Έχει γίνει το δεύτερο σπίτι μας
Ανέκαθεν, το Χαλάνδρι υπήρξε μία από τις γειτονιές των βορείων προαστίων με εξαιρετικά μαγαζιά για καφέ ή φαγητό, bars ταβέρνες και ενδιαφέρουσες streetfood επιλογές. Αν από την περιοχή έλειπε κάτι, αυτό ήταν σίγουρα ένα μαγαζί για τους 30something με ωραία κάβα, ενδιαφέρουσες επιλογές πιάτων, εκλεπτυσμένο bar food και προσεγμένο brunch. Και κάπως έτσι, γεννήθηκε το The Abbot.

Στη θέση ενός άλλου θρυλικού μαγαζιού της περιοχής, του Ctalin, το Abbot κρύβει από πίσω του μία ομάδα ανθρώπων που κατέχει το know- how του στησίματος επιτυχημένων μαγαζιών, και αποτελεί τον ιδανικό χώρο για κάθε ανάγκη ή περίσταση αφού ο πανέμορφος, καταπράσινος χώρος του είναι ανοιχτός από το πρωί ως αργά το βράδυ και δίνει στο κοινό του μία πληθώρα επιλογών.

Το όνομα του μαγαζιού σημαίνει "ηγούμενος” και δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού καλύπτει, σε όλο το φάσμα, τον σκοπό της δημιουργίας του. Τα μοναστηριακά τραπέζια δεσπόζουν στον φροντισμένο κήπο του και παραπέμπουν στην καθημερινότητα των μοναχών, οι οποίοι, γύρω από τα λιτά, αυστηρά, ξύλινα τραπέζια, μοιράζονται το φαγητό τους (κάτι που προτείνεται και στο μενού).

Το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, είναι, φυσικά, η εντυπωσιακή, ανθισμένη βουκαμβίλια πάνω από το μπαρ, η οποία τραβάει τα βλέμματα όλων ενώ, ιδανικά, πλαισιώνουν τα φούξια χρώματά της το έντονο στοιχείο του ξύλου, τα γήινα χρώματα και η μίνι "ζούγκλα” των υπόλοιπων φυτών που είναι όσο υπερβολικά πρέπει.

Στο μπαρ, λοιπόν, ο Ανδρέας Κασάς μάς περιμένει με τα πιο ιδιαίτερα cocktails και τα premium ποτά της κάβας του Abbot αλλά και ενδιαφέρουσες finger food επιλογές από το bar food menu (δοκίμασε οπωσδήποτε την tuna pizza), που συνοδεύουν ιδανικά το κρασί ή το ποτό μας. Για τους foodies, βέβαια, υπαρχουν και οι επιλογές του βασικού μενού, που προτείνει ο chef Γιώργος Νεστορίδης που ξέρει να συνδυάζει, με πάθος και αγάπη για τη δουλειά του, τις μεσογειακές γεύσεις με fusion επιρροές, και να σερβίρει πιάτα που δεν κάνουν εκπτώσεις σε ποσότητα και ποιότητα.

Ξεχωρίζουμε σίγουρα το απολαυστικό crispy provolone με chutney ντομάτα και μήλο, αλλά και την δροσερή και χορταστική πατατοσαλάτα με φρέσκο τόνο, edamame και ελιές Καλαμών, ενώ τα flatbreads με μοσχάρι, cheddar και mozzarella αποτέλεσαν την τέλεια επιλογή για τα "πρώτα” πιάτα μίας ιδανικής, ανοιξιάτικης εξόδου για δείπνο.
Στα κυρίως, ως λάτρεις των θαλασσινών αγαπήσαμε το κριθαρότο με γαρίδες και τσορίθο (που είναι πολύ διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη pasta με γαρίδες έχουμε δοκιμάσει), αλλά δεν μείναμε εκεί. Η άψογα ψημένη ταλιάτα και το κλασικό (αλλά πολύ προσεγμένο) double cheeseburger με τις ολόσωστες τηγανητές πατάτες που τα συνόδευαν έφτασαν τα επίπεδα της απόλαυσης της βραδιάς στο ζενίθ. Κάπου εκεί, τα παιδιά του Abbot μάς έφεραν να δοκιμάσουμε και το αριστουργηματικό XL Grilled Cheese Sandwich που είναι από το μενού του brunch, βέβαια, αλλά έπρεπε να έχουμε μία εικόνα- και αυτή η εικόνα είναι ότι περιμένουμε να έρθει το Σαββατοκύριακο για να βρεθούμε στον καλαίσθητο κήπο του και για το πρώτο γεύμα μας, μετά την βραδινή έξοδο της Παρασκευής.
Κλείσαμε με ένα ενδιαφέρον, "πειραγμένο” banoffee, ονόματι Abbot dulce de leche, με το οποίο ευχαρίστως θα συνοδεύαμε και μία έξοδο για καφέ, αλλά και μία βελούδινη ganache σοκολάτας γάλακτος με mousse φράουλας και μπισκότο αμυγδάλου που ολοκλήρωσε ιδανικά μία βραδιά με πρωταγωνίστρια την απόλαυση.
Τhe Abbot: Λ. Βασ. Γεωργίου Β’ 3, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6825881