December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Η Μαρία Χολέβα υπογράφει το πιο kids friendly βιβλίο για υγιεινή διατροφή

Η Μαρία Χολέβα υπογράφει το πιο kids friendly βιβλίο για υγιεινή διατροφή

Πώς θα δημιουργήσεις κι εσύ fun food και μία συνταγή που θα λατρέψει κάθε παιδί

Ως ειδικός προσχολικής αγωγής, μαμά δύο παιδιών αλλά και ένας γλυκός άνθρωπος, η Μαρία Χολέβα ξέρει πολύ καλά πώς μπορείς να κερδίσεις ένα παιδί, ακόμα και στο ... να φάει υγιεινά. Στο βιβλίο της Στη Χώρα των Λαχανικών, η Μαρία μάς συστήνει το fun food και δημιουργεί τις πιο υγιεινές, αλλά καθόλου βαρετές, συνταγές για μικρούς και μεγάλους.

Πες μας λίγα λόγια για σένα. Με τι ασχολείσαι;

Όλα τα επαγγελματικά βήματα είχαν να κάνουν με παιδιά. Ως ειδικός προσχολικής αγωγής ξεκίνησα να εργάζομαι σε παιδικούς σταθμούς, επέλεξα να σταματήσω για λίγα χρόνια να δουλεύω και αφιερώθηκα στο μεγάλωμα των παιδιών μου, ώσπου κάποια στιγμή μπήκε στη ζωή μου η τηλεόραση, με ενότητες που αφορούσαν παιδιά και βρέφη.  Αργότερα έκανα το δικό μου σπίτι, το "Mother’s bird" για να επικοινωνώ  καθημερινά με τους γονείς.

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το πρώτο σου βιβλίο, με τίτλο στη Χώρα των Λαχανικών. Τι πραγματεύεται;

Ναι, είναι το πρώτο μου βιβλίο από μία σειρά βιβλίων που φιλοδοξώ να ολοκληρώσω και πραγματεύεται την ανάγκη της συνειδητής επιλογής των λαχανικών από τα παιδιά, έτσι ώστε να τα εντάξουν στη διατροφή τους. Το παιδί εξοικειώνεται με τα λαχανικά μέσω του παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του και παράλληλα μαθαίνει τη διατροφική τους αξία.

Στη Χώρα των Λαχανικών

Πώς πήρες την απόφαση να γράψεις αυτό το βιβλίο;

Ανακάλυψα ότι η άρνηση των παιδιών να φάνε λαχανικά δεν είναι μόνο θέμα γεύσης, είναι και θέμα υφής και μεγέθους. Σε χώρες στις οποίες η κατανάλωση είναι μεγάλη, όπως η Ιαπωνία, τα λαχανικά δεν κρύβονται, αλλά παρουσιάζονται με τρόπο φιλικό προς το παιδί, για να κινητοποιηθεί η περιέργειά τους. Έτσι γνώρισα το fun food που προσελκύει τα παιδιά και κάνει το υγιεινό φαγητό ευχαρίστηση. Και φυσικά ήθελα να το μοιραστώ αυτό με τις άλλες μαμάδες, μέσα από αυτό το βιβλίο.

Σε ποιους απευθύνεται;

Απευθύνεται στα παιδιά, στους γονείς και σε όλους εκείνους που κρύβουν ένα παιδί μέσα τους.

Ως μαμά η ίδια, πόσο εύκολο είναι να πείσεις τα παιδιά σου να φάνε τα λαχανικά τους;

Κάθε φορά που έβαζα στο τραπέζι ένα καινούργιο λαχανικό, μπλιαχ από εδώ, μπλιαχ από εκεί.  Αλλά είμαι μια μαμά που δεν τα παρατάει εύκολα.

Δεδομένου ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος για τις μαμάδες σήμερα, πιστεύεις ότι το βιβλίο τους "λύνει" κάπως τα χέρια;

Αφού κι έτσι κι αλλιώς θα μαγειρέψουμε κάθε μέρα ας περάσουμε δημιουργικό χρόνο με το παιδί μας μαγειρεύοντας. Εξάλλου, οι περισσότερες συνταγές είναι απλές και χρειάζονται λίγο χρόνο.

Ένα sneak preview από το βιβλίο

3,2,1...εκτόξεση

συνταγή

Υλικά

1 φέτα τυρί γκούντα,1 φέτα τυρί τσένταρ, 1 φέτα τυρί μοτσαρέλα, 1 αβγό βραστό κομμένο σε φέτες, 1 κομμάτι στρογγυλή ρέβα, 1 κόκκινη πιπεριά, 2 πορτοκαλιά, τοματίνια, 1 κίτρινη πιπεριά, 4 κόκκινα ντοματίνια "βελανίδια", 2 φετούλες ελιές Καλαμών, 1⁄2 αβοκάντο λίγος χυμός λεμόνι

Προετοιμασία

Κόβουμε με ένα κουπ πατ σε σχήμα αστεριού το γκούντα και τη μοτσαρέλα. Κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπ πατ το τσένταρ και του ανοίγουμε μικρές ανόμοιες τρύπες ώστε να σχηματίσουμε το φεγγάρι. Ραντίζουμε το αβοκάντο με λεμόνι για να μη μαυρίσει και κόβουμε δύο λεπτές λωρίδες μοτσαρέλα.

Κόβουμε ένα πορτοκαλί ντοματίνι στα τέσσερα για τα εξαρτήματα του πυραύλου και στη μέση ένα κόκκινο ντοματίνι για το μπροστι- νό και το πίσω μέρος του. Με τη βοήθεια ενός λεπτού κοφτερού μαχαιριού κόβουμε ένα κόκκινο ντοματίνι έτσι ώστε να σχηματι- στεί η φλόγα. Εκτέλεση Στο κέντρο ενός μαύρου πιάτου τοποθετούμε το αβοκάντο και από πάνω τις ελιές Καλαμών για τα παράθυρα του πυραύλου. Βάζουμε στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του αβοκάντο από μισό κόκκινο ντοματίνι και στις ενώσεις δύο λεπτές λωρίδες μοτσαρέλα. Βάζουμε τα πορτοκαλιά ντοματίνια δεξιά και αριστερά του αβοκάντο. Δημιουργούμε τη φλόγα στον πύραυλο βάζοντας πρώτα το κόκκινο ντοματίνι, από πάνω το πορτοκαλί ντοματίνι και στο τέλος ένα κομματάκι κίτρινης πιπεριάς.

Φτιάχνουμε τον πλανήτη Κρόνο, βάζοντας στη βάση τη στρογγυλή ρέβα, πάνω της ένα στρογγυλό κομμάτι από το ασπράδι του αυγού και, για να δώσουμε την αίσθηση της τροχιάς, διακοσμούμε με μία λεπτή λωρίδα κόκκινης πιπεριάς.

Απέναντι ακριβώς από τον πύραυλο τοποθετούμε το τσένταρ- φεγγάρι. Αριστερά και δεξιά βάζουμε τις φέτες αβγού για να σχηματίσουμε τους πλανήτες και ενδιάμεσα διακοσμούμε με τα αστέρια.

 

Το βιβλίο Στη Χώρα των Λαχανικών κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, 16:30 - 19:00 στο Κτήμα Αρίστη (Κέας & Πλουτάρχου, Χαλάνδρι)

BEST OF NETWORK