December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Πώς θα δώσεις στα tempura μεσογειακό αέρα

30.11.2018
Πώς θα δώσεις στα tempura μεσογειακό αέρα

Σαρδέλες tempura: μια συνταγή που δίνει στα γιαπωνέζικα "τηγανητά" μεσογειακό αέρα

Η tempura είναι μια κατηγορία γιαπωνέζικων πιάτων με βάση τα λαχανικά και τα θαλασσινά. Κοινή συνισταμένη τους είναι η εμβάπτισή τους σε ένα κουρκούτι (tempura) και το τηγάνισμά τους για λίγο σε καυτό και μπόλικο λάδι (stir fry). Οικείες για μας γεύσεις δηλαδή, τις οποίες δε γνωρίζω πότε και ως τι τις απολαμβάνουν οι Ιάπωνες, αν, για παράδειγμα, τις παραγγέλνουν ως πρώτα πιάτα στις ταβέρνες τους ή αν έτσι τρώνε τον μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου. Γνωρίζω όμως, όπως και οποιοσδήποτε άλλος έχει γευματίσει σε ιαπωνικό εστιατόριο, πως η tempura είναι ελαφρύτερη από το δικό μας κουρκούτι, πιο "κριτσανιστή" και λιγότερο ελαιώδης –είναι πιο λεπτή κι από μία μόνο στρώση της σφολιάτας–, παρ’ ότι γίνεται κι αυτή αναμιγνύοντας αλεύρι, νερό και έναν κρόκο αβγού.

H tempura είναι δώρο των Πορτογάλων εμπόρων προς τον ιαπωνικό λαό: Τηγάνιζαν αλευρώνοντας απλώς μέχρι που οι Πορτογάλοι τους έδειξαν τα peixinhos da horta, τα "ψάρια από τον κήπο", λαχανικά δηλαδή τηγανισμένα με κουρκούτι, και πολύ ενθουσιάστηκαν.

Διάβασε περισσότερα στο askmen.com

BEST OF NETWORK