τάρτα για 15-20 λεπτά ή μέχρι η κρούστα να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να αρχίσουν να ρέουν οι χυμοί από τις φράουλες. 

  • 4. Όσο ψήνεται η τάρτα, πρόσθεσε σε ένα μπολ την σαντιγί, την βανίλια, και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και ανακάτεψε.

  • 5. Βγάλε την τάρτα από τον φούρνο και πασπάλισε με την άχνη ζάχαρη όσο είναι ακόμη ζεστή. Τέλος, κόψε την και σέρβιρε με ένα κομμάτι σαντιγί. 

  •  

trifle με φράουλα

 

Trifle με φράουλα

Υλικά

  1. 1/3 της κούπας και 3/4 της κούπας ζάχαρη (ξεχωριστά το ένα από το άλλο)
  2. 3 κουταλιές σούπας άμυλο αραβοσίτου
  3. 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  4. 1/5 κούπα γάλα
  5. 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  6. 2 μεγάλους κρόκους αυγού
  7. 2 κουτάλια της σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι
  8. 1 κουτάλι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  9. 1 κιλό φράουλες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε φέτες
  10. 1/5 του κιλού παγωμένες Βελγικές βάφλες, ψημένες και κομμένες σε κομμάτια 

 

Εκτέλεση

  • 1. Τοποθέτησε ένα λεπτό κόσκινο πάνω από ενός μεσαίου μεγέθους πυρίμαχο μπολ. Σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι ανακάτεψε το 1/3 της κούπας ζάχαρη, το άμυλο αραβοσίτου, το αλάτι, το γάλα, το 1/2 της κούπας κρέμα, και τους κρόκους αυγού.

  • 2. Μαγείρεψε σε μεσαία με υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να είναι πιο παχύ και να σχηματιστούν φουσκάλες για 6 λεπτά.

  • 3. Μείωσε την θερμοκρασία σε μεσαία με χαμηλή και μαγείρεψε ανακατεύοντας, για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, ρίξε το μείγμα μέσα από το κόσκινο στο μπολ και έπειτα το βούτυρο και τη βανίλια και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

  • 4. Κάλυψε το μπολ με ζελατίνα και άφησέ το στην κατάψυξη για 3 ώρες (ή έως και 3 ημέρες). 

  • 5. Ξεχωριστά από το μείγμα ρίξε σε ένα άλλο μπολ τις φράουλες και τη μισή κούπα ζάχαρη και άφησέ το για 20 λεπτά μέχρι οι φράουλες να βγάλουν λίγο χυμό. Ανακάτεψε με ένα μίξερ την 1/5 κούπα κρέμας και 1/4 της κούπας ζάχαρη για 2 λεπτά. 

  • 6. Σε ένα μεγάλο μπολ άπλωσε τις μισές βάφλες σαν στρώση, κατόπιν τις φράουλες, το μείγμα, και τέλος την σαντιγί. Επανέλαβε μέχρι να δημιουργηθούν οι στρώσεις.

  • 7. Τέλος, κάλυψε το trifle με ζελατίνη και άφησέ το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες (ή μέχρι και 1 μέρα). 

Καλή απόλαυση!

BEST OF NETWORK