December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Δύο διάσημες συνταγές για να κάνεις τα καλύτερα αυγά μάτια που θα φας ποτέ

26.11.2018
Δύο διάσημες συνταγές για να κάνεις τα καλύτερα αυγά μάτια που θα φας ποτέ

Πώς θα αναβαθμίσεις ένα ταπεινό πρωινό σε γαστρονομική εμπειρία

Τα τηγανητά αβγά σε όλες τους τις εκφάνσεις, από απλά μάτια μέχρι την πιο σύνθετη ομελέτα, αποτελούν challenge για τους μεγάλους σεφ.

Υπάρχει μια φράση που αποτελεί συνώνυμο της ασχετοσύνης ή της ανοικοκυροσύνης: "Ούτε αβγό δεν μπορεί να τηγανίσει". Προφανώς θεωρούμε ότι τα απλά αβγά μάτια απαιτούν το μίνιμουμ των μαγειρικών δεξιοτήτων. Ας δούμε όμως, ποιο είναι το κοινό ζητούμενο στα απλά αβγά μάτια: το ασπράδι να έχει ψηθεί ανάλογα με τα γούστα καθενός, να μην υπάρχουν "μύξες" και ο κρόκος να παραμένει χυμώδης. Οι πιο απαιτητικοί ίσως να προσθέσουν και την οπτική αρτιότητα του αποτελέσματος: το όλο σύνολο να γυαλίζει και το χρώμα του ζουμερού κρόκου να είναι ενιαίο κιτρινοπορτοκαλί και χωρίς στίγματα.

Αν, όμως, η διαδικασία για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα θεωρείται απλή, τότε γιατί ο Fernand Point, ένας από τους πατέρες της σύγχρονης γαλλικής κουζίνας, άφηνε τους μαθητευόμενους μαγείρους της μπριγκάδας του να τηγανίζουν επί ένα χρόνο ομελέτες προτού τους εμπιστευτεί να μαγειρέψουν κάτι άλλο; Ή γιατί ο διάσημος Ισπανός σεφ Jose Andres ομολογεί πως πέρασε όλη του τη ζωή προσπαθώντας να τηγανίσει "ένα αβγό με το σωστό τρόπο";

Διάβασε την συνέχεια στο askmen.com

BEST OF NETWORK