Αυτή είναι η κλασική συνταγή για το Bloody Caesar - έχει στρείδια
Αν και μπορεί σπάνια να ζητήσεις όταν βγαίνεις έξω Bloody Mary αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι μια κλασική, γευστική και δοκιμασμένη επιλογή. Στον Καναδά, μάλιστα, έχουν τη δική τους εκδοχή, που ίσως σου φανεί πιο ενδιαφέρουσα. Και επειδή είναι δύσκολο να το πετύχεις σε κάποιο μπαρ σου παρουσιάζουμε την κλασική συνταγή για να το φτιάξεις μόνη σου.
Λέγεται Bloody Caesar και η ιδέα ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '60 από τον Walter Chell, bartender στο ξενοδοχείο Calgary Westin Hotel. Κάποιος πελάτης του ζήτησε κάτι ιδιαίτερο και έτσι εκείνος αφού πολτοποίησε μερικά μύδια, ανακάτεψε τον ζωμό τους με τοματοχυμό, ακολουθώντας τη φιλοσοφία "αν είναι αρκετά καλό για να το φας, είναι εξίσου και να το πιεις".
Στα τέλη της δεκαετίας του ' 70 το Bloody Caesar είχε γίνει το πιο δημοφιλές κοκτέιλ του Καναδά.
Διάβασε την συνταγή στο askmen.com