Lunch και brunch menu στο νέο bar - restaurant του Χαλανδρίου
Μικρές ιστορίες γεύσης αφηγείται καθημερινά το "The Abbot", το νέο bar-restaurant στο Χαλάνδρι, που "παντρεύει" αρμονικά το χθες με το σήμερα σε ένα φιλόξενο και ζεστό χώρο.


Με σήμα κατατεθέν την βουκαμβίλια στην οροφή, που παραπέμπει στο κρυφό αρχοντικό του Ηγούμενου ("The Abbot”), τη σφυρηλατημένη πέτρα, το ξύλο και τα φυτά να κυριαρχούν στο χώρο, αναδύεται μια γήινη και γαλήνια αίσθηση. Στόχος άλλωστε των ιδιοκτητών του είναι να δίνουν αξία σε πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας μέσα από ένα ακαταμάχητο τρίπτυχο γεύσης, ποιότητας και αισθητικής.

Το "The Abbot”, κάνει τα Σαββατοκύριακά μας μοναδικά, προσφέροντας λαχταριστό brunch από φρέσκα υλικά, εμπνευσμένο από συνδυασμούς μεσογειακών γεύσεων και fusion επιρροών. Δοκίμασε τα κλασικά αυγά μάτια με λουκάνικο αγριογούρουνου, αλλά και το πιο χορταστικό XL grilled cheese "τοστ” της πόλης με ζαμπόν μελιού, mozzarella και cheddar. Για τους λάτρεις των steaks, υπάρχει η ιδανική πρόταση: Sandwich με Τri-tipsteak, provolone, μανιτάρια και μαρμελάδα ντομάτας. Ολοκλήρωσε το γεύμα με French toast -τσουρέκι πολίτικο, ζάχαρη καρύδας, μπανάνα και αφράτη κρέμα.

Οι διαχρονικές αυτές γεύσεις, εμποτισμένες με σταγόνες γαστρονομίας και ανακατεμένες με πλούσια δόση φαντασίας, συνθέτουν ένα must-try μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Νεστορίδης Γιώργος και που σίγουρα θα σε γοητεύσει. Οι απολαυστικές ιστορίες γεύσεων δεν περιορίζονται φυσικά μόνο στο Σαββατοκύριακο. Το lunch μενού είναι διαθέσιμο καθημερινά με ποικιλία γεύσεων και ίδια φιλοσοφία, κι έχει σκοπό να καταπολεμήσει - με σύμμαχο τη νοστιμιά και το ευχάριστο περιβάλλον - του γρήγορους, εξαντλητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.


Στην απολαυστική αυτή εμπειρία έρχονται να προστεθούν τα cocktail, δια χειρός Ανδρέα Κασσά. Η κάβα του The Abbot ικανοποιεί ακόμα και τον πιο απαιτητικό και εκλεπτυσμένο ουρανίσκο. Η φιλοσοφία των cocktails βασίζεται στη δημιουργική μίξη κλασικών συνταγών με twist νότες, εμπνευσμένες από ευφάνταστους συνδυασμούς αρωμάτων, γεύσεων και χρωμάτων όπως το κλασικό "Manhattan” με Sherry και σοκολάτα. Must-try, η έκδοχη του bartender για το πασίγνωστο "Zombie”, με blend από τρία διαφορετικά ρούμι, και τρία handcrafted σιρόπια από γαρύφαλλο, γκρέιπφρουτ και αμύγδαλο. Για μια πιο δροσερή απόλαυση, δοκίμασε την bubble list με ανθρακούχο περγαμόντο, μαστίχα και tonic, όπως και το Αperol με μπανάνα και dulce de leche.

Τα βράδια στο The Abbot ξεκινούν με χαλαρή διάθεση, αγαπημένα πρόσωπα και ένα μενού βασισμένο σε γεύσεις απλές, κλασικές και οικείες, με έμφαση στις πολύ καλές πρώτες ύλες σε μια comfort έκφραση. Όλα τα πιάτα είναι δομημένα με άξονα την ποιοτική πρώτη ύλη. Οι ελληνικές γεύσεις, αναμειγμένες με διεθνείς επιρροές και εμπλουτισμένες με αναπάντεχους συνδυασμούς, αποκτούν μια νέα γαστρονομική υπόσταση που θα σε εξιτάρει.
Ξεκίνα δυναμικά με ένα carpaccio καραβίδας με αγγούρι, nori και lime, και μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την σαλάτα πάπιας με μάνγκο και τραγανό ρυζόφυλλο. Μοναδική εμπειρία για κυρίως, η trip tip Tagliata με chimichurri, αλλά και το pulled pork με κρέμα καρότου και νιόκι πατάτας. Για την πιο γλυκιά επίγευση, επίλεξε ganache σοκολάτας γάλακτος, με mousse φράουλα και cake αμυγδάλου με γλάσο κακάο.
Info
The Abbot "Tales of Flavors”, Βασιλέως Γεωργίου 3, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6825881
Lunch: Δευτέρα-Παρασκευή από τις 11:00 το πρωί
Brunch: Σάββατο &Κυριακή από τις 11:00 το πρωί